Buńczuczny, bogaty i sławny – recenzja biografii Zlatana Ibrahimovicia „Ja, Ibra”
Nie znam tego typa, ani jego bio, ani też niczego co z piłką jest związane, wpadłem tu z ciekawości, ale wiem jedno, jakby mi ktoś takiego kopa sprzedał, nawet kolega z klubu w żarcie (nie znam kontekstu) w takiej sytuacji, to bym mu tego buta wsadził tam gdzie trzeba w szatni :) Jak dla mnie wszystkie gwiazdy piłki nożnej (z paroma wyjątkami) to niedorozwinięte do końca emocjonalnie leszcze (w czym zresztą sława im pomogła) i tyle :)
Aż dziw bierze, że Cassano przyjął kopa na wesoło... z jego charakterem...
widziałem tą książkę w sklepie i jej nie kupiłem przez... brak opisu na tyle - chciałem wiedzieć jaki okres kariery zlatana obejmuje ta biografia gdyż idiotyzmem są dla mnie biografie ludzi, którzy jeszcze nie skończyli grać. Proszę powiedz czy książka kończy się przenosinami do PSG i opisuje odejście z Milanu, czy była pisana w trakcie pobytu Zlatana w tym miejscu? Czy jest sporo informacji o Ajaksie?
Książka kończy się w trakcie jego gry w Milanie. Trochę miejsca Ajaxowi poświęcono, choć w sumie to głównie opis "Zlatana w Ajaxie" i stosunkowo niewiele można się dowiedzieć o samym klubie. Ale z tego co pamiętam to Ajax jest obok Malmo najszerzej opisany, Włosi dostali już mniej miejsca.