Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Czarne konie wakacyjnych debiutantów serialowych

07.10.2014 18:10
1
zanonimizowany148709
77
Generał

nie ma zresztą również kilku ważniejszych, ze Strain na czele

Nawet kijem nie tykaj:/

07.10.2014 20:02
2
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Po opini nt leftovers wiem, ze nie jestem kompatybilny z panem "pisarzem"

Jeden z lepszych seriali gdzie scenariusz, gra aktorska i ogolnie pojeta "drama" stoja na poziomie nieosiagalnym dla wiekszosci.

07.10.2014 20:33
Bukary
3
odpowiedz
Bukary
234
Legend

Lutz ma całkowitą rację...

Pozostawieni to jeden z najlepszych seriali tego roku. W porównaniu do takich rzekomych hitów, jak np. "The Strain", to wręcz arcydzieło sztuki telewizyjnej.

08.10.2014 09:43
Czarny  Wilk
4
odpowiedz
Czarny Wilk
139
Generał

GRYOnline.pl

@stealth1947: No właśnie słyszałem sporo negatywnych opinii... ale kurdę, to jest Guillermo, nie uwierzę że coś zepsuł, dopóki nie zobaczę ;)

@Lutz, Bukary:
Spytam tak: jeśli pierwszy odcinek mnie znudził, mam co szukać w kolejnych czy serial cały czas utrzymuje taki sam ton? Bo nie ukrywam, że byłem gotów dać jeszcze szansę Leftovers, ale to właśnie wysyp negatywnych opinii mnie skutecznie od tego odwiódł i sprawił że skupiłem się na innych tytułach.

08.10.2014 09:51
5
odpowiedz
zanonimizowany170920
15
Pretorianin

Ocenianie serialu po pierwszym odcinku...

08.10.2014 10:12
r_ADM
6
odpowiedz
r_ADM
260
Legend

Ocenianie serialu po pierwszym odcinku...

Wbrew pozorom to dziala. Jest bardzo niewiele seriali, ktore byly dobre mimo beznadziejnego pilota.

08.10.2014 10:24
Wismerin
7
odpowiedz
Wismerin
97
Generał

Co do oceniania filmu po jednym odcinku, no cóż nie jest to zbyt profesjonalne podejście. Sam ostatnio obejrzałem pierwszy odcinek the Strain, serial w ogóle mnie nie wciągnął i raczej już do niego nie wrócę. Wstrzymuję się jednak z oceną, nie będę pisał, że serial do dupy ponieważ nie mam prawa oceniać czegoś czego w całości nie widziałem.

Co do Leftovers, jak dla mnie ocena bardzo krzywdząca już pomijając fakt, że wystawiona ze względu na pierwszy odcinek, który fakt faktem był jednym z nudniejszych z całego sezonu.
Problem w tym, że Pozostawieni to serial skupiający się na emocjach, które gromadzą się przez cały sezon po to by w końcu wybuchnąć i ukazać prawdziwą skalę dramatu ludzi, którzy po prostu sobie nie radzą w obliczu tragedii. Początek może być nudny, ale z każdym kolejnym odcinkiem robi się coraz ciekawiej.

Dodatkowo serial zasługuje na wyższe oceny chociażby ze względu na wręcz genialną muzykę, która niewątpliwie tworzy super klimat oraz bardzo dobrą grę aktorską a przyznać trzeba, że ukazywanie skrajnych emocji w dramacie jest niezwykle trudną sztuką.

Ogólnie rzecz ujmując uważam, że Leftovers jest bardzo niedocenionym serialem, może nie jest ideałem, ale na pewno bardzo dobrą produkcją.

08.10.2014 13:18
Czarny  Wilk
8
odpowiedz
Czarny Wilk
139
Generał

GRYOnline.pl

Tak gwoli wyjaśnienia: Ja w tym tekście oceniam dwa seriale. Oba zostały obejrzane w całości. Pozostałe cztery są tu w charakterze dodatkowej miniopinii, co zresztą widać po poświęconej im liczbie miejsca. Za dużo wychodzi ostatnimi czasy dobrych seriali, by oglądać je wszystkie - dlatego zazwyczaj decyzję "oglądać czy nie" podejmuję na podstawie pierwszych 1-3 odcinków. I takich nigdy nie recenzuję, co najwyżej pokrótce opiszę swoje wrażenia z tego, co obejrzałem - tak jak tutaj przy tym Leftovers. Do którego w sumie mnie zachęciliście, bo widzę że grono osób którym się spodobał okazuje się większe niż to wynikało z moich dotychczasowych obserwacji ;)

gameplay.pl Czarne konie wakacyjnych debiutantów serialowych