Kryptowalutowi „górnicy” kupili całą elektrownię dla swoich koparek
Kart graficznych już brakuje przez tych dzbanów, teraz tylko czekać na przerwy w dostawie prądu.
kryptowalutowa firma reklamuje całe przedsięwzięcie jako dobroczynne dla środowiska
Jasne... Zatrzymajcie te bajki dla siebie. Chciwość zawsze znajdzie wygodna wymówka.
Jakiś uczynny obywatel powinien to sabotować dla dobra społeczeństwa.
"Kto bogatemu zabroni..." Eh...
Z całego serca życzę im, żeby to wszystko upadło w ... i żeby stracili na tym dorobki swojego życia. Każdemu "górnikowi" bez wyjątku.
kryptowalutowa firma reklamuje całe przedsięwzięcie jako dobroczynne dla środowiska
Jasne... Zatrzymajcie te bajki dla siebie. Chciwość zawsze znajdzie wygodna wymówka.
Ja by dbali o środowisko wydobywając krypto to by korzystali z energii czarnej dziury np.
Kart graficznych już brakuje przez tych dzbanów, teraz tylko czekać na przerwy w dostawie prądu.
Kolego czujesz się lepszym klientem? Bo chcesz popykać w najnowsze gierki? Zajmij się lepiej czymś pożytecznym, a nie "bo mi się należy".
"Kto bogatemu zabroni..." Eh...
niestety. Nikt nie zabroni, a jedynym efektem ich chciwości będzie użeraczka kolejnych pokoleń ze szkodami przez nich poczynionymi, problemy obecnego pokolenia ze szkodami przez nich czynionymi, a oni sami z kolei tego bogactwa do piachu nie zabiorą. Ludzie to są jednak głupim gatunkiem. Jak każda większa cywilizacja w dziejach świata i nasza dąży do upadku, przez chciwość i rządzę władzy jednostek.
Biedny czy bogaty dzban będzie dzbanem.. Mój Ojciec mawiał kto się urodził ... kanarkiem nie zdechnie :P chciwość ... chciwość. życie ich zweryfikuje w przyszłości
Jakiś uczynny obywatel powinien to sabotować dla dobra społeczeństwa.
Nie skończyli jeszcze walki że słomkami XD, dzięki ich genialnym pomysłom muszę teraz używać z 4 papierowych do jednego shake
Dostali w "łape" i siedzą cicho...
Ale szambo wywalilo XD jak mozna byc idtota zdolna używać mózgu by chodzić na 2 nogach i napisać taka pierdole
zalegające hałdy są zakwalifikowane jako szkodliwy produkt,
Wiec uznali ze spalanie ich jest dobroczynne dla środowiska ? To moze niech zaczna jeszcze spalac smieci, plastik i opony. Jakby wykorzystali energie odnawialna jak ten co wykorzystuje metan z krowiego gowna to rozumiem ale to jest jakas kpina.
Ludzie są właśnie tak zachłanni, że nie wiedzą kiedy powiedzieć dość. Podobnie jest ze złodziejami bo często słyszę w TV jak kogoś łapią, a miał np uzbierane 5 10 30 baniek i dalej ryzykował. Podobnie jest z inwestycją w kryptowaluty bo ci duzi mają już miliardy, a chcą jeszcze więcej.
Aż specjalnie założyłem konto. Czasami lukne sobie na newsy zw z krypto albo "felietony" o siedzeniu w domu pisane zdecydowanie na zamówienie kapitału przez który gry-online zostało przejęte. Tak patrzę na komentarze i nie wiem, czy młode pokolenie ma już tak wyprane głowy przez państwowe szkoły i media społecznościowe i czy to wysyp troli w obecnej wojnie propagandowej przeciwko ludzkości. Obrażacie się, że krypto jest takie bee bo energochłonne. No a ja zadam wam pytanie jak energochłonny jest system bankowy ze wszystkim systemami informacyjnymi, centralnymi siedzibami i już to wiemy, że coraz miej potrzebnymi placówkami? Jak bardzo energochłonne są "drukarki" Banków Centralnych za które teraz wszyscy płacimy w postaci wyższych cen? Co wy ogóle wiecie o technologii block-chain i krytpowalutach? To jest przyszłość i obecnym dużym korporacją i bankom jest to nie na rękę bo technologia block-chain umożliwia zrezygnowanie z zdecydowanej większości z centralnych (bądź centralnie zarządzanych) baz danych bo uwidacznia zbędność dużych banków i tym bardziej banków centralnych. Ten tzw. "zielony ład" służy przede wszystkim jak zawsze największym korporacją i sprzedanym im politykom, a ludzie będą zapieprzać za miskę ryżu z cyfrową obrożą ale za to co jakiś czas dostaną darmowego jointa i "darmowy" zasiłek i jeszcze będą za to dziękować. Do tego to wszystko dąży i jeśli obecnie, ktoś jest na tyle ślepy, żeby paplać o ratowaniu planety i że ludzi jest za dużo (co już w XIX wieku mówiono, za dużo, bo trudno "trzymać za mordę") i wszyscy powinni jeździć rowerami i wszamać korzonki, to już nie ma ratunku dla takiego człowieka. Obecnie jawnie wprowadza się zamordyzm, propaganda jest tak obrzydliwie bezczelna, że Goebbels by się nie powstydził i szkoda, że nawet serwis Gry-Online, który zawsze lubiłem, też został sprzedany.
Naprawdę jesteś naiwny, że wszystko w to uwierzyłeś? Szkoda mi skomentować na Ciebie. Idź kasować konto i nie siej propagandy.
Jeśli chodzi o bitcoin i lepszy przyszłość, to sorry, ale nie jestem aż tak naiwny co Ty.
Brawa dla tego pana że założył specjalnie tutaj konto , oby więcej takich .
Skoro ci szkoda komentować to po co komentujesz nic nie wnosząc do dyskusji? Tak robią kobiety albo opluwający się menele na ulicy. Gdzie ja napisałem, że "bitcoin i lepszy przyszłość"? Sam bitcoin raczej nie stanie się pieniądzem światowym ale technologia z nami zostanie i będzie się rozwijać. Obecnie nie zauważanie tego jaki w tym jest potencjał to jak ślepe wierzenie, że sprzedajni politycy i duży biznes z jakiegoś kompletnie niewytłumaczalnego i nigdzie nie powiedzianego wprost i dowiedzionego powodu, chcą naszego dobra. Odnosząc się do artykułu, powiedzcie mi drodzy czytelnicy i autorzy tych sponsorowanych artykułów: jak ubicie w Polsce węgla i sprawienie, że Polacy będą kupować horrendalnie drogi prąd (i gaz zapewne, dzięki NordStream2) zza granicy tj z Niemiec (zresztą z tego co pamiętam to Gry-Online należy właśnie do kapitału niemieckiego) mimo, że najwięksi konsumenci czyli Chiny, Indie, USA nic sobie z tego "zielonego ładu" nie robią (no może USA ale na pokaz i tylko do czasu) ma mieć jakikolwiek pozytywny wpływ na środowisko? To jest kwestia CZYSTO POLITYCZNA i sorry drogi kolego wyżej, trzeba CHCIEĆ być ślepym, żeby tego nie widzieć. To wszystko wyżej to są oficjalnie informacje z mediów głównego ścieku jak czasami niestety mam nieprzyjemność ich słuchać albo oglądać
Zarówno rządy, banki, korporacje jak i kryptowaluciarze patrzą jak by się tu nahapać, tu nie ma że jedni są lepsi od drugich.
Kolejny upośledzony wolnościowiec się znalazł, krypto są śmieciem niszczącym świat i tyle, co z tego że banki są złe, szłoby je poprawić, ale wytwór jakim są kryptośmieci nic dobrego dla świata nie zrobił, wystarczyło rzucić pulę tego gówna i niech sobie spekulanci od siebie odkupując, zamiast tworzyć ten idiotyczny system wykorzystujący gpu i energie do kreowania dosłownie niczego, śmiesznych zapisów w internecie bez pokrycia.
Kryptowaluty zostały stworzone na potrzeby wojska i korporacji tak samo jak internet. Nie wiem jak mozna być tak naiwnym aby uważać że ta moc obliczeniowa tysiecy komputerów leci na ukrywanie transakcji. Wojsko,Rządy i Instytucje badawcze korzystają z z koparek frajerów wpuszczając śmieszny grosz do obiegu. A tak ten nieskończony hajs,który musiałby być wydawany na zbrojenie i infrastrukturę superkomputerów - został przetransferowany na idiotów i pyk problem rozwiązany , szyfry,wirusy,leki,badania etc. Chiny się zapewne ogarnęły że to działa w dwie strony i rząd się zmartwił że może zostać pokonany własną bronią i pewne instytucje mogłyby się spod kontroli państwa wymknąć.
Dobrze że zauważyłeś że gol jest kupiony przez niemiecki kapitał bo tak jest mało ta firma wysyła sterowane newsy do swoich redakcji które nabyła pisały odpowiednio na dane tematy jakie teraz są modne jak chcesz jakieś konkretne rzeczy o grach to polecam opera gx ona wbudowany agregator newsów o grach z topowych stron o grach.
człowieku wśród jakich kobiet ty się obracasz ? tylko silikonowe modelki ?
"po co komentujesz nic nie wnosząc do dyskusji? Tak robią kobiety"
Co za pustak.
Faktycznie szkoda komentować.
A mnie zawsze zastanawiało, dlaczego kryptokoparki są takie źle dla środowiska, podczas gdy auta elektryczne, jeżdżące na prąd pochodzący z tych samych elektrowni są eco...
Nie żebym popierał crypto - po prostu nie czaję tych podwójnych standardów...
Bo samochody elektryczne nie są nic bardziej "eko" niż te klasycznie produkowane.
To po prostu kolejny produkt marketingowców, księgowych i analityków.
Ktoś pomyślał, i słusznie, że trzeba zacząć dbać o planetę. No i został wykreowany trend na bycie "eko". Skoro jest trend, to przecież można go wykorzystać, żeby na nim zarobić, prawda?
Więc te wszystkie elektroniczne pojazdy nie są niczym więcej, niż sprawnym marketingiem, mającym przynieść przedsiębiorstwom jeszcze większy zysk. Nie mają nic wspólnego z ekologią.
Prosta sprawa, idzie znaleźć już takie informacje - jaki ślad węglowy zostaje pozostawiony przy produkcji i użytkowaniu, przez 10 lat:
a) samochodu elektrycznego
b) małego, miejskiego auta napędzanego silnikiem spalinowym
c) jak w pkt. b, tyle że dużego SUV-a.
To po prostu kolejny produkt marketingowców, księgowych i analityków.
ale za to możesz mieć zielone tablice i czuć się "ekologicznie"
Jak będziesz miał energie pochodzącą ze źródeł odnawialnych albo elektrowni jądrowych to już wtedy jest zdecydowanie bardziej eko. Jeśli dojdą lepsze (wydajniejsze baterie) to jest to super rozwiązanie. Pomijam fakt że (mi osobiście) elektrykiem jeździ się super.
P.S czytając wpisy sporej ilości tak zwanych 'sceptyków' dochodzę do wniosku iż dobrze zrobiłem nie decydując się z żoną na dzieci. Reszcie a zwłaszcza ich dzieciom z całego serca współczuje, macie gwarantowaną zajefaną przyszłość.
Największe dzbany to ci którzy kupują te bitcoiny i inne od nich. xDXD gdyby nie było kupna nie było by sprzedaży.
I zarabiają takie pieniądze na obrocie, których Ty nigdy nie zobaczysz... ale dalej nazywaj ich dzbanami xd, oni mają wyjebane na biednych ludzi, psy szczekają, karawana jedzie dalej.
Na razie to słyszę tylko o zarabiających górnikach . Ci którzy kupowali raczej tracili XD taki niedzielny marek wbijał bo usłyszał że bitcoin drożeje przy 65k . wyczytał że będzie wart milion i kupił . a tu jeb strata kilkadzieścia koła . To oczywiste że to górniki z przebiciem zarabiają . sprzedają kiedy im pasuje. A ten kto kupuje jest zwykłym kupcem z większym ryzykiem straty.
Czyli ratują Ziemię spalając jakieś tam zalegające hałdy węgla przenosząc je do ATMOSFERY i powietrza którym wszyscy oddychamy? No to fajny ktoś podpisał z mini deal, oczywiście za grube pieniądze.
Będzie to samo co z silnikiem spalinowym, trujemy się tym już prawie 200 lat...bo parę osób chciało na tym zarobić torpedując od dziesięcioleci ekologiczne rozwiązania ale do czasu.
Wracając do tematu. Tego kolegę co mnie wyzwał (i dlatego nie udzielam się w żadnych mediach społecznościowych bo poziom jest jak wyżej i szkoda czasu na to), Jest Bitcoin i jest Ethreum i oba już działają i cały czas się rozwijają, potem długo długo nic. Człowiek który wymyślił etherium jest geniuszem, jego IQ wynosi więcej niż nas z tego wątku, zsumowane razem. Twórca bitcoina też prawd był geniuszem ale kim był/jest naprawdę to są tylko domysły. W necie jest masa rzetelnych informacji na ten temat, więc nie będę wypisywał i przekonywał. I teraz tak: jak pisałem wyżej- boli mnie to, że wchodząc na mój preferowany serwis o grach, żeby zobaczyć co tam ciekawego robią z moimi ulubionymi tytułami, widzę tematy polityczne albo udające, że takie nie są bądź felietony zalane obrzydliwą propagandą. Wchodząc na serwis o grach, chce sobie poczytać/posłuchać o grach, a nie o globalnym ociepleniu kryptowalutach, nowej jedynej słusznej idei walki z CO2, zapowiedziach zapowiedzi trailera itp. Taka samo, skąd inąd pewien znany krytyk filmowy, o jawnie odmiennej orientacji i poglądach raczej też odmiennych od normy, również stracił moje zainteresowanie właśnie dlatego, że zamiast skupić się na filmach/teatrze, zaczął udzielać się politycznie. Tak samo muzycy, aktorzy itp itd, serwisy o grach, pogodzie, psach k*** krzesłach pewnie też niedługo. Wszystko jest upolitycznianie i aż się robi od tego nie dobrze. Boli mnie jedynie to, że widząc po komentarzach, wielu młodych ludzi tutaj kupuje tą papkę, nie zdając sobie sprawy, ba, nawet nie próbując sobie zdać sprawy z Matrixa w jakim żyjemy. Szkoły państwowe/ studia "wyższe" (też państwowe w praktyce), media i korporacje piorą wam mózgi, robią z was posłusznego pracownika/ urzędnika etatowego na kredycie. Ja zdałem sobie sprawę na pierwszym roku studiów, że to pic na wodę fotomontaż ale powiedziałem sobie, że dokończę jak już rok na to poświeciłem i to był błąd. Straciłem trzy lata życie w tym biurokratycznym bagnie, udającym uczelnie wyższą. I wiszą mi opinie większości bo większość i tak jest jak te owce idące na rzeź, taka jest statystyka. Mam nadziej, że ten mój komentarz/wypociny trafią chociaż do jednego młodego człowieka, który zacznie myśleć i zadawać pytania nt tego co go otacza i właściwie o co tutaj chodzi w tym syfie i festiwalu hipokryzji, zarówno medialnej publicznej, jak i prywatnej w korporacjach i nawet niektórych środowiskach niestety. Wszechobecne upolitycznienie nas ogarnia i trzeba stanowczo stawić temu opór. Już był system gdzie upolitycznione było wszystko, z jedyną słuszną ideą. Jak to się skończyło to chyba każdy zna podstawową historię ale niestety, doświadczenie mówi, że ci najbardziej zaślepieni zrozumieją dopiero wtedy kiedy dostaną pałą po własnych plecach.
boli mnie to, że wchodząc na mój preferowany serwis o grach, żeby zobaczyć co tam ciekawego robią z moimi ulubionymi tytułami, widzę tematy polityczne
chce sobie poczytać/posłuchać o grach, a nie o globalnym ociepleniu kryptowalutach, nowej jedynej słusznej idei walki z CO2, zapowiedziach zapowiedzi trailera itp.
A dalej polityka i słowo klucz - hipokryzja.
Generalnie to 75% odpowiedzi nie znaczy nic, więc wydedukuj sobie to sam. Ja muszę iść spać, żeby rano wstać, bo jestem owcą.
Piękna rzecz :) niech kopią i zarabiają, a Polska niech się w końcu przyzwyczai do prawdziwej przyszłości :)
Z całego serca życzę im, żeby to wszystko upadło w ... i żeby stracili na tym dorobki swojego życia. Każdemu "górnikowi" bez wyjątku.
A koniec koncow bedzie tak, ze gornicy zarobia, a ty dalej bedziesz mieszkal z mamą
śmiechłem, niby nie powinno się powierzchownie oceniać ludzi, ale nie znoszę zawiści
Widać, ludzie nie wyciągają wniosków z historii baniek: mieszkaniowych 2008, serwisów internetowych 1995, tulipanowych 1637....
czekać jak znajdą jakieś elektronum które się kopie elektrownią coś szłyszałem gdzieś krypto że kopię vr head setami i trzeba mieć head set na głowie by funkcja działa tylko jak będą ludzcy górnicy którzy 8-16 godzin będą mieć takie headsety na głowie.
Elektroniczne tulipany, ciąg dalszy.
Tyle się już argumentów naczytałem o BTC, że to przyszłość, że to ECO, że to wolność.
Oczywiście, by karuzela się kręciła, to ktoś musi to kupować.
Tylko nie za często, bo BTC ma limit transakcji na 10min bloku.
Wiecie czym jest prawdziwe marnotrawienie energii? Np wykorzystywanie komputera do kretyznimów jak oglądanie w necie jak ktos gra w grę. Tym sie zajmijcie, a nie obrażanie sie na technologie, ktora zmieni swiat na plus.
W którym miejscu krypto rozwijają na plus? Ratują środowisko? Ratują ludzkie życie? Rozwija technologie kosmiczną? Pomoga w kolonizacji innych planet? Odpowiedz na wszystko brzmi nie
Najlepiej zadać sobie pytanie.
Kto tak naprawdę skorzysta na praniu kasy przez krypto-waluty?
Polecam skorzystac z czegos takiego jak „Google” i wyszukac czym jest „Defi” i dlaczego zmieni swiat pozytywnie dla zwyklych zjsdaczy chleba takich jak ja czy ty. Za duzy temat, zebym wam sie tutaj rozpisywal.
Jak widzicie kryptowalut już się nada zatrzymać! To jest przyszłość i krypto będą mega ważnym elementem światowej gospodarki!
Coraz więcej firm, instytucji zaczyna inwestować grube miliony w projekty związane kryptowalutami.
Coraz więcej sportowców, celebrytów wypuszcza swoje NFT a kluby piłkarskie maja swoje tokeny.
A to tylko wierzchołek góry lodowej.
Jedynie gamerzy się obrażają bo nie mogą grać w giereczeki które stały dzięki chciwym korporacjom takim samym hazardem jak gra w toto lotka czy gra w kasynie.
Poradzę wam coś. Porzuccie gry tak jak ja to zrobiłem i zamiat nabijać kase Kotickowi i mu podobnym zacznijcie inwestować w krypto i zarabiać na siebie!
Bitcoin będzie rósł w sile a jego wartość w kilkunastu lat osiągnie 6 milionów$!
I pociągnie do góry za sobą inne ważne projekty jak Etherum, Polkadot, Solana, Atom i inne które się wybija!
NIe da sie zatrzymać, od razu jak walnie to bedzie masakra. To jest piramida finansowa, kazda piramida kiedyś upada. Zarobia na tym tylko najwieksze szychy w postaci Elona itp
Dokładnie tak jak ja. A krypto DeFi mają zastosowanie, to nie shit-coiny jak Doge.
a nie lepiej inwestować i cieszyć się życiem spędzając swój wolny czas tak jak się lubi ?. Osobicie też odradzam takie krypto jak BTC i Dodge, które swoją wycenę zawdzięczają tylko spekulacjom, polecam tokeny za którymi stoją przedsiębiorstwa które chcą oferować swoje usługi we własnej walucie, bo taki token/krypto może stracić na wartości ale nie runie jeśli firma ma się dobrze, trochę jak akcje na giełdzie papierów wartościowych, np taki HERO token stworzony w celu płacenia za skany 3D obiektów, za pomocą technlogii WDW od firmy Wolf studio, np Doda sprzedaje teraz siebie jako NFT bo się zeskanowała w ich technologi, za skan zapłaciła tokenem, a samych możliwości jest mnóstwo, skan 3d otwiera wiele nowych dzwi,to jest przyszłość, nie uprawiajcie spekuli licząc że więcej dzbanów zakupi cyfrową wartość która nie ma zastosowania. tylko zacznijcie inwestować w projekty które mogą zmienić przyszłość ,aby do 40-stki nie mieszkać z rodzicami
hej hej hej, mam pytanie do ogarniętych użytkowników tego portalu- czy obrażający innych użytkowników oraz nie umiejący czytać ze zrozumieniem użytkownicy to trolle/boty czy rzeczywiste fizyczne osoby?
Ty na pewno trollem nie jesteś.
No bo nie założyłeś przecież specjalnie konta, żeby wysrywać prowokacyjne komentarze i obrażać innych użytkowników...
Wszyscy pier.ola p CO2, środowisku, a koanie krypto olewaja, a wystarczyloby to jednym podpisem ta bandyterke uwalić i byloby od razu lepiej dla klimatu i swiata.
Fikcja i zaklamanie. Mam gdzies ten caly klimat i ślad węglowy dopóki wladze maja w d.pie takie marnotrawstwo zasobow i dzialalnosc szkodliwa jak kopanie kryptowalut.
To sa normalnie jaja, zamiast wylaczac prad fabrykom, wystarczyloby zdelegalizowac te dzialania bandytow i mafii kryptowalutowej. Bossow aresztowac, a koaczom wlepiac kary powolujac sie na ustawe o środowisku za zanieczyszczanie środowiska. Szybko by sie łeb tej patologii i złu ukręcilo.
Skorzystaliby na tym wszystcy oprócz wlasnie bandziorów i cwaniaków.