Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kierownica Logitech G27

26.12.2014 18:23
1
zubek29
65
Konsul

Kierownica Logitech G27

Witam. Mój brat ostatnio dostał pod choinkę kierownicę Logitech G27. Ogólnie wszyscy jesteśmy zadowoleni z jej działania ale mam kilka pytań odnośnie tego żeby chodziła jeszcze lepiej. W tej chwili gram z bratem w Test Drive Unlimited 2 i bardzo byśmy chcieli żeby kierownica chodziła tak jak w prawdziwym samochodzie. Wiem że to jednak tylko wirtualna jazda ale chciałbym żeby była ona jak najrealniejsza. Mam zainstalowany sterownik od Logitech w którym mogę zmieniać poszczególne ustawienia kierownicy pod każdą grę. W jednej z gier a mianowicie Burnout Paradisie po zmianie kąta skrętu kierownicy z 200 stopni na 900 kierownica działa całkiem realnie bo trzeba się trochę nakręcić przy wykonywaniu skrętów i chciałbym podobny efekt uzyskać w TDU 2 lecz tu po tym samym zabiegu nie ma żadnej różnicy. Kolejna sprawa to to że grająć w TDU 2 przy obecnych ustawieniach, kierownica po 100 stopniach skrętu w każdą ze stron chodzi bardzo lekko a dopiero po wykręceniu poza 100 stopnie zaczyna sprawiać całkiem spory opór a chciałbym żeby ten opór występował od razu, może nie tak duży ale jednak. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę że może to być wina właśnie tego ustawienia 200 stopni ponieważ w Paradisie po ustawieniu tych 900 stopni kierownica działa cały czas z jednakowym oporem który jest z kolei za słaby. Słowem chciałbym żeby kierownica miała stały, średni opór i żeby skręcając wykorzystywać te 900 stopni skrętu i żeby po prostu działała ona jak najrealniej i żeby można się było poczuć jak w prawdziwym samochodzie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i korzystając z okazji życzę wszystkim wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku.

Forum: Kierownica Logitech G27