Apple podpisało tajną umowę z Chinami
Jak by podbili tajwan dla chin to by dosatli 2 milardy punktów.
jako taka chińska republika ludowa nie istnieje jak coś to mówimy o zbuntowanym kontynentalnym Tajwanie zachodnim
Że co? Chińska Republika Ludowa istnieje i przeciwnie do Tajwanu jest uznawana przez większość społeczności międzynarodowej.
On ma rację. Z historycznego punktu widzenia to ChRL to zbuntowany obszar. Tajwan bowiem, to spadkobierca chińskiego państwa (nazywane czasem Chinami Narodowymi), które przegrało wojnę domową z chińską partyzantką po II Wojnie Światowej i ostatecznie przetrwali tylko na Tajwanie. Ale faktem jest, że to ChRL jest uznawanym międzynarodowo państwem, a nie Tajwan, bo ChRL ma znacznie większą siłę nacisku
Głupota. Normalnie jakbym czytał bajke o żabie, skorpionie i przeprawie przez rzeke (czesc przed "zwrotem akcji") i wydaje mi sie, że ktos tutaj ewidentnie o tej lekcji nie słyszał...
Apple i Androidowi producenci smartfonów byli równi poprzez Made in China napis; teraz znów się Amerykanie wywyższyli, szczycąc się, tajemnie, współpracą z Komuną; jaki prestiż, chlubią się właściciele, że płacą drożej za chęć wspólnego ekosystemu i jablka znaczek - a siła robocza ma cały czas najgorzej). Potęga USA - taa, tylko w filmach; Chinom cmokając tyłek gdziekolwiek
[dumny właściciel Samsunga "Made in Bangladesh" i Lenovo "Made in China" za 2k w 2015 r; popierający wolność Tajwanu]
A te durnie nadal się dziwią, że Chiny już ich technologicznie i gospodarczo przeskoczyły XD
Aha. A ja słyszałem inną wersję - Amerykanie z Chińczykami mieli podpisać tajną, wielką umowę handlową. Niestety ta nie doszła do skutku i Chińczycy w zamian wypuścili covid-19...