E3 2014: Widzieliśmy w akcji Wiedźmina 3!
Tukan [29]
Szczerze wątpię, by UVI przejęzyczył się w tej kwestii. Zwłaszcza, że kilkukrotnie powtarza to imię.
Tym bardziej, że od dość dawna wiadomo, że pojawi się i Ciri i Yennefer, więc równie dobrze mógłby szukać Yennefer i Ciri (co zresztą - jak wiadomo - zleci mu Emhyr).
Ale jeśli tak, to wtopa. Choć UVI może to zwalić na to, że prezentacja odebrała mu mowę... ;)
edit: OK, teraz dosłuchałem - "popielatowłosa" to na bak chodzi o Ciri, a nie o Yennefer. Ale to tylko nieistotny dla całości szczegół, za który nie ma co wieszać psów na UVI.
Albo UV coś źle wytłumaczył albo ja źle zrozumiałem ale "popielatowłosa" to Ciri a nie Yen. Więc chyba to jej szukał Geralt w tym zadaniu.
oglądałem angielską wersje gameplayu, gerald szukał kogoś z "ashen" włosami, popielatymi, czyli jasnoszarymi. Po prostu od nadmiaru emocji redaktor musiał poprzestawiać imiona.
Mam pytanie, czy picie eliksirów będzie wyglądało tak jak w pierwszej części, to znaczy pijemy nawet w trakcie walki, czy raczej tak jak w dwójcie, eliksir trzeba wypić wcześniej?
Potwierdzam, chodzi o Ciri :)
@Up Podobno wszystko zależy od eliksiru, jedne będzie można pić w walce, inne poza nią...
U.V. Impaler
Jak dokładnie wyglądał ten teleport/fast travel?
Jacyś czarodzieje go za opłatą teleportują czy są jakieś kamienie teleportacyjne w określonych miejscach? A może ta teleportacja była ściśle związana z wykonaniem zadania, po czym teleport ów by zniknął? Czy też, nie daj Boże, teleport jest w dowolnym miejscu na zawołanie?
Chyba w tym zadaniu nie chodzi o Yennefer a o Ciri, skoro padło słowo "popielatowłosa" ;P
UV jest tak podekscytowany (czemu się nie dziwię :), że niewykluczone że się przejęzyczył. Popielatowłosa, to określenie Ciri, na 100%. Określana tak była w książkach. Ale relacja UV napawa jeszcze większym optymizmem! :))
UV chyba wie co mówi.
Najbardziej oczekiwana gra 2015 roku bez dwóch zdań.
Jestem tylko ciekaw jak będzie z wymaganiami.
Oby optymalizacja była na tyle dobra,żeby na przyzwoitym kompie można było spokojnie pograć.
I wszyscy jak jeden mąż nagle jedyne co wychwycili ciekawego w materiale to ten błąd.
A jak długo jechało się w GTA z jednego końca mapy na drugi? Tak dla porównania...
Chodziło oczywiście o Ciri, nie Yennefer! ale gafa ;d
swiety765
Nie porównuj auta do konia,bo to kilkukrotna różnica.
Pewnie co najmniej ponad 10 minut ...
Już lepiej porównać to do Skyrima,który przecież też był ogromnym obszarem i pokonanie go zajęło mnóstwo czasu(sam nie próbowałem)
Z tego co widziałem do tej pory nie bardzo podoba mi się grafika pod względem "art direction", jak zauważył nawet sam UV strasznie to pstrokate, pastelowe, nawet jak na z założenia mniej "mroczne" obszary świata. Mam nadzieję, że będzie sporo miejsc z takim cięższym klimatem rodem z tego trailera "Zabijając Potwory".
Szybkie podróżowanie to dobry pomysł, ale mam nadzieję, że nie będzie też...za łatwe, bo gracz powinien się dwa razy zastanowić, zanim wyruszy w daleką podróż, a nie skakać po Północnych Królestwach jak pchła.
Marcines18 ma racje, popielato włosa to Ciri, Yenna miała kruczoczarne włosy, wstyd. Ale na grę się jarammmmm.
Widziałem część tego gameplay'u o którym mówi UV na stronce GameSpot'u na YT i rzeczywiście wygląda to przepięknie! Zdecydowanie jest na co czekać! ;)
P.S. Oczywiście Ciri, a nie Yennefer! ;)
Witam, mam pytanie...czy ktoś może mi napisać jak fabuła wieśka z gry ma się do książki? Z góry dziękuje za odpowiedź :)
Fabuła w grach począwszy od widzmina 1 jest kontynuacją Sagi Wiedzmin tzn dzieje sie po wydarzeniach Sagi
Yennefer i szare włosy? Raczej mi tu Ciri pasuje, poza tym ona jest dzieckiem z przepowiedni, a Dziki Gon mówi właśnie o kimś takim.
Btw(uwaga spoiler) cesarz Nilfgaardu był ojcem Ciri, a teraz mówi o przyprowadzeniu jej przez Geralta.
WSZYSCY JUŻ USTALILIŚMY, ŻE UVI (najprawdopodobniej) SIĘ POMYLIŁ. I ŻE CHODZI O CIRI A NIE YENNEFER.
Jak długo można to jeszcze ciągnąć? Tym bardziej, że jego rzekoma pomyłka w samym aspekcie rozgrywki absolutnie niczego to nie zmienia. Tak samo jak kolejne posty tę pomyłkę prostujące. Nie zmienia też jego wrażeń z gameplaya, który zobaczył. I znów - tak samo jak nie zmienią tego kolejne posty tę pomyłkę prostujące.
Gra przez to nie będzie ani lepsza ni gorsza. I kiedy sami zagramy, to przekonamy się, że "popielatowłosna dziewczyna" to faktycznie będzie Ciri, a nie Yennefer. Bo nie podejrzewam, żeby UVI miał aż taką moc sprawczą, by swoją pomyłką - kto się nie myli, niech pierwszy napisze posta - mógł zmienić założenia twórców i "całą" wiedźmińską twórczość Sapkowskiego wywrócił do góry nogami...
Można to ciągnąć tak długo aż wszyscy będą wiedzieć, że wszystko jest ustalone. Nie krzycz na mnie swoim Capslockiem.
Po raz kolejny widzę że zmienił się odtwarzacz na tvgry szkoda tylko ze jest równie słaby.
Wojak15432 niestety MaciekP8 ci pierdół naopowiadał. Fabuła w żadnym razie kontynuacją nie jest i sam Sapkowski tak stwierdził i raczej każdy kto przeczytał ksiązke to wie...
Niektóre wątki są luźno podciągniete do książki ale tylko tyle
Oczywiście, że chodzi o Ciri - nie pytajcie mnie czemu siedziała mi w głowie Yennefer :D
Ja pierdu gdzie się nie wejdzie na forum związane z Wiedźminem to każdy sypie spojlami, czy wy nie rozumiecie że nie każdy czytała sagę!? Tyczy się to ciebie fifOK95 i twojego pierwszego posta, dopiero w 2 łaskawie napisałeś uwaga spojler woow
@Rvn10
Przebije, przebije. Niemniej Skyrim wyszedł w 2011 roku, tym samym w którym wyszedł Wiedźmin 2 i nie ma co porównywać tych gier, skoro Skyrim i Wiedźmina 3 dzielą 4 lata i różnica generacji. Przy Skyrimie świetnie się bawiłem, tak samo świetnie będe się bawił z trzecim Wiedźminem i nowym Dragon Age.
Vroo - Zakład że nie pobije Skyrima i to pod każdym względem. Wiesiek 3 oczywiście będzie dobra grą ale nie tak dobrą jak Skyrim.
Wiedźmin na razie miażdży po prostu. Jak się okazuje, każda kolejna prezentacja jest coraz lepsza.
Może redaktorzy zamiast na siłę próbować udowodnić, że znają uniwersum wiedźmina może w końcu przyznają się, że nie orientują się w nim wystarczająco i przestaną zachowywać się jak specjaliści w tej kwestii, bo to jest żałosne i straszne do słuchania, gdy w kolejnym już materialne popełnia się tyle elementarnych błędów rzeczowych i nikt z was nie potrafi nawet zauważyć takich oczywistości (jednym wyjątkiem jest południca.)
Nikt nie będzie miał pretensji (bo nikt nie może wymagać, żebyście znali to uniwersum) jeśli będziecie to prezentować w sposób odpowiedni do waszej wiedzy.
UV na jakim sprzęcie był odpalany Wiedźmin 3 na tej 40 minutowej prezentacji ??
@aden, nie naopowiadał. Fabuła nie jest OFICJALNĄ kontynuacją sagi Sapkowskiego. I tak jak tomik "Coś się kończy, coś się zaczyna" jest nieoficjalnym zakończeniem sagi napisanym przez samego Sapkowskiego, tak fabuła gry jest nieoficjalnym zakończeniem dopisanym przez scenarzystów z CDPRed. I czy tego chcesz, czy nie, należy to właśnie tak traktować, ponieważ na każdym kroku jest podkreślany fakt, że akcja pierwszej gry z serii zaczyna się cztery lata po zakończeniu "Pani Jeziora". A to, co działo się na przestrzeni tych czterech lat Geralt zaczyna sobie przypominać i jest to w formie retrospekcyjnych przerywników wprowadzane już w Zabójcach Królów, a zapewne i w trójce będzie. Więc tak, gra JEST kontynuacją książek.
powiem tyle 1 czesc zjadla 2 pozarla 3 to juz nie wiem co moze zrobic ale jak dla mnie wiedzmin ma 3 miejsce w rpgach wszechczasow 1 i 2 miejsce przypada falloutowi 2 i serii gothic z przez wielu uwazana za slaba 3 wlacznie
MaXXii ---> Takich rzeczy się nie zdradza, nikt Ci tego nie powie.
Irek22 ---> Podchodzisz do zwykłego drogowskazu przy drodze, odpala się mapa z markerami, wybierasz jeden i voila. :)
Mam nadzieję że mimo wszystko dadzą możliwość eksploracji świata po zakończeniu rozgrywki... w formie patcha albo cośtam. Zdaje się że z Fable 1 tak było zrobione - wyszedł patch umożliwiający grę po zakończeniu głównej fabuły. Przecież tu jest tyle kontentu że szkoda byłoby to ot tak uciąć...
Czekam na ujawnienie wymagań sprzętowych...
U.V. Impaler [43]
Dzięki.
Chyba najsensowniejsze i najmniej "inwazyjne" wyjście. Głupio by było, gdyby na co drugim kroku błyszczał teleport lub były czarodziejki/czarodzieje.
Całe szczęście, że nie jest to na zawołanie w dowolnym momencie, bo - biorąc oczywiście megapoprawkę na to, że mówimy tu o grze i świecie fantasy - wiarygodność i realizm świata, a także sam fun deczko by na tym ucierpiał, bo pewnie część graczy zamiast choćby się udać pieszo/na koniu do najbliższego drogowskazu, dla/po wykonaniu zadania by się tylko teleportowała. A w tak gigantycznym i zróżnicowanym świecie byłaby to zbrodnia. Pomijam już to, że część wtedy, by narzekała "eee, Wiedźmin 3 jest tylko na 10 h"...
Widzę, że wielcy z was znawcy twórczości Andrzeja Sapkowskiego...trudno pomylić Ciri z Yenefer jak czytało się książki - więc niezła ściema :)
@Alatariel7
Łaskawie to jestem ci w stanie zespoilować całą sagę. Pogódź się z tym, że praktycznie każdy czytał Wiedźmina i będzie opowiadał, o tym jakie są nawiązania do fabuły. W moim pierwszym poście nie ma żadnego spoileru, bo dosyć szybko się dowiadujesz, o tym co napisałem, natomiast drugi post jest inny, bo o tym fakcie dowiadujesz się nieco później, dlatego tam napisałem o spoilerze. Przeczytaj książki, bo dobre i miej w dupie spoilery. Cheers.
tez czekam ale The Division >>>Destiny>>>Kingdome Come Deliverance>>>Assasin's Creed 5 Unity>>>Star Citizen>>>Star Wars Battleftont>>>Wiedzmin 3: polowanie na dziki bo to oznacza angielska nazwa :D
Kolejny trailer z gry wiedźmin 3, 40 minutowy, w końcu sporo konkretów, najbardziej widowiskowy ze wszystkich:
wiedzmin3trailer.latwy.pl
Przyznaje, że mi się podoba wieśmak 3...ale na tą grę to chyba trzeba mieć traktora nie komputer...
Z każdą kolejną prezentacją przekonuje się, że Wiedźmin to będzie najlepsza Polska gra jaka do tej pory wyszła.