Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Knajpki na wrocławski dworcu

06.10.2013 00:04
1
Juanhijuan
199
Hawkeye

Knajpki na wrocławski dworcu

Takie pytanie, czy ktoś kojarzy jakie są knajpki w środku dworca ? Pootwierali już Mc i KFC ?

Nie byłem z 6 miesięcy tam i tak pytam z ciekawości, bo po otwarciu trochę słabo było.

06.10.2013 08:51
2
odpowiedz
zanonimizowany165753
4
Generał

Dzie tam kfc czy mc. Jak ostatnio zamówiłem tam hamburgera z budy to mało co się nie spawiowałem.

06.10.2013 08:56
NicK
👎
3
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

A KFC i MC to same pychotki, co?

06.10.2013 09:09
4
odpowiedz
zanonimizowany165753
4
Generał

No powiedź, że WieśMac jest niesmaczny ://

06.10.2013 09:19
NicK
5
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

No niestety, nie smakuje mi. Wszystko chyba przez te buły, które czuć chemią na kilometr. Raz na parę miesięcy zdarza mi się coś tam zjeść, ale przeważnie jest to coś z oferty niestandardowej - np. krewetki w panierce. Ale generalnie unikam.

06.10.2013 09:55
6
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

No wlasnie, po co ten niezdrowy makdonald. W budce pani jadzi na pewno sa wieksze kontrole jakosci!

06.10.2013 10:03
NicK
7
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

W budce pani Jadzi nie jadam nigdy, w MC raz na parę miesięcy. To że jedno g...o jest gorsze od drugiego, nie znaczy, że mam jeść to lepsze.

06.10.2013 10:05
8
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

A co jesz na co dzien? Jesli wedliny po 18 zl ze sklepu to wcale nie sa lepsze od makdunalda

06.10.2013 10:13
NicK
9
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

Wędliny, pasztety - to piecze moja żona. Wędliny wyrabiane przemysłowo też jem - ale nie te najtańsze. Staram się wybierać te z najmniejszą ilością zbędnych dodatków. Coś w końcu trzeba jeść, a wszystkiego samemu się nie da zrobić. Nie dajmy się zwariować.

Musimy mieć jednak świadomość wyboru. Ktoś kto opycha się parówkami, najtańszymi wędlinami, czy ze smakiem pochłania 10 - tego hamburgera w danym tygodniu musi zdawać sobie sprawę z tego, że prędzej czy później jakoś się to odbije na jego zdrowiu. Oczywiście są osoby, które palą i piją (umiarkowanie) i dożywają późnej starości, ale to nie oznacza automatycznie, że jest to dla ogółu dobre.

Im bardziej przetworzone żarcie, tym więcej g...a się tam znajduje.

06.10.2013 10:32
10
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

musi zdawać sobie sprawę z tego, że prędzej czy później jakoś się to odbije na jego zdrowiu
No właśnie niekoniecznie. Jedząc zdrowe żarcie nikt nie gwarantuje Ci, że nagle nie zachorujesz lub, że pożyjesz dłużej.

06.10.2013 10:41
davis
👍
11
odpowiedz
davis
211

Wędliny, pasztety - to piecze moja żona.

No i na pewno stoisz przy zwierzęciu jak je zarzynają żeby tylko dostać nieskażone "chemią" kawałki.
Ale zaraz... na pewno też doglądasz wcześniej zwierząt żeby nie żarły "chemicznej" paszy.

Tuminure --> Cicho, nie niszcz chłopu marzeń.

06.10.2013 10:54
DanuelX
12
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

[10]
Za to jedząc w MC masz gwarancje tego że pożyjesz krócej i będziesz mieć grubą d**e jak większość Amuricki.

06.10.2013 11:06
NicK
13
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

Tuminure ---> Jadąc 30 km/h też nie masz pewności, że nie weźmiesz udziału w poważnym wypadku drogowym. Ale to nie oznacza, że możesz spokojnie jechać 200 km/h.

davis ---> Wyraźnie napisałem, że wędliny przemysłowe też jadam, ale staram się je w miarę świadomie wybierać. Oczywiście, że nie da się uniknąć całkowicie wszelkich dodatków. Mało tego, niektóre z nich są bardzo potrzebne, bo powodują, że jedzenie nie psuje się na 2-gi dzień, albo nie będzie przyczyną zatrucia. Chodzi o to, aby nie pakować się chemią ponad miarę.

Także jeśli silisz się na złośliwe uwagi, to przynajmniej doczytaj co napisałem, a nie wybiórczo odnosisz się do pojedynczych stwierdzeń.

06.10.2013 11:12
CyberTron
14
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

W każdym wątku o jedzeniu musi się trafić taki hipster co to nie jada tam gdzie "plebs", wszystkiego unika, wszędzie czuje chemie i je tylko suszone marchewki z własnego (!), nawożonego własnym obornikiem ogródka.

Wtedy je zdrowe jedzenie. Nie czuje chemii, nie wchłania niezdrowych kalorii i może o tym nawijać przy każdej okazji.

[15]

Doczytałem. Zdrowe te pieczone pasztety, co?

06.10.2013 11:14
NicK
15
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

CyberTron ---> Kula w płot. Następny co nie doczyta i już się sili na uszczypliwości.

@UP - zdrowsze niż kupione w sklepie. Przynajmniej wiem co tam oprócz mięsa jest.

06.10.2013 11:21
davis
16
odpowiedz
davis
211

Chyba mniej. Jest większe prawdopodobieństwo że nie będzie tam nicieni i innych takich niespodzianek.

06.10.2013 11:23
Megera_
17
odpowiedz
Megera_
148
Furia

Jest większe prawdopodobieństwo że nie będzie tam nicieni i innych takich niespodzianek.

LOL, od kiedy to obecność nicieni zależy od stopnia przerobienia mięsa? Mięso "z takimi innymi niespodziankami" W OGÓLE nie wchodzi w produkcję.

06.10.2013 11:25
davis
18
odpowiedz
davis
211

Mięso "z takimi innymi niespodziankami" W OGÓLE nie wchodzi w produkcję.

No dokładnie!

06.10.2013 11:28
19
odpowiedz
zanonimizowany898256
8
Konsul

Największa bzdura i urban legend ever. Dodaj jeszcze do tego słynną "chemię" która jest ogólnie zła i niszczy wszystko!

06.10.2013 11:28
20
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

Za to jedząc w MC masz gwarancje tego że pożyjesz krócej i będziesz mieć grubą d**e jak większość Amuricki.
Jem w MCD. Nikt mi jeszcze nie gwarantował, że pożyłbym dłużej, gdybym tam nie jadł. I nie mam "d**y" wielkości Amuricki.

Jadąc 30 km/h też nie masz pewności, że nie weźmiesz udziału w poważnym wypadku drogowym. Ale to nie oznacza, że możesz spokojnie jechać 200 km/h.
Nawet nie jeżdżąc nie masz pewności, że nie weźmiesz udziału w poważnym wypadku drogowym. Wg. Twojego toku rozumowania w takim wypadku nie powinieneś wychodzić z domu. Nie porównuj jedzenia z MCD do jeżdżenia 200km/h. Jedzenie z MCD jest ZNACZNIE bezpieczniejsze, niż jazda 50km/h po mieście.

06.10.2013 11:33
Megera_
21
odpowiedz
Megera_
148
Furia

Aha, davis, czyli mówimy o takim mięsie 100% natural, że ktoś sobie własnoręcznie robi świniobicie itd, i wtedy jest super i bez konserwantów.. No ok, już czaję. :)

06.10.2013 11:33
NicK
22
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

davis ---> Wiesz ile mięsa jest w parówkach, albo pasztecie ze sklepu? Pewnie ze 20 % (strzelam, bo może być nawet mniej w co poniektórych wyrobach). Jest tam cała masa wypełniaczy, mączek, środków wiążących wodę (żeby masa była większa). Tak do końca sam nawet nie wiesz co jesz.

Oczywiście jak kupuję mięso też nie wiem gdzie i czym była karmiona krowa czy świnia. Ale przynajmniej wiem, że jak zrobię z niego pasztet, to będzie w nim dokładnie to co tam dodałem, a nie jakieś nie wiadomo co. To jest po prostu kwestia rozsądku. Może oczywiście zdarzyć się, że człowiek jedzący całe życie zdrowo, umrze na raka żołądka. Ale nie oznacza to, że jedząc niezdrowo nie przeszkadzamy sobie w żaden sposób.

Ja sam od czasu do czasu pozwalam sobie na kupną kaszankę, czy parówkę - bo je po prostu lubię. Ale robię to sporadycznie i staram się wybierać to, co wydaje mi się najbardziej rozsądne w swoim składzie.

Teemoray ---> Moja żona w młodości pracowała przez kilka miesięcy w masarni i dokładnie wiem z czego i jak robi się niektóre wyroby. Pamiętaj też, że w każdej legendzie jest przynajmniej ziarnko prawdy ;)

06.10.2013 11:35
😁
23
odpowiedz
zanonimizowany898256
8
Konsul

Jest tam cała masa wypełniaczy, mączek, środków wiążących wodę (żeby masa była większa). Tak do końca sam nawet nie wiesz co jesz.

MOAR! Nie macie litości.

Uważaj nick - bo jak ostatnio robiłem herbatę to trafiłem na jakieś nie wiadomo co, na pewno szkodliwe.

06.10.2013 11:36
Megera_
24
odpowiedz
Megera_
148
Furia

Teemoray, to był na pewno glutaminian sodu w tej herbacie. Chyba musimy się pożegnać, wydałeś na siebie wyrok. :(

Ale ja mam gorzej, bo uwielbiam parówki.. :(

06.10.2013 11:40
NicK
25
odpowiedz
NicK
229
Smokus Multikillus

Ja nie mam zamiaru nikogo nawracać. Lubisz takie żarcie - jesz. Twoja sprawa. Nie każdy natomiast ma świadomość tego, co w takim żarciu się znajduje. Być może jak sobie to uzmysłowi, to przynajmniej w jakimś stopniu zmieni swoje przyzwyczajenie kulinarne. EOT z mojej strony.

06.10.2013 11:45
davis
26
odpowiedz
davis
211

Wiesz ile mięsa jest w parówkach, albo pasztecie ze sklepu?

Wiem. Jest to napisane na opakowaniu :)

Tak do końca sam nawet nie wiesz co jesz.

No nigdy nie wiadomo, licho zawsze może się trafić. Jednak tam gdzie obowiązuje ścisły nadzór sanepidowski jest to mniej prawdopodobne.

Reasumując: nazywanie gównem żarcia z MCD czy innych KFC jest nadużyciem. Ja też mógłbym tak powiedzieć o pasztecie pieczonym przez twoją małżonkę bo tak bez nadzoru to na pewno w nie kichnęła albo nie umyła rąk po kibelku :)

06.10.2013 13:29
27
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

Dziękuje za rzetelną analizę tematu.

W takim razie jakieś ciekawe knajpki tam są, że można sobie usiąść i poczekać 2-3h na pociąg ?

06.10.2013 13:54
28
odpowiedz
Faat
46
Pretorianin

Nie ma Maca, KFC, sa jakies lokale gdzie mozna posiedziec, raz jadlem tam jakas knysze i niezbyt ciekawa byla, jak idziesz od strony PKS to po prawej jest slaba, po lewej nie bylem, ale wydaje sie ciekawsza, nie same knysze, ale jakies zestawy obiadowe itp.

06.10.2013 14:04
emil kuroń
😁
29
odpowiedz
emil kuroń
68

dobry wątek na niedzielne popołudnie.

06.10.2013 14:05
yasiu
30
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Juanhijuan - jeszcze miesiąc temu KFC nie było, ale możliwe, że już jest - poza tym, klasyczne dworcowe lokale :D

06.10.2013 14:05
31
odpowiedz
zanonimizowany898256
8
Konsul

Nie każdy natomiast ma świadomość tego, co w takim żarciu się znajduje

No właśnie widzę że Ty nie masz zielonego pojęcia co się w takim żarciu znajduje i po prostu kosmicznie demonizujesz wszystko dookoła. Przesada w żadną stronę nie jest dobra, szczególnie jak nawet nie potrafisz nazwać tego czego chcesz unikać.

yasiu - KFC jeszcze się nie usadowiło na dworcu chyba, lokal jest w przygotowywaniu : )

06.10.2013 15:05
Stra Moldas
32
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Ej dobra, każdy je to co lubi. Jak lubi burgery to burgery, jak lubi trawę to trawę, jak lubi kamienie to kamienie. Na tym polega wybór. ;)

Byłem dosłownie przed chwilą, sprawdziłem przy okazji. KFC cały czas "w przygotowaniu", McDonald's w ogóle nie widać. Do tego dworcowe lokale ze "zwykłym" jedzeniem i kanapkami oraz Coffeeheaven. Za to toalety za jedyne 2,50 zł. :P

06.10.2013 15:09
moszeusz
33
odpowiedz
moszeusz
86
Who fkin cares?

[32] Kible wymiatają. Jak byłem w zeszłym tygodniu to akurat kiedy wszedłem do środka, babci klozetowej zachciało się sprzątać...

06.10.2013 15:11
Stra Moldas
😜
34
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

No ja wracałem z Arkad i chciałem sobie ręce umyć, ale przy tej wspaniałej ofercie postanowiłem jednak skorzystać z fontanny. Niezła cena.

06.10.2013 15:16
emil kuroń
👍
35
odpowiedz
emil kuroń
68

No, kible na dworcu rządzą. i to za jedyne 2,50.

Forum: Knajpki na wrocławski dworcu