Cinema Paradiso #6 - październikowy ranking
Dorzuciłbym jeszcze Muszkieterów. Wiem, że 3D jest nędzne, ale obsada i całkiem pozytywne recenzje sprawiają, że nawet jestem zainteresowany.
EDIT > właśnie zauważyłem, że muszkieterów reżyserował Paul WS Anderson... to już sam nie wiem :P
Tak zdecydowanie Contagion, będzie najlepszym filmem w październiku. Zapowiada się naprawdę bardzo dobrze, mimo, że temat bardzo już oklepany, wydaje mi się , że ten film będzie inny od wszystkich "epidemiologicznych" filmów. Zresztą mówi już o tym sama obsada.
Drugim najciekawszym filmem jest dla mnie Jan Eyre. Po pierwsze lubię filmy o wiktoriańskiej epoce. Po drugie film innowacyjnie łączy trzy gatunki, tak jak już pisał autor. Szczerze mówią jeszcze nie widziałem filmu łączącego dramat, kino kostiumowe i thirller. Z pewnością będzie to jedna z najciekawszych produkcji tego roku.
Pozostałe 3 filmy? Giganci ze Stali, typowe kino akcji, familijne. Mam nadzieje, że fabuła nie będzie błaha. Baby są jakieś inne. Kolejny polski film bez fabuły, tylko połączone ze sobą urywki akcji, rozmów, w jeden film. I to ma być jeden z lepszych filmów miesiąca.? Absolutnie się nie zgadzam. I pozostał jeszcze Dług, który swoją drogą może niektórych zaciekawi. Mnie? Raczej nie.
PS. Również uważam, że w zestawieniu zabrakło Trzech Muszkieterów 3D. Obsada jest naprawdę gwiazdorska, no i najważniejsze, gra Milla.