Do czego potrzebny jest VPN? Powodów jest kilka
Surfshark chyba najlepszy VPN na rynku, od lat z niego korzystam, i pobieranie np z p2p nie zauważymy by predkosc była niższa co mam, a obecnie jest 750mb/s wiec jest git
Podziękuję. Prędkość internetu światłowodowego spada o połowę, a telefon po pełnym naładowaniu baterii wytrzymuje 1/3 czasu w porównaniu z użytkowaniem bez VPN. Wady użytkowania VPN są dla mnie nie do przejścia, zalety nie są tego warte
z VPNOW dluzszy czas korzystalem w kolejnosci
- Windscribe (bardzo tani i prosty bodajze 50€ na rok) predkosci srednie raczej nadaje do ukrywania w sieci i przegladania stron (kiedys aplikacja lubiala sie zawiesic na virtualnych serverach)
-NordVPN - ogolnie nie polecam wykupilem wersje raz na 2 lata i srednio bylem z niego zadowolony, wiekszosc serverow nie jest wykrywanych przez platformy typu HBO, Netflix czy nawet samego teamspeaka, predkosci tez slabo wygladaja bo przy 1gb swiatlowodzie posiadalem srednio polowe mniej
-ProtonVPN - vpn od dosc dobrej skrzynki mailowej jaka jest ProtonMail, Vpn w sam sobie fajnie zrobiony mnostwo serverow, predkosci na najszybsym serverze osiagaly tak 750mb z 1gb wiec nie bylo zle wart polecenia
-ExpressVPN jak dla mnie najelpszy i zarazem najdrozszy VPN ale niestety jakosc idzie w parze z cena, Vpn naprawde trzyma swietnie prekosc internetu oraz predkosc, ( jest to rowniez zalezne mysle od obciazenia ich sieci) ale zazwyczaj predkosc pobierania jest doslownie taka sama jak bez vpna czasami jednak przy jak wpsolnialem przeciazeniu spadnie do 700mb z 1gb ping np przy graniu w csa na swiatlowodzie bez vpna mam srednio 3-5 z vpnem 5-7 wiec nie ma tragedii
Wytestuje ale mi tez zależy na tym aby aplikacje typu Netflix nie wykrywały vpna ale sprawdzę napewno