Minecraft w Borderlands 2? Nie, to tylko jeden z Easter Eggs.
Mam nadzieję, że kolejne tytuły z Easter Eggsami zbudujesz podobnie jak to g..no, bo przecież po co samemu mieć niespodziankę - wystarczy, że jakiś burak nam ją spier...li
@ElNinho - człowiek rozumny ma to do siebie, że potrafi ocenić z góry przekaz tekstu i jego zawartość, a jeśli ona mu nie odpowiada, to ją omija. Pytanie - czemu nie ominąłeś, skoro tak bardzo Cię boli? Odpowiedzmy sobie na to wszyscy sami.
[3] Qualltin Czlowiek rozumny ma to do siebie, ze potrafi nie umieszczac spoilerow w tytule. W twoim od razu widac czego dotyczy jeden. Dlaczego? Odpowiedzmy sobie na to wszyscy sami.
Gdyby nawet jakims cudem sie tytulu nie przeczytalo i klikalo na pale linki... to i tak wali w nas wielki screen :)
Widac autor rozumuje na innym poziomie niz my.
Zdradzenie, że na grafice widać creepera nie jest jeszcze takie straszne. W końcu nie wiadomo gdzie on jest, na jakim etapie rozgrywki się na niego trafi i czy w ogóle, a poza tym można po prostu wpis ominąć rzucając w niepamięć widziany obraz. ;-)
Tylko ze tu chodzi o debilizm jakim jest wrzucenie spoilera w temacie wpisu, tego nie da sie ominac czytajac tytuly bo czlowiek mimowolnie przeczyta. Nie wyobrazam sobie zeby czytajac kazde zdanie w internecie trzymac sie mysli "czytac powoli kazdy wyraz bo moze spoiler bedzie".
spoiler start
W Diablo 3 walczy sie z Diablo!
spoiler stop
To tez nie jest konkretny spoiler tylko dlatego ze nie podano w ktorym akcie? Nie trzeba wiele by zaspoilerowac komus cos czego nie chce sie dowiedziec od kogos innego. W tym przypadku tytul niszczy niespodzianke, jaka czekala na osobe ktora to odkryje, bo juz wie ze cos takiego jest, co najwyzej nie wie gdzie.
Po zmianie, przed zmiana mowil dokladnie jaki. I tak, to psuje gre dla tych, ktorzy takie rzeczy chca odkryc sami. Na forum nadal jest stary tytul tak btw.
W takim razie dla mnie pewne sprawy są nad wyraz proste, gdzie dla innych wielkim problemem jest przejście obok pewnego wpisu nie zwracając uwagi na jego treść. I tak kończy się na tym, że hejt hejtem, a na wspomniany Easter Egg natrafiłoby 5% wrzeszczących z wyrzutami.
Jak najbardziej rozumiem pierwsze zwrócenie uwagi, stąd zmieniony tytuł, ale nie ma sensu wyolbrzymiać tego do niszczenia rozgrywki. Niedługo za powiedzenie, że w Assassin's Creed 3 grać będziemy "asasynem", dojdzie do linczu za niszczenie gry i niepozwalanie na smakowanie fabuły od podstaw.
E tam, już wcześniej ktoś walnął taki mini-spoiler na GOLu :)
https://www.gry-online.pl/newsroom/borderlands-2-2-mln-zamowien-nowe-sterowniki-amd-i-minecraftowy-easter-egg/komentarze/ze115d3 - nawet się wypowiedziałem poście 17.
Swoją drogą w grze są jeszcze 2 ciekawe (mi znane) easter eggi:
spoiler start
- Teenage Mutant Ninja Turtles w misji pobocznej,
- Bonfire a'la Dark Souls https://www.gry-online.pl/forum/kolejny-swietny-easter-egg-w-borderlands-2-mini-spoiler/z1bc16a4
spoiler stop
Qualtin: jaki przekaz tekstu ???
Oryginalny tytuł wpisu brzmi: Minecraft w Borderlands 2? Nie, to tylko jeden z Easter Eggs.
Z innej beczki: jesteś fanem załóżmy Assasin's Creed i nagle zauważasz artykuł z tytułem: Easter Eggs w ostatniej odsłonie Assasin's Creed - bohater jest ojcem naszego prezydenta
cytując Ciebie: jak oceniasz przekaz tekstu? którego jeszcze na oczy nie widziałeś tylko widzisz wyśmienity tytuł, zdradzający tzw Easter Egga ?
A odpowiemy sobie sami na to pytanie, biorąc pod uwagę, iż zmieniłeś tytuł artykułu, który niestety w swojej pierwotnej wersji nadal widnieje na GOLu
człowiek rozumny powiedziałby sorry panowie i panie, dałem tyłka, sorry,
ale nieeee, ja będę walczył do końca że moja racja jest najlepsiejsza, a wam tylko easter eggi pasać
Podałeś trochę inny przykład spoilerowania. Twój proponowany tytuł mówi wszystko. Mój rzucił tylko jedno słowo kluczowe - nie mające związku z fabułą, nie mieszające w niej, nie mówiące jak i gdzie to znaleźć. Po prostu - jedno określenie. Powiedział ci tytuł gdzie to jest? Jak tam dojść? Namieszał ci w misjach? Nie! Więc o co te lamenty i płacze? Zmieniłem tytuł, ale nie, no bo przecież "kości zostały rzucone" i teraz najlepiej zrobić wywód jacy to ludzie są źli, bo "zmusili" mnie do przeczytania jednego zwrotu mogącego zdradzić 0,12% rozgrywki... Kurde, że też niektórzy mają więcej sił hejtować coś na temat gry niż w tą grę grać. Niektórzy lubią robić z igły widły.
Dla mnie dalsze rzucanie komentarzami na chore odbieranie pewnych treści jest bezcelowe, więc kończę temat i odpowiedzi udzielę na inne z pytań, o ile się pojawią.
Borderlands 2 Easter Egg - The Good, The Bad and The Mordecai, nawiazanie do westernu Dobry, Zly i Brzydki:
http://youtu.be/hRnlZKHPsBM