Pozwolę sobie zadać te pytania, bo po czytaniu for w necie już się trochę pogubiłem...
Po 1- jak to jest z obsługą tych 900 stopni w grach? Wystarczy to ustawić w sterownikach kierownicy i w każdej grze będzie obsługiwany pełen kąt? Czy może tylko niektóre gry to obsługują, a w większości macha się tylko bez sensu kółkiem?
I po 2- czy oprócz Logitecha Driving Force GT oraz G25/27 są na rynku jakieś sensowne propozycje w cenie tak do 400-450PLN?
1. Tak, po prostu ustawiasz w Logitech profiller i obracasz tyle ile ustawiłeś czyli te 900 stopni.
2. Są jeszcze Fanatec i Thrustmaster, ale one są 3x droższe niż ze 400 PLN:) Są też lepsze od Logitechów.
1. Jest jeszcze druga strona medalu. Nie w każdej grze zobaczysz wizualnie obrót o 900 stopni, ponieważ w niektórych grach taki efekt nie został wykonany. Konfiguracja sterowników to nie wszystko, ponieważ warto taki sam efekt uzyskać w grze. Chyba nie chciałbyś kręcić kierownicą o 450 stopni w jedną stronę i w tym samym czasie widzieć na ekranie ślamazarny obrót o 180 stopni?
Danley- cóż, jeśli nie da się inaczej, to postaram się to ignorować lub będę grał na innej kamerze- już się za bardzo na DFGT napaliłem, żeby z niego zrezygnować z tego powodu ;)
A, jeszcze jedno ważne pytanie- czy jeśli mam Vistę x64, nie będzie problemów ze sterami? Nie sądzę wprawdzie, by tak uznana firma jak Logitech odwaliła ściemę z brakiem sterowników na 64-bitowe wersje systemów, ale wolę się upewnić ;P
Nie powinno być żadnych problemów. Będziesz miał niebywałego pecha, jeśli takie Ci się przytrafią.
Mówię to jako posiadacz DFGT.
http://www.logitech.com/en-us/441/4172?section=downloads&bit=&osid=13
No dobra ludzie, to jeszcze raz ja.
Czy ktoś może mi wyjaśnić, czym konkretnie różnią się:
http://www.skapiec.pl/site/cat/72/comp/326434
i
http://www.skapiec.pl/site/cat/72/comp/754769
???
Przecież i do PS3, i do peceta kierownica podłączana jest przez USB... Na necie zresztą przeczytałem kiedyś, że obie działają na PC... Mógłby mi ktoś wyjaśnić, jak to jest? Teraz różnica w cenie nie jest duża, ale niedawno było to jakieś 5 dych... A jeśli w tej cenie zawiera się po prostu płytka ze sterownikami, które można przecież ściągnąć z neta, to chyba się nie opłaca...
Mam ta kierownice, działa pod PC i PS3, sterowniki do pobrania w sieci są. Nie ma dwóch osobnych wersji tej kierownicy tylko pod PS3, czy też tylko pod PC. Zwykły błąd się wkradł na skąpcu i tyle;)
Dobra jest... Kupiłem tą kierownicę, ale mam problem- nie mam pojęcia, jak ją poustawiać, żeby działała w GTA IV, a ponoć powinna. Macie z tym jakieś doświadczenia, wiecie, jak to zrobić?
Ściągnij program x360ce w najnowszej wersji (pierwszy wynik Google), wklej do folderu z exe GTAIV, odpal go i ustaw wszystko tak, jakby kierownica była padem z X360 - wszystko dobrze chodzi, grałem tak między innymi w GTAIV (choć rzeczywiście sens grania w akurat ten tytuł na kierownicy jest wątpliwy) i Driver San Francisco. Czasem trzeba się trochę pobawić, przestawić "compatibility" lub inne takie, ale z GTAIV będzie działał bez problemu - jeśli po uruchomieniu gry usłyszysz "piknięcie" jakby wyskoczyło jakieś okno w Windowsie, wszystko działa. Pamiętaj jeszcze o tym, żeby ustawić "anti-deadzone" w jednej z zakładek na odpowiadającą wartość, inaczej parę stopni obrotu będzie "martwe" :)
Granie w GTAIV na kierownicy ZAJEBISCIE mija sie z celem kupna tejze. Albo przerzuc sie na prawdziwe wyscigi z jako taka fizyka jazdy, albo oddaj kiere do sklepu poki jeszcze mozna.
omg kupowanie kierownicy do GTA IV ????
watek roku. (albo wypite wino daje mi juz w kosc)
[15] Daje Ci w kość.
Nie kupowałem tej kierownicy pod GTA IV, ale skoro ta gra ma zajebisty model jazdy, to nie rozumiem, dlaczego sracie, że chcę mieć możliwość pojeżdżenia z nią po Liberty City. Poza GTA IV mam jeszcze może ze 3, że tak powiem "pełnowymiarowe" gry, które nie są ścigałkami. Naprawdę nie wiem, jaki macie problem.
rog- Działa. Nie wiem, jak Ci dziękować
Sek w tym, ze GTA IV NIE MA zajebistego modelu jazdy :D. To jest arcade pelna geba, ktory lepiej sie sprawdzi grajac na padzie. Ale... twoja kasa - rob z nia co chcesz :D
Sciagnij sobie Live for Speed chociaz. demo jest za darmo i przynajmniej zobaczysz jak ta kierownica sie sprawuje, a nie na czyms takim sprawdzasz kiere
[17] Arcade to ma Carbon. Nie twierdzę, że model jazdy w IV jest jakiś bardzo symulacyjny, ale tak jak w NFS-ach to się tam nie jeździ. Pokombinuj z handlingiem do aut, a w GTA będzie Ci się grało bardzo przyjemnie.
Na marginesie, mam już demo LFS. Na razie testowałem kierę na Shiftcie 2, TDU2 i GRID-dzie. Ale na wszystko przyjdzie czas
Co złego jest w granie w GTA IV na kierownicy? Jak ktoś chce bądź nawet potrzebuje kręcenia do filmów to jego sprawa na czym sobie gra. Ja potrzebuje np. analogowego sterowania "pedałem gazu" w GTA IV czego na klawiaturze próżno szukać.
W GTA IV samochody zachowują się jak "poduszkowce"
Ale model jazdy i tak jest znacznie lepszy niż w poprzednich częściach serii, mi odpowiada