Czemu TikTok tak wciąga? Tak działa chińska aplikacja
Wciąga, ale chyba jednostki podatne na uzależnienia, czego przykładem może być autor (chłop po 30) który konsumuje tej marnej jakości treści XD
Ja to widzę tylko zagrożenie dla młodzieży ze średnio 52min zrobi się 6h...
Coub jest bardzo fajny, nie widzę tam prawie w ogóle, jeśli w ogóle rakowego kontentu jaki jest na takim TikToku
bo tam od razu wywalaja debili świecących cyckami i tych co jedyny sukces w życiu to pokazanie gołej dupy na Instagramie.
Bo na coub jest tylko quality content :)
A to dziękuję za taki content :P
Wciąga, ale chyba jednostki podatne na uzależnienia, czego przykładem może być autor (chłop po 30) który konsumuje tej marnej jakości treści XD
Skąd info, że autor to chłop po 30?
Via Tenor
Źródło: https://www.gry-online.pl/opinie/czemu-tiktok-tak-wciaga-tak-dziala-chinska-aplikacja/z5caa
Czy to słowa autora? Jeżeli nie to jeszcze gorzej, bo widać że autor nawet nie potrafił napisać prostego zdania: np. Na temat tiktoka wypowiedział się xyz .
Moim zdaniem wypadałoby klarownie napisać: Zapytałam/em się co sądzi o tiktoku xyz, lub przynajmniej edytor powinien, o tym dać wzmiankę - tekst kierowany jest do boomerów (tylko mały odsetek zoomerów potrafi wysiedzieć więcej niż jedną minutę czytając tekst), więc to logiczne.
bo takie dodatkowe wypowiedzi od innych osób z redakcji to chyba nie jest coś nowego na GOLu - a nowy użytkownik jak o tym ma wiedzieć? Sam szczerze dopiero na samym końcu załapałem, że autorka/autor (tekst bezosobowy, a osoba pisząca nie podaje swojej płci, więc aby, nikogo nie urazić nie będę domniemywać xD), to nie ta sama osoba z niebieskiego pola. Sam tekst jak na osobę, która co dopiero skończyła liceum (wierząc profilowi na linkedin) jest i tak bardzo dobrze napisany.
Teraz to wstyd przyznać, że się coś lubi, bo wyskoczą boomerzy, którzy ci powiedzą, że to ich marnowanie czasu jest lepsze niż twoje.
Bo kiedyś był czas do marnowania, teraz nie ma czasu...
...w sumie, to nawet nie jest do końca fikcyjne stwierdzenie...
O ile się nie mylę ma to związek z coraz krótszym Attention Span'em, czy też koncentracją ludzi, zwłaszcza młodych. Po części właśnie takie serwisy jak youtube i tiktok są tego powodem, i telewizja.
TikTok wciąga, bo jest kierowany na zachód, w Chinach nawet gry online nie mogą wciągać, offline w sumie też, przynajmniej te z nagimi mieczami i chłopcami z zespołów k-popowych.
Od wczoraj korzystam i ogólnie bardzo fajna aplikacja… jezeli ktoś ogląda po interesujących go tagach inaczej można zwariować :D
„Czemu TikTok tak wciąga?” – jako 34-letni boomer odpowiadam: nie wiem i bardzo się cieszę, że nie ogarniam ani TikToka, ani Snapchata, ani Instagrama, ani innych tego typu aplikacji i nawet nie wiem, co to jest, po co to jest i czym się od siebie różni. Wystarczy mi korzystania z Facebooka i Messengera jakieś 45 minut dziennie, plus jako uzupełnienie Steam i Grindr. A jak jeszcze dodać Teams i Telegram w robocie, bo firma tego wymaga, to i tak już czuję przesyt tymi wszystkimi aplikacjami i kanałami komunikacji i zachodzę w głowę, jak inni mają czas ogarniać ich nawet po kilkanaście.
Jakiś czas temu, w erze przedcovidowej, widziałem na tiktłoku jakieś "czelendże" a jednym z nich było nagrywanie samego siebie lub z kimś jeszcze obok w sytuacji jak zlewam się w gacie i pokazanie jak ubranie robi się mokre. Robiły to zarówno dzbany płci męskiej jak i żeńskiej. Starsi i młodsi. Im sam jestem starszy tym bardziej widzę sens powiedzonka "gdyby nie internet nie wiedziałbym, ze na świecie jest tylu idiotów"
To wszystko zależy od treści jaką tam obserwujecie. Ja np. oglądam sobie muzyków, treści związane z teatrem muzycznym/musicalami, trenerów wokalnych itp. Wrzucilibyście mnie do tego samego wora co wszystko inne, tylko dlatego, że korzystam z jednej platformy?
Czy muszę w ogóle mówić, że tyle samo złego co i dobrego jest na każdej platformie - niezależnie czy to Tik Tok, Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, telewizja, literatura czy prasa? Wydaje mi się, że to oczywiste. Wyśmiewanie i wyzywanie ludzi w procesie takiej generalizacji jest po prostu niedojrzałe.
Mnie nie wciąga. Pierwszy raz słyszę o takim czymś. A tak poza tym to z tego co czytam kolejna głupota wzorowana w dużej mierze na Facebooku służąca głównie do wyciągania danych od naiwniaków. Odemnie na szczęście nic nie wyciągną bo nie mam kont na tego typu serwisach. Widać ktoś robi karierę na głupocie otaczającego go świata. Coś jak Justin Bieber (ten od siłtaśnego głosu).
zauważyliście to ze internet na dzieciach stoi
wszystko co najpopularniejsze, przynosi największe zyski oparte jest na klikaniu przez dzieci
dziwne to bo ja jak byłem dzieckiem to tydzień jak nie dłużej zbierałem na jajko niespodziankę,
a dziś dzieci takie zyski generują.
Nie, dzieki. Wole ogladac cos, co trwa kilka godzin, ale widac, ze ktos na to zapracowal.
Czasami dłuższe nie znaczy lepsze. Jeśli szukasz tutoriali na yt o czymś prostym z obsługi photoshopa czy podobne to zwykle są takie rozwleczone, pełne reklam, intro, outro, wprowadzenie itp. Na tiktoku takie tutoriale trwają pare sekund i pokazują tylko to co istotne.
Fajne kobiety tam poznałem. A niektóre filmiki też dobre, o ile ma się dystans do siebie I poczucie humoru. Patrząc na murków na tym forum, tutaj sami zgorzkniałe zrzedy, które na starosc pozostaną w domu opieki.
Jak zwykle boomerzy muszą wszędzie światu obwieścić jakie to teraz pokolenie jest głupie i daje się manipulować. Większość opinii o tiktoku jest od osób, które nigdy go nie używały a opierają swoją opinie na podstawie najpopularniejszych treści, która zwykle są skierowane do młodszej widowni. To fakt, że na tiktoku łatwo dostać raka jednak algorytm jest taki super, że zauważa co ci się nie podoba i po pewnym czasie moje dc zapełnione jest głównie treściami naukowymi, fajnymi przepisami na dania z całego świata, modzie etc.
Obejrzałem z 15 różnych filmików z tik toka na yt i był to syf
Jest tam coś wartego na tym tik toku?