Jurassic Park (WORLD) ponownie otwarte - czy warto?
Już po zwiastunie wiem, że mi się nie spodoba. Część zrobiona na siłę. Ta zbędna futurystyczność (te kuliste pojazdy, śmieszne pociągi). Poza tym hybryda dinozaura? Litości, najbardziej przewidywalny kierunek. Główny bohater który od początku mówi, że to złe co robią, oczywiście ma racje, a potem on i Jakaś-Pani-Naukowiec będą sprzątali ten bałagan. I oczywiście młode rodzeństwo które, idę o zakład, trzeba będzie ratować.
Widać, że to sam green screen. Stare Parki Jurajskie miały w sobie magię. Kino przygody. Wiadomym było, że ekipa musiała się napracować żeby pokazać dinozaury. Teraz wystarczy komputer.
Jestem fanem serii, i mam nadzieję że będzie świetnie jak wcześniej. Wszystkie trzy części tak samo mi się podobały. Fabuła nie jest najważniejsza tutaj, ma być dużo dinozaurów i tyle, przynajmniej dla mnie.
@CyberTron
W tym właśnie jest największy mankament obecnych filmów rozrywkowych, wszystkie praktycznie, opierają się na green screenach. Zresztą nie tylko one, Wilk z Wall Street także kręcony był w studiu, chociaż dawniej takie same sceny ludzie woleli kręcić plenerowo i o dziwo wychodziło to taniej. Dzisiaj filmy pochłaniają takie pieniądze, a większość to gaże aktorskie i wynagrodzenie dla specjalistów od efektów specjalnych. Hollywood stało się strasznie leniwe i cała jego magia ucieka, z roku na rok coraz bardziej. Gry komputerowe stają się fotorealistyczne, a filmy komputerowe. Coś tutaj poszło nie tak.
Do momentu pojawienia sie sformulowania "Hybryda" myslalem sobie, ze film daje rade. Byc moze wybiore sie na seans, ktory bedzie wyswietlany w poludnie... Sala bedzie pusta, a ja bede mogl pic piwko, jesc Nachos i smiac sie wniebogłosy. A tak na powaznie, srednio to widze, choc z sentymentu zawitam do kina na 100%...