Kino s-f A.D. 2014 - jest na co czekać!
Ci z Legendary coraz ciekawsze filmy produkuja. Pacific Rim, a teraz Godzilla w podobnym tonie. Nie spodziewam się monsterowego arcydzieła jak u del Toro, ale trzeba być dobrej myśli:).
Liczę na Gilliama, Godzillę i małpy (polscy dystrybutorzy znów dali popis z tytułem). Ilość wysokobudżetowych s-f ostatnio zdaje się rosnąć, ale podobnych skoków w kwestii jakości jakoś nie widać.
Bardzo fajny artykuł - co się rzadko zdarza na gamepley-u.
Pozdrawiam i tak trzymać :)
RoboCop
Wiesz co daje jako takie pojęcie o tym filmie data premiery. W tym okresie, czyli styczeń - luty do amerykańskich kin trafiają filmy w które nikt nie wieży, a pisząc nikt mam namyśli producentów i wytwórnie.
Transcendence
O widzę że ktoś wykopał ze sterty śmieci niezrealizowany scenariusz Muchy 2.
Godzilla
Oby był to lepszy film od ostatniego dzieła pana reżysera i oby był to lepszy film od ostatniego dzieła tego studia.
Edge of Tomorrow
Szybko doczekaliśmy się remaku Kodu źródłowego
Interstellar
Ed Wood naszych czasów zabiera się za kolejne dzieło science-fiction, ciekawe czy będzie lepsze od Plan 9 from Outer Space.
PS The Congress miał już polską premierę.
Kolejne SF z Tomem Cruise biore w ciemno. Co by o nim nie myśleć, facet ma ręke do ciekawych filmów SF
No trochę się tego szykuje. Lubię niezobowiązującą rozrywkę z kinem SF, zdarza mi się łyknąć nawet jakiegoś strasznego gniota ;) O wielu nie słyszałem, także muszę sobie na filmłebie pozaznaczać na co czekać ;) dzięki za zestawienie.
Mephisto > Liczę na kilka skoków jakości/niespodzianek na poziomie Genezy planety małp. Jest w czym wybierać, więc może się spełni?
Scott > Faktycznie, nawet grają kongres w pewnym małym kinku w Poznaniu. Moje niedopatrzenie, poprawię. Resztę Twojego komentarza skomentuję uśmiechem :)
Warto zaznaczyć że reżyser i scenarzysta Kongresu - Ari Folman wcześniej stworzył GENIALNY Walc z Baszirem. Kto nie widział niech koniecznie nadrobi.
Bonus z internetu (pozdrawiam kmf.org.pl) - The Machine http://www.youtube.com/watch?v=wF6l4LAmN8A
Na festiwalach już pokazano, ale czy będzie w kinach? Wygląda na solidny film o maszynie, która jest więcej, niż tylko maszyną.
W 2014 będzie się liczyć tylko "interstellar" o ile Nolan jeszcze się nie wypalił.
Fajna lista, ale brakuje wielu tytułów.
Tutaj znalazłem podobny opis filmy SF a.d. 2014, gdzie autor opisał aż 30 tytułów:
[link]
Raz jeszcze link [link]
Do trzech razy sztuka :)
[link]
Widzę, że z braku lepszych reżyserów, Nolan wyrasta nam na prawdziwego Bergmana, albo innego Kieślowskiego naszych czasów.