GeForce 3D Vision - okulary 3D od nVidii
fajny sprzęt
Nie spełniam wymagań co do monitora xD
Sprzęt bardzo ciekawy z chęcią bym wypróbował:)
Miałem okulary do pierwszej karty na chipsecie GeForce (GeForce 256) firmy Asus. Świetna sprawa, ale po długim czasie bolały oczy. Niestety autor nie wspomina, że nie każdy człowiek "widzi" ten efekt 3D. Jeżeli ktoś ma poważną wadę wzroku, to efektu 3D nie uświadczy.
no, to teraz niech zrobią gre ktora bedzie wykorzystywała ten sprzęcior
heheh ja nic nie widzialem na tych starszych modelach ale podobno efekt fajny. tyle, ze kolega ktory je mial i tak nie uzywal ich w zadnej grze bo szybko meczyly oczy i byly niewygodne. taki bajer
Szybko meczyly oczy, bo zapewne odswiezanie w CRT bylo srednio ustawione.
hehe no to fani skakańców będą w siódmym niebie,silikony na wyciągnięcie ręki:)
Ale wyglądają fajnie, dobre do lansowania nawet na imprezie. xD
Może się kiedyś zastanowię nad zakupem...
fajne :)
kupił bym ale pewnie będzie wysoka cena
Aktywne przesłony to kiepski pomysł. IMO o wiele lepsze są rozwiązania oparte na polaryzacji światła.
Nieźle, to może być początek nowej ery gier komputerowych. Niedługo będziemy mieli kombinezon, takie okularki, bierznie, po której można chodzić w 4 strony i zamiast klikac na klawiaturze będziemy ruszali rękami i nogami. Niestety tak ta technologia idzie naprzód , że jak coś kupimy, to po 2-3 latach jest przestarzałe i do wywalenia.
CHociaż nie wiem, kto będzie tego używal. Filmy 3D w kinach są krótkie bo w takich okularach szybko zaczynają boleć oczy, więc dłużej jak godzinke sobie nie pogramy...
600$ za full sprzęt :D troche drogo ale to będzie naprawde niesamowite!
przecież juz dawno temu np ELSA wypusciła okularki działające na tej samej zasadzie i działają z każdym GF tylko monitor musi mieć powyżej 100Hz na odświerzanie. Czyli wtedy wychodzi 50 na jedno oko i dlatego się oczy męczą. Drau odświerzania i tak duzego sie przy tamtych monitorach uzyskać nie dało.
Nvidia do tych okularków bodajże od 10 lat wydaje sterowniki.
Z racji że mam lcd to okularki się kurzą.
Efekty są fajne. Mozna je regulować i w zasadzie działa to z każdą grą. Może jedynie smużenie z pixel shadera moze psuc efekt
Jak to polaczki potrafią czytać....
600$ za full sprzęt :D troche drogo ale to będzie naprawde niesamowite!
kupił bym ale pewnie będzie wysoka cena
Oran00 - co typ ierdolisz ?! byles ostatnio w kinie na filmie badz bajce w 3d ? teraz dostajesz inne okularki a nie jakies badziewia niebiesko czerwone .
Cartman___ -> Zielono-czerwone, z tego co pamiętam ;P Do gazet takie dodawano :D
Nie ma to jak wydawać produkt, kiedy karty flagowe ledwo zipia w najnowszych grach z uzycie tego ustrojostwa.
Cartman___ ano byłem, tylko, że możemy mieć swoje waśne okularki działające z grą, a nie siakimś filmem.