Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Gra o tron- wrażenia po zakończeniu trzeciego sezonu

13.06.2013 21:53
1
aszron
55
Centurion

Serial bardzo mi się podoba, wkurza mnie tylko fakt, że pomijane są wszystkie sceny wielkich bitew. Tak jak autor wspomniał, pozwala to uruchomić wyobraźnię, ale jednak w takim wypadku wybrałbym książki.

14.06.2013 00:03
👎
2
odpowiedz
zanonimizowany699497
105
Konsul

Wyobraźnię? Chyba cięcie kosztów, moim zdaniem to wielki minus serialu i zdecydowanie bardziej polecam książki. Poza tym zmiany wielu wątków bardzo psują ogólny obraz, bo większość tych zmian jest niestety na gorsze.

14.06.2013 09:47
3
odpowiedz
zanonimizowany913266
24
Centurion

SPOJLERY !!! KSIĄŻKOWE !!!! Tak Krwawe Gody były wiernie odwzorowane lecz zapomnieli o jednej ważnej scenie jak wrzucają Cat z podciętym gardle do rzeki a to jest bardzo ważna scena co okaże się dopiero jak dobrze pamiętam w ostatnim wydanym tomie albo w Uczcie dla wron - nie pamiętam ;/ co do scen walk myślę że oni nie mają wystarczającego budżetu ;/ cały budżet idzie na aktorów na kreacje na jakieś tam efekty na scenerie itd zobaczymy czy zrealizują walkę w 4 sezonie walkę kruków z dzikimi na murze oj ciekawe zwłaszcza że podczas tej walki pojawiały się olbrzymy i inne monstra . NIe podobał mi się wątek Danerys i z ser Selmym nie rozumiem czemu twórcy zdecydowali się na jawne pokazanie go w książce chował się jako zakapturzony robak czy jakoś tak i ujawnił się dopiero przed zdobyciem kolejnego miasta kiedy walczył 1vs1 o miasto i gdy Danerys się dowiedzaiła wywaliła z khalaru oby dwu selmego i mormonta eh poknocili oj poknocili

14.06.2013 09:54
sekret_mnicha
4
odpowiedz
sekret_mnicha
263
fsm

GRYOnline.plTeam

StoneSour > Skoro spoilery, to wrzuć je w spolier...

Do autora > Napisałeś "krytyka mile widziana", więc... Razi bardzo dużo niepotrzebnych przecinków, jest kilka powtórzeń (w stylu: Estetyka sceny to przyjemna dla oka jatka a wplątany melodyjny akcent „Deszczy Castamere” przyjemnie zwiastuje nam marny koniec bohaterów.), a i pierwsze zdanie mocno koślawe ("serialowa Gra"... a potem jest "niego"). Do poprawki :)

A żeby było w temacie: oryginału nie znam (zacząłem, zostawiłem, ale może wrócę...), serial zaś ogląda się bardzo dobrze i nie mogę się w zasadzie do niczego przyczepić. Bardzo solidna robota!

14.06.2013 21:11
5
odpowiedz
zanonimizowany916421
3
Junior

@sekret_mnicha: dziękuję Ci za komentarz :) Zaraz poprawię błędy. Tak, przecinki to mój mały problem, ale mam nadzieję, że z czasem wyrobi się mój styl :).

14.06.2013 21:19
6
odpowiedz
azzie128
3
Pretorianin

To najlepszy z najnudniejszych seriali. W sumie przez 3 serie były tylko trzy ciekawe momenty (licząc z Khalisi wychodzącą z wanny, 5 ciekawych momentów).

Sam nie wiem czemu to jeszcze oglądam ;)

17.06.2013 08:32
👍
7
odpowiedz
zanonimizowany925886
1
Junior

Nie czytałam książki, ale serial naprawdę mnie wciągnął, chociaż 3ci sezon faktycznie mocno odstaje od dwóch pozostałych. Fajna recenzja, czekam na kolejne posty! :)

gameplay.pl Gra o tron- wrażenia po zakończeniu trzeciego sezonu