GTA V - analiza pierwszego gameplaya
Jaki dokładnie sens mają te analizy? Uważasz, że internauci nie potrafią zauważyć, że w tej i tej minucie jest pokazana trójka bohaterów, a kiedy indziej możliwość gry w golfa? Jeśli cała puenta tego wpisu to, że Rockstar MOŻE przeniesie elementy mechaniki z Maxa Payne'a to może sobie twittera załóż i tam pisz swoje epokowe odkrycia?
Też nie wiem jaki mają one sens... Ludzie nie mogą się doczekać, więc im odwala ;D Ale tak czy inaczej, kojarzycie kim jest ( za kogo się przebrał ) koleś w 40 sekundzie (albo tam sekunda różnicy) w tym trailerze? ^^
Trochę taka analiza w stylu HarregoM :P
"Hehehe ale fajnie trójka bohaterów hahahah, wow strzelanie! pfiu! haha i po jelonku!!! franklin zaćpany wyszedł hehe też bym zajarał. Haha pograłbym w tenisa."
0.34 - Far Cry 2?
Nie GTA V.
Po co piszecie te gameplaye grafomani skoro ludzie z gtaforums zrobią analize "klatka po klatce" ze screenami i strzałkami co, gdzie, i jak.
Twoje opisy poszczególnych sekund filmie są bezsensu. W wielu miejscach mówisz coś, co osoba, która nie widziała gameplaya, nie zrozumie.
"-FarCry 2?
- coś mi to przypomina
- atakujemy po cichu... z grubej rury
- multi!"
Serio, osoba, która czyta ten tekst, a nie oglądała materiału - kompletnie nie zrozumie o co Ci chodzi. Wszyscy znamy lenistwo internetu, więc o klikaniu w te odnośniki nawet nie ma co gadać.
Tekst kompletnie niepotrzebny.
Bedzie analiza tapet?
Gdy zmienia postać pokazują się 4 postacie i jedna jest niedostępna
TheWerkezuge --> Serio, osoba, która czyta ten tekst, a nie oglądała materiału - kompletnie nie zrozumie o co Ci chodzi.
No to już akurat nie moja wina, że ktoś przegląda wpis nie w taki sposób, w jaki trzeba by to właściwie robić.
Co do kolejnej postaci - DLC? A może po prostu o jakąś dodatkową personę, którą "wynajmujemy" do skoku?
Oglądałem ten gameplay i szczerze ??? Nic nowego nie ma... interfejs gry trochę przypomina ten z gta 4 mówię trochę bo tam mamy funkcje przełączania postaci. A grafika jaka tam była to chyba z 4.
4 postać to ta, którą poruszamy się w multi chyba. Gdzieś o tym było napisane. Taki płynny przeskok z singla do multi. Coś w tym stylu ;)
No to już akurat nie moja wina, że ktoś przegląda wpis nie w taki sposób, w jaki trzeba by to właściwie robić.
To jest akurat mało istotne... :)
Analiza to jak napisano wyżej - skrupulatne wypisanie faktów/przewidywań ze screenami, strzałkami, schematami...
Twój tekst nie jest żadną analizą - to po prostu transkrypcja twoich okrzyków podczas pierwszego oglądania... ;)
DM --> równie dobrze może być winą autora, że ktoś nie zna mangi, kiedy ten robi o niej wpis ;)
A co do analizy - uważasz, że zwrócenie uwagi na takie rzeczy, jak zmieniającą się minimapkę (z poziomicą podczas lotu), idącego za głównym bohaterem psa, możliwością wspinania się po szczytach, korozją na pojazdach, humorem charakterystycznym dla serii, wyglądającym na zmieniony model jazdy, mechanikę strzelania z MP3, mapką planowania skoku, animacjami, teksturami poszczególnych elementów, możliwością inwestowania pieniędzy, ewentualną destrukcją otoczenia i wieloma innymi szczegółami to wciąż nie jest analiza? :)
Spoko, w komentarzu powyżej znalazłem więcej przykładów analizowania, niż w całym tekście. Coś ci się pomieszało, bo w komentarzach piszesz o szczegółach, a analiza trailera w tekście wygląda tak (cytuję):
4.04 - atakujemy po cichu...
4.11 - ... i z grubej rury.
4.24 - Trevor sprawia sobie dziarę.
Tutaj masz przykładową analizę gameplayu (pierwszy z góry):
http://www.youtube.com/watch?v=CzdQ_o12rRM
Porównaj to do swojej... Szczerze, potraktowałem twój materiał jako obrazę osób czekających na GTA. Dlaczego? Dlatego, że nie jestem debilem. Potrafię zobaczyć, gdzie jest multi, gdzie Trevor ucieka przed policją, a gdzie zaczynają się modyfikacje. Twój materiał wygląda, oczywiście to moja subiektywna opinia, jakbyś miał do czynienia z debilami, którzy nie wiedzą co oglądają!
Sycho141 --> chyba mówimy o innych materiałach, albo tekst we wpisie jest jakiś zaczarowany ;)
"i mamy odrzutowiec. Zwróćcie uwagę, że w lewym dolnym rogu ekranu HUD prezentuje nie tylko minimapkę, ale także poziomicę lotu." - W San Andreas też to było... oj barth...
Dobra, napiszę to wprost. Nie masz bladego pojęcia o serii Grand Theft Auto, więc lepiej trzymaj się przy Battlefieldzie, Medal of Honor oraz Call of Duty. Serio.
raziel --> ok, ale wskaż mi jakikolwiek fragment, w którym pisałbym, że tego w poprzednich częściach nie było? Po prostu zwróciłem uwagę na sam fakt obecności tych elementów.
No i co świadczy o jakimkolwiek "znawstwie" jakiejś serii? Przejście i odpowiednio długie ogranie to twoim zdaniem za mało?