Witam , zastanawiam się nad zakupem klawiatury mechanicznej , lech nie wiem jaką wybrać, na razie jestem przy wyborze pomiędzy Razer BlackWidow a CMStorm QuickFire Ultimate Cherry MX Brown. Sam chyba jestem po stronie Razer'a , lecz nie wiem którą wersję wybrać , bo wiem że jest ich kilka, zależy mi na tym żeby klawiatura nie była za głośna , ale miała to specyficzne "kliknięcie" , oraz żeby wygodnie się na niej pisało. Proszę o pomoc.
Nie zdziw się tylko, bo chyba wszystkie mechaniki są o wiele głośniejsze niż nie-mechaniki.
Wiem , wiem, ale mi chodzi o wybór klawiatury bo nie wiem na którą się zdecydować :)
Razer używa w tej chwili switchy, które są w zasadzie podróbką Cherry MX - imho zdecydowanie lepiej wziąć QuickFire Ultimate.
Za co do samych switchy - brązowe są niezłym kompromisem pomiędzy graniem i pisaniem, da się wyczuć kliknięcie ale nie przeszkadza ono w żaden sposób podczas grania. Sam używam brązowych od ponad roku i jestem niezwykle zadowolony, chociaż zabieram się też powli za kupienie jakieś mniejszej klawiatury na niebieskich, już tylko do noszenia ze sobą do pracy.