Cześć, dzisiaj podczas gry w wiedźmin 3 dwa razy zniknął mi interfejs. Myślę, może coś nacisnalem, później wchodzę na internet i popełniam błąd w wpisywaniu. Próbuję usunąć tekst ale niestety przycisk nie działa, klawiatura zaczyna wariowac, po resecie przestaje. Jednak nie działaja klawisze. A dokładnie cały pasek klawiszy od ~ do *. Wiecie co moglo spowodować taka usterkę? Pozdrawiam
Jeśli nie doszło do uszkodzenia mechanicznego, czyli nie zrzuciłeś po pijaku klawiatury na podłogę, to powodem może być np:
- jakieś mocne zabrudzenie - mało prawdopodobne, ale byłby najmniej kłopotliwe do naprawy.
- zwarcie na płytce PCB - wtedy po ptOkach
- albo wysypały ci się sterowniki lub/albo firmware klawiatury i trzeba zaktualizować - Nie wiem czemu sam sobie zrobiłeś krzywdę kupując taki szrot, ale tak czy siak nawet ta firma musi mieć jakąś Stronę pomocy technicznej czy oficjalne forum gdzie znajdziesz software w najnowszej wersji.
;)
Klawiaturę mam już parę lat. Jutro przyjdzie mi nową płytą główna i procesor więc będę musiał zrobić format. Jeśli nie pomoże to klawiatura na śmietnik. Btw. Polecacie jakieś klawiatury do 300zl? Pozdrawiam
Tydzień temu kupiłem Hyperx Alloy FPS, ale to 350-370zł w zależności od switchy. Czerwonych bym nie brał bo nie lubię na nich pisać, a niebieskie niestety za głośne więc kupiłem brązowe. Jakoś lepiej mi się na niej pisze i gra w grę rytmiczną (gdzie trzeba szybko wciskać klawisze) niż na Razerze Blackwidow Chroma v2 z pomarańczowymi switchami (odpowiednikami brązowych),a za nią dałem prawie drugie tyle. Niestety razera musiałem się pozbyć bo go mocno uszkodziłem z własnej winy :P.
Najciekawsze jest to gdy włączę podswietlenie przycisków (tryb że klawisze się świecą po naciśnięciu) cały pasek się świeci jakby klawisze były cały czas wcisniete
SPC Gear Gk 530 Tornament - 200 zł full rgb i przełączniki Kaihl, najlepsza możliwa opcja w tej cenie