Devkity następców Xboksa 360 i PlayStation 3 w rękach niektórych deweloperów?
Jak wy w ogole tlumaczycie niusy? Ciagle wszystko przekrecacie..
EA oraz Ubisoft posiadaja RZEKOMO specjalnie zlozone PCty, na wzor specyfikacji nowego x360 - a nie devkity, bo te dopiero RZEKOMO maja sie pojawic u wybranych developerow w grudniu.
Na koniec zacytuje z oryginalnego newsa, ktorego chyba nie czytaliscie...
1) "Delivery of the first iteration of genuine devkits, running custom hardware, is expected to reach studios before Christmas"
2)"Ubisoft’s teams are said to be working on PCs containing off-the-shelf components provided by Microsoft, and it’s our understanding that several other major developers, including certain EA studios, are also in possession of these target boxes"
Przeciez tu jest jawnie napisane, ze to nei sa devkity, a targetboxy... Devkity to wlasnie gotowa platforma docelowa [czasem dodatkowo rozszerzona, bylo tak w przypadku tych z x360], tyle, ze stworzona pod katem developerskim, a nie pod katem zwyklego uzytkownika.
PS. A to, ze nowa konsola MSu bedzie miala karte gfx od AMD? To zadna plotka, tylko wlasciwie fakt, jako ze obie firmy wiele razy podkreslaly, ze pracuje im sie razem wysmienicie.
aleś ty mądrutki,jedynie czego nie dopatrzyłeś to "wlasciwie fakt",albo cos jest faktem ,albo nie,nie ma czegos takiego jak "właściwie fakt",bo wówczas poddajesz wątpliwości czy aby na 100% to jest fakt :D
ps.jak masz fotki tych swoich "specjalnie zlozone PCty" to zapodaj :D
@T_D_i [ gry online level: 48 - Pretorianin ]: po co mi foty, skoro jest o nich mowa w artykule, ktory GOL probowal przetlumaczyc? I nie tylko w tym zreszta jednym.
Moze sie czepiam terminologii troche, ale jesli sie cudzego niusa tlumaczy, to wypadaloby sie trzymac tego, co jest w owym napisane.
Zreszta nvm.
@T_D_i -czepiasz się składni zamiast komentowac treść.
Zgadzam sie z Drau całkowicie - developerzy poki co maja budy z poczatkowymi bebechami przy ktorych moga już tworzyć, to standard. Zanim stworzy się devkit na wzór tych z x360 to jeszcze troche minie.
Takie wczesne xboxy podobno u developerów sa od kilku miesiecy.
Nie przeszkadza to tworzyc już teraz gry a potem zaczac testowac juz na bardziej zaawansowanym stadium platformy.
Podejrzewam że zanim Developerzy dostali jakikolwiek sprzet juz pracowali na software dev kitach i już tworzyli pierwsze częsci składowe swoich tytulów.
Oczywiście Drau ma stuprocentową rację, a początkowa nieścisłość to wyłącznie moja wina. Pozostaje mi tylko uderzyć się w pierś i przeprosić za błędną interpretację... Naturalnie całość została już poprawiona, więc bardzo dziękuję za zwrócenie na to uwagi.
I pewnie będzie tak ze PS3 będzie wspierane długo i w momecie kiedy na rynku będzie ps4 sony będzie rekompensować sobie straty sprzedażą ps3 która z danych vgchartz od dobrych kilkunastu miesięcy sumaryczne sprzedaje się lepiej od X360
A jak sie ma do tego GTAV?
Nijak R chce zarobić i wyda to na ponad 100 milionów konsol niż na nowe sprzęty których będzie garstka na rynku
No ciekawy jestem jak będzie wyglądała kolejna generacja! Teraz wszystko jest takie nieprzewidywalne. 6 lat temu, kiedy nadchodziła obecna generacja konsol wszyscy byli pewni, że PS3 zmiecie 360 (ponad 100 milionowa przewaga PS2 nad pierwszym xboksem), a losy potoczyły się zgoła inaczej. Wydaje mi się, ze cena jest najważniejsza. Około 70% xboxow to 20gb lub arcade (kiedys patcher cos takiego napisal; jesli zle to mnie poprawcie). Sony nie uczy się na cudzych bledach. przeciez podobnie bylo z poprzednio generacją: microsoft wypuscil bardzo drogi sprzet i przegral juz na starcie.
@MrGregorA [ gry online level: 23 - Pretorianin ]: z ta cena to bylo tak, ze MS nie posaidal calej technologii na wlasnosc, w wyniku czego nie mogl obnizac ceny swojego pudla lub niektorych jego komponentow.
Ale MS mial trudnosc z jeszcze innego powodu - wprowadzal na rynek zupelnie nowa marke, ktora musiala konkurowac z jzu istniejacymi - i mocno zakorzenionymi.
A mimo to, zdolali wgryzc sie w rynek i sa teraz liczacym sie graczem.
What The Fuck????
Drau wydaja na promocje miliardy $$ , mozna obojetnie jaki produkt wyprowadzic nz 1 miejsce , zobacz jaki kinect to gowno , slabe gry , malo ich ale 500-800 milionow $$ wydane na promocje poskutkowalo ;]
@flakonik12 [ gry online level: 6 - Chorąży ]: ty naprawde jestes dwunastolatkiem...
a jak inaczej sprzedasz produk dzisiaj, bez szerokiejreklamy? Bo nie bardzorozumiem twoj tok myslenia. Robisz im zarzut z tego, ze reklamowali swoj produkt, bo mieli na to kase?
Wyjdz, dzieciaku. Argumenty na poziomie piaskownicy.
Chyba nikogo nie powinno dziwić to, że deweloperzy wiedzą więcej od zwykłych konsumentów ;)