Intel szykuje akcelerator do kopania kryptowalut
Tak tak, już słyszę jak zdycha od sporego kawałka czasu, a tymczasem kart graficznych nadal brakuje.
Kart nie brakuje. Popatrz sobie na dostępność przykładowo na morelach (w sporej ilości przypadków jest to 30szt lub więcej). Po prostu sklepy wyczuły łatwa kasę, bo podwyżkę cen mogą podpiąć pod wzrost zainteresowania kopaniem kryptowalut.
@Gibsonn
No to musisz uzbroić się w dużą cierpliwość, bo jeszcze długo nie zdechnie.
Strasznie bawią mnie te komentarze ludzi nie znających się na kryptowalutach w których wieszczą ich upadek :P
Panowie mamy tutaj prawdziwego fachowca. Sebixa który naoglądał się jutuba i teraz wie wszystko o rynkach kapitałowych.
Gdzie napisałem o tym że jestem jakimś fachowcem? Po prostu bawi mnie to że tacy ludzie jak ty (którzy przeczytali o kryptowalutach co najwyżej kilka artykułów w sieci) przepowiadają ich śmierć od dobrych kilku lat a jakoś ani widu ani słychu tego końca. Mnie też bolą ceny kart graficznych ale to nie powód żeby pisać takie brednie o jakimś upadku krypto.
Ale przecież nie tyle ich upadek co załamanie wartości jest pewne, jak w wypadku każdej bańki spekulacyjnej. Problemem jest zawsze tylko przewidzenie kiedy to nastąpi. Oczywiście krypto waluty nie upadną, tylko zostanie przerzedzona ich ilość, czyli upadnie ta drobnica naśladująca bitcoina, oraz znacząco spadnie i ustabilizuje się ich kurs. Tak było zawsze w takich wypadkach, czy krach tulipanowy, czy kolejowy czy .comy.
Cała magia to dobrze wyczuć ten moment, i doświadczenie pokazuje, że najtęższe umysły ekonomi mają z tym problem za każdym razem.