Zdałem egzamin, wg kiedyprawko.pl do odbioru dokumenty zostało 20 dni i teraz moje pytanie - te wymagane 100zl 50gr mam zapłacić w wydziale komunikacji przy odbiorze dokumentu czy muszę wcześniej?
Zależy od urzędu. W niektórych musisz zapłacić, żeby wysłali papiery do wytwórni, a w innych płaci się dopiero przy odbieraniu. Zadzwoń i się dowiedz.
U mnie było to tak, że zdałem egzamin i od razu płaciłem w kasie w WORDzie. Ale to było 4 lata temu, więc mogło się pozmieniać.
A może tak po prostu zadzwoń do wydziału komunikacji? Nie gryzą, ani nie nakrzyczą...
A sprawdź na tej stronce https://info-car.pl/infocar/prawo-jazdy/sprawdz-status.html 20 dni, trochę za długo, zazwyczaj czeka się max 7 dni, chyba że są akurat jakieś święta
Wydaje mi się, że to zależy od miasta/urzędu. Na wydanie mojego prawa jazdy czekałem gdzieś około dwóch tygodni (nie było żadnych świąt) i patrząc na znajomych, którzy składali do tego samego urzędu wnioski, to dostałem w miarę szybko. Zazwyczaj czekało się od 2 do 4 tygodni :D