Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Morderca pingów jednak działa!

07.09.2006 12:04
Indoctrine
1
Indoctrine
91
Her Miserable Servant

Przepraszam, ale nie rozumiem do końca.
Jeśli mam pingi ponad 200ms to przecież karta żadna nie może mi pomóc, bo problem jest na zapchanych łączach, prawda?
A lagi sprzętowe to supełnie inna bajka, ale często są wynikiem jakiegoś wąskiego gardła w sprzęcie (pamięć, procek, karta).

07.09.2006 12:12
2
odpowiedz
ArturNOW
44
Pretorianin

Indoctrine - to nie prawda... ja mam w swojej sieci pingi po 100ms minimum, a mogę nagle włączyć ściaganie pliku i pobierać go z prędkością 300KB/s... to prawie maks mojego łącza. Więc pingi to coś więcej niż przepustowość. Ale 270$ za takie coś hehe dzieki postoje ;-)

07.09.2006 12:20
3
odpowiedz
zanonimizowany60076
58
Generał

Tak jak napisali, zwiekszyla sie plynnosc, oraz ping byl stabilniejszy. Chodzi o to ze tanie karty sieciowe, wykorzystuja mocno procesor. Powoduje to obnizenie ilosci fps-ow, a takze czasem laga, to znaczy fizycznie pakiety do ciebie dotarly, ale procesor nie ma czasu ich poskladac. Szkoda ze nie podali konfiguracji testowej, bo rzeczywiscie w porownaniu z jakimis via labo realtek-ami, roznica moze byc zauwazalna. Natomiast wiele chipsetow plyt glownych ma juz taka akceleracje, np nforce serii 5 od modelu 570 i tam ta roznica nie powinna byc jakas miazdzaca.

07.09.2006 12:28
4
odpowiedz
zanonimizowany60076
58
Generał

Edit minal. Mysle ze powinni takze w testach uwzglednic to czy maszyna ma jeden czy dwa jadra.

Redaktorzy testowali to jak sami mowia na kompach klasy office dell-a z p4, w dodatku milcza jaka karta sieciowa i jaka plyta glowna jest w tym komputerze.

Technologie Morderca pingów jednak działa!