AI na Discordzie stworzy Ci dowolne wideo na podstawie tekstu
Aha czyli zmiast ograniczan albo lepiej dopracowac dzialanie AI to oni je teraz wpychaja gdzie popadnie i byle by tylko dzialalo, fajnie...
Nie moge sie doczekac.
Kolejna zabawka, ktora bedzie wieszczona jako przelom. Juz z chatgpt i midjourney robi sie to nudne. Jak kazde korpo bedzie mialo swoje to stanie sie nie do zniesienia.
Choc nie powiem, zachlysniecie sie co poniektrych ludzikow i wieszczenia skoku technologicznego ludzkosci (albo i jej konca) bo skrypty nauczyly sie skladac slowa w zdania i kopiowac piksele jest dosc zabawne (do czasu).
https://www.youtube.com/watch?v=Geja6NCjgWY
Piszesz jak ludzie oglądający pierwszy telewizor, przecież wiadomo że jakość będzie w przyszłości o wiele lepsza, a za kilka, może kilkanaście będą prawdziwe filmy w kinach bez udziału aktorów w całości stworzone przez AI.
Tak będzie bo to po prostu jest o wiele tańsze.
To się nazywa postęp technologiczny.
Ludzie już chcieliby tworzyć całe filmy w AI, a to nawet dobrze nie potrafi wykonać animacji jednego obrazka.
Taaaa
Niektórzy zapominają jak długo komputery i internet są powszechnie używane i jaki postęp został wykonany przez ostatnie 50 lat.
20 lat temu Pan zszywacz z Windowsa to było osiągnięcie na miarę czarów
Teraz jesteś w stanie rozmawiać z modelem AI, który nawet nie posiadając zdolności nauki na bieżąco i wyszukiwania informacji w tle jest w stanie prowadzić konwersacje na podstawie kontekstu całej rozmowy.
Jak dojdziemy do AGI to dopiero będzie zabawa.
Nawet te niedorobione filmiki które AI jest w stanie wygenerować to jest coś niesamowitego, nie do pomyślenia jeszcze dekadę temu.
Kolejna aplikacja wyciągająca tylko kasę.
Ja już się nauczyłem, nawet nowej gry nie kupuje, czekam rok, dwa i dopiero wtedy jak już są wszystkie potrzebne poprawki.
Nie powiem, mam taki dziennik w którym zapisuje moje sny i zrobił bym na podstawie nich kilka krótkometrażowych filmów, ale chyba jeszcze poczekam...