AMD szykuje karty graficzne z rodziny Radeon RX 500X
AMD wywala pieniądze w błoto wprowadzając takie "nowości", już lepiej by te fundusze przeznaczyli na jakieś Vegi czy nad czym tam oni pracują.
Ktoś jeszcze te sztroty kupuje? Od czasu kupna ATI marka Radeon została zarżnięta. Niedawno nawet Koduriego wywalili na zbity pysk, swoją drogą nie dziwię się.
Ja
Ja ostatnio przesiadłem się z GeForce'a na Radeona. I nie żałuję. RX 470 jest świetną kartą i nie mam problemów w żadnej grze
Potwierdzam, RX 470 w stosunku cena/jakość jest świetną kartą. Może zamiast gadać bzdury z Sasorim powinniście przetestować, zrobić UV, cokolwiek? RX-y świetnie się kręcą i zbija się na nich świetnie napięcia.
RX to dosyć dobre karty, ale taka Vega 56 i 64 to już kpina z konsumentów, a są one promowane jako topowe jednostki.
I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że Koduri sam odszedł z AMD a nie został zwolniony, i niedługo później przeszedł do Intela ;)
Naprawdę wierzysz w to że odszedł dobrowolnie? Już podczas jego kilkumiesięcznego urlopu wiadomo było że został wyrzucony, informowały o tym też branżowe serwisy.
Zresztą jego przejęcie przez nie jest dziwne, to główny architekt procesorów graficznych Vega które są łączone z procesorami Intela.
Zależy która Vega. Energoszczędne układy mobilne oferują wysoką wydajność przy bardzo niskim poborze energii elektryczne, zostawiają na tym polu konkrencję w tyle.
To jeden z głównych powodów przejęcia Koduriego.
No ja też kupuję, ale to nie szroty, tylko solidne karty, na których ruszają mi bez problemów najbardziej wymagające tytuły.