Długo oczekiwane filmowe adaptacje gier
Na żadną z powyższych produkcji nie czekam. Czekam za to na ekranizacje Deus Ex: Human Revolution, do którego pisze się właśnie scenariusz albo już jest napisany. Jeżeli nie będzie ingerencji ze strony speców od napędzania jak największej widowni do kin to możemy być pewni, że film przynajmniej będzie dobry.
Żeby film na podstawie gry takiej jak np. Mass Effect miał jakąkolwiek szansę na bycie co najmniej dobrym, musiał by trwać ze 4 godziny, lub być podzielony na epizody żeby dało się zmieścić wszystko, co pokazano w całej serii i przedstawić to w takiej formie, żeby nie było wrażenia, że to wszystko jest "na siłę". Nowe produkcje jakoś nie mają tego problemu, pewnie dla tego, że nie ma też ich do czego porównywać. Chociaż Pacific Rim był ewidentnie za krótki.
[5] fejspalm
Saints row to pierwsza lepsza głupia żałosna komedia
GTA pierwszy lepszy dobry film sensacyjny
@mckk premium509274 Scott P.
Skupiłem się tutaj na produkcjach problemowych, tyle szumu wiele razy o nich było i efektów zero. Jeśli chodzi o HL to praktycznie nic nie wiadomo, a co do reszty to można się ich spodziewać w przeciągu dwóch lat i o nich napiszę kolejny tekst :)
zyciejakwmadrycie -> wątpię chyba nie wiesz o czym są te gry : P bo byś zrozumiał że chodzi mi o poważne gangsterskie filmy ala GTA albo jakieś parodie ich przypadek Świętych , a więc nie pisz jak do mnie piszesz : P
Ile bym dał zeby zobaczyc Kane & Lynch na duzym ekranie.
piotr432 polecam "Gorączkę" z Paczino i Deniro. Pewnie oglądałeś, ale to nie znaczy, że nie możesz zobaczyć jeszcze raz ;)
[1] A ja nie, przeniesienie Half-Life'a razem z całym klimatem tego uniwersum byłoby cholernie ciężkie, powstało wiele amatorskich filmów, WSZYSTKIE wg mnie beznadziejne i pozbawione klimatu, jedynie pierwsza część Escape from City 17 była całkiem fajna, druga to już dno jak i cała reszta amatorskich filmików z HLa, dla tego też boję się że kinowy HL był by tylko piątym kołem dla tej przegenialnej serii.
Escape from City 17: http://www.youtube.com/watch?v=q1UPMEmCqZo
I ciekawostka, polska humorystyczna produkcja na bazie HLa, zapewne mało kto zna, a dla mnie był to jeden z pierwszych filmików jakie zobaczyłem po podłączeniu kabla od neta :) : http://www.milanos.pl/vid-51-4-Half-Life-UFO-Zaatakowalo.html
Jak dla mnie to te wszystkie filmy mają małe prawdopodobieństwo na wypuszczenie do sal kinowych. Myślę, że przemysł kinowy unika tego rodzaju filmów wiedząc co spotkało poprzednie próby ekranizacji gier i nie mówię tutaj o Uwe Bollu :P
Aktualnie w Hollywood nie ma możliwości kręcenia wysokobudżetowych filmów kategorii wiekowej R.
Nie jest to pazerność tylko racjonalność. Filmy w kategorii R nie potrafią zarobić takich pieniędzy by duży budżet się spłacił. Nakręcenia prawdziwego Bioshocka jest więc niemożliwe.
@Kazioo
A ostatni Riddick, który nota bene nie dość, że na siebie zarobił to przyniósł całkiem dobre zyski? Możliwości jak najbardziej są, tylko trzeba je potrafić wykorzystać.