Jak stworzyć film w GTA V? Testujemy edytor dostępny tylko na pecetach
Wiem, że offtop, ale wiem też jak dużo ludzi tutaj jest ogarniętych w sprawach pecetów i ich specyfikacji.
Nie będe pytał "czy wejdzie mi GTA", ale o trochę pochodną rzecz.
To mój sprzęt:
1. Procesor: I-7 4790 4,0 GHz ( nie podkręcany jeszcze)
2. Grafika: Geforce GTX 750 TI
3. Ram: 10 GB - Good ram
4. Windows 7
5. Płyta: Z97 ASrock Anniversary
6. Zasilacz 500 W
Mam mały problem, bo wydawało mi się, że sprzęt jest solidny jak na dzisiejsze czasy, ale zaskoczony byłem przy odpalaniu Far cry 4 i DA Inkwizycji, gdyz na wysokich ( nie na ultra), gra nie miała 60 FPS płynności, nie spada to też poniżej 30 oczywiście, ale skoki 40-60 nie są miłe. Dlatego pytam, jak do cholery to jest możliwe... Spełniam wymagania z nawiązką obu gier... boje sie odpalać GTA V... Czy ktos jest wstanie tylko troszkę rozjaśnić temat? :)
@Malekei
Masz zainstalowany win 7 service pack 1 i directX 11.1? Ja miałem taki problem, że przed zainstalowanie na moim komputerze service packa 1, gry chodziły mało płynnie. Po instalacji i wszystko chodzi płynnie.
A film jest świetny!!!
Tak, Win 7 service pack 1 DirectX jest 11, myślisz, że to może byc to?! Byłbym cholernie zły... Wpakowalem w tego kompa kupe siana a takie rzeczy się dzieją... dzięki za jakaś radę sprawdzę to ;)
Co to za rasta numer na końcu? W trakcie gry go nigdy nie słyszałem (może konsolowe kmioty takie jak MSO nie dostąpiły zaszczytu jego posłuchania).
asrock firma to dno i do tego leza tam 3 kosci ramu nie wiem jak sie ten sprzet ma do tego ale czasem lepiej miec 2 kosci a lepiej gry chodza
NIe wiem jak u was ale u mnie filmy zapisują się w moich dokumentach a nie w appdata lel xd
Zmontuj z ekipą coś podobnego do Historii jednego napadu, tylko że w Rockstar Editor! :D
albo z kimkolwiek
Moim zdaniem brakuje w tym edytorze tylko jednego. Chyba że jest taka opcja ale tego nie opisałeś Hed, mianowicie chodzi mi o nagranie kilku aktorów na jednym klipie, na Twoim filmie wyglądałoby to tak że goniący agencik widzi i strzela do obcego, szczegółowo chodziłoby mi oto by móc odgrywać poszczególne role każdego aktora i sprytnie umieścić to w jeden klip, tak to wtedy mogłyby być filmy niczym z hoolywood'u czy jak kto woli z vinewood'u :D
Malekei --> Twój sprzęt owszem jest generalnie na dzisiejsze czasy bardzo dobry. Nie mniej jednak karta graficzna GeForce GTX 750 Ti to trochę za mało, żeby uciągnąć nowe tytuły w 60 FPS. Wiem, bo też ją mam i choć jest solidna i nie raz mnie zaskoczyła wydajnością, to jednak jest tylko karta ze średniej półki.
Swoją drogą, i7 4790 chyba się nie podkręca (nie ma 'k' w nazwie).
@Cannabiss96 Przecież można nagrywać w GTA Online
Przecież to są pierdoły. Moje GTA V leży od dawna pocięte na kawałki gdzieś pod śmietnikiem.
Wy piszecie o GTX750Ti, a ja dalej ciągne na GTS 450 hahaha :D Gta płynnie chodzi w rozdzielczości 1600x900 :D
@MLGPro
Jak by się chciało porządnie zrobić jakiś film, to lepiej by było wszystko samemu zrobić, kwintesencja tkwi w szczegółach a trudno by ktoś z internetu, miał idealnie takie same wizje i wgląd jak by to sam reżyser widział :D
Po prostu genialne :D film 10/10 niesamowita obsada, świetna fabuła i wspaniałe efekty specjalne xD
Ktoś się pytał o nazwę piosenki na końcu I-Octane - Topic Of The Day
Zapytam raz jeszcze: Ile ty masz lat? Zachowujesz się, jakbyś zdał egzamin gimnazjalny. Co do dziwnie słabej grafiki: nie stać was na dobry sprzęt, że w takich niskich detalach gracie?
Jeśli komuś jest potrzebny taki gadżet w postaci edytora... Jeśli to ma być "Przepraszam" za roczne opóźnienie to ja napiszę tylko jedno słowo: serio ?
..........Malekei......... ilu bitowy system windows jak maz 32 bity to czyta tylko 3 gb ram.Ja mam gorszy sprzet a chodzi mi praktycznie wszystko na maksa( windows 8.1 64bit).
[26] Gimby się ucieszą, będą zasypywać jutuba swoją twórczością, tylko pod co to podciągnąć, bo gejpleje to to nie są.
Malekei problemem jest karta graficzna. to dobry sprzęt do grania na low... szyna ma kiepska przepustowość i to jest problem,
Vegost [26]
Wątpię, żebym zrobił w nim jakieś arcydzieło, ale bawię się nie najgorzej.
Info potwierdzone: na nowe konsole na trawić (lub trawił, nie mam pojęcia) ten tryb reżyerski.