Cinema Paradiso #4 - kinowy sierpień
A mnie cieszy duża dawka fantastyki w sierpniu. Poza tym nie odmówię sobie wizyty w kinie na Conanie i lepiej oby z tego powodu Jason Momoa spełnił pokładane w nim nadzieje. Zwiastuny filmu zupełnie mi się nie podobają, jego fragment, ten z dzieciństwa Conana zapowiada za to całkiem miłą rzeźnię. I oby mroczną, bez żadnych onelinerów.
Poza tym musowo Kowboje i Obcy oraz nowy Allen. Uwielbiam gościa, nic na to nie poradzę.
Kapitana Amerykę na pewno, tak jak i Szefowie Wrogowie. Allen po mocno średnim Brunecie jakby grzeje mnie trochę mniej. Myślę, że dam też szansę Małpom i Kowbojom, bo zwiastuny mi się podobają.
Conan dla mnie wygląda jak R-Rated Prince of Persia. Za dużo komputerowej pstrokacizny w scenach akcji i makijażu na oczach głównego herosa. Jeżeli prasa będzie dobra (choć film reżyseruje Nispel - to nie wróży zbyt dobrze) to pewnie się przejdę.
"Polscy tłumacze tradycyjnie chcieli być mądrzejsi od wszystkich, więc postawili w tytule(...)"
1. Tytułów się nie tłumaczy.
2. Polskie wersje tytułów produkcji zagranicznych są zatwierdzane przez wytwórnię. Wszystkie te dziwne tytuły pokroju "Wirujący seks" czy "Szklana pułapka" to nie tylko zasługa "naszych", ale także i "Usańczyków".
Kowboje i Obcy musi być dobre. Jak film, w którym na lasso łapie się statki kosmiczne może być zły?;D