Cinema Paradiso #5 - gaz do dechy przez wrzesień!
O Drive słyszałem jakiś czas temu dużo dobrego. Na pewno się wybiorę... A Ty skąd już wiesz, że będzie kandydat do filmu roku? :) Natomiast Biutiful zamieniam na nowego Almodovara, który podobno jest nie do końca typowym dla niego thrillerem. Recenzje równie entuzjastyczne, co przy okazji Drive. Reszta mnie nie bierze jakoś specjalnie chyba. Colombianę chętnie, ale pewnie za parę miesięcy w domu, Bitwa Warszawka... poczekam na opinię, ale oczekiwania mam żadne. Shark Night zaś chyba wolę olać i poczekać na Piranię 3DD :)
EDIT - Ach, jeszcze Colin... może być nieźle, pod warunkiem, że puszczą gdzieś wersję 2D (bo film podobno dobry, ale trójwymiar bezsensowny - jak zwykle).
Na pewno się wybiorę... A Ty skąd już wiesz, że będzie kandydat do filmu roku? :)
http://www.youtube.com/watch?v=uE1tqMUd4R8
Klimat + zdjęcia + muza + główny bohater w rękawiczkach i srebrnej kurtce;) Nie może być lepszego połączenia.
Mi zwiastun Drive zrobił dobrze w głowę, więc też liczę na dobre, mocne kino. Ale czy film roku... Zobaczymy po 16.09 :)
Natasza to niewątpliwie piękna kobieta, ale braków aktorskich tym nie zatuszuje. W każdym razie trailer widziałem w kinie 2 razy i na wiele dobrego nie wskazuje. A Drive? Póki co widzę w tym tylko kolejny film sensacyjny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do kina się raczej nie wybiorę, może kiedyś rzucę okiem w domowym zaciszu.
Jedyne dobre Kino to bitwa warszawska, reszta to popłuczyny 21 wieku. Te filmy nie stoją w mojej kolejce, a czekam na jakiś trailer szybcy wściekli 6, no i na geneza małp z lektorem plus piraci 4 z lektorem i xmen pierwsza klasa z lektorem. Co do bitwy myslę że zrobią dobre 3D jak Cameron to będzie drugi hit po Ogniem i mieczem hi hi
[5] Od kiedy nowe polskie filmy można nazwać dobrymi? Poza tym weź ogarnij te filmy z lektorem, jeszcze pewnie jakieś ripy 700 MB oglądasz...
Zainteresowałeś mnie tym "Drive", nie słyszałem o nim wcześniej, być może przejdę się na to do kina.
prędzej bym obejrzał Piłę 3D niż colina wampira,
chociaż ta bitwa też zalatuje na niezłą kabałę. Chyba rodzime kino trochę opacznie zrozumiało doganianie kinematografii zachodniej...
Zostaje tylko Drive, ale nie obiecywałbym sobie po nim zbyt wiele. Najwidoczniej rozpoczął się miesiąc ogórów :)
Dla mnie Drive to już film roku, bo wystąpi w nim Carey Mulligan ;)
Co do Bitwy Warszawskiej, to ja wciąż mam nadzieję na przynajmniej poprawne bitwy. Idziak to jednak kapitalny operator, a nie on odpowiada za beznadziejne zwiastuny. Bitwy mogą być dobre, ale gigantycznym zaskoczeniem będzie, jeśli cały film będzie w miarę znośny. Te nadęte zwiastuny, Natasza napieprzająca z CKM-u, modlitwy o cud... Ale ważne, że szkoły pójdą;p
Ta "Bitwa Warszawska" wygląda na niezły chłam :)
BTW. Nie piszcie głupot, Polacy potrafią zrobić dobry film, jak np. Ogniem i Mieczem...
I jeszcze we wrześniu ciekawie może wypaść "W imieniu diabła". Nie wiem, czy to film na faktach, czy tylko nimi inspirowany, w każdym razie będzie opowiadał o księdzu, który dyma swoje zakonnice i wmawia im, że w ten sposób są bliżej Boga.
Taa, a słyszał o wypożyczalni filmów na platformach tv???, dvd blu-ray też posiadam, nędzne 700MB to śmiechu warte, jeśli sam ogarniasz ripy! Karule - jeśli do mnie to" nie ma napisane nigdzie, że polscy robią dobre filmy, akurat Ogniem i mieczem był filmem wybitnym i nie jest utrzymany w typowej konwencji kręcenia polskich shitów
Ciekawe czy Olbrychski powie w bitwie warszawskie tekst w stylu "This is Poland". Ogólnie film skojarzył mi się z filmem 300 ze względu na przegięcie i nadmierne użycie CGI.