Witam.
Posiadam laptopa Dell o takiej oto konfiguracji:
Windows 8.1
Intel Core I5 3337U
8 GB ram ddr3 1600 MHz
Intel Graphics HD 4000 + AMD Radeon HD 8730M
1TB HDD
I miałem taki problem: W tamtym tygodniu kupiłem sobie grę Mafia 2. Pograłem w nią sporo czasu. Oczywiście gra na moim laptopie działała super na max ustawieniach z wyłączoną opcją PhysX (czy jakoś tak). Później włączyłem grę GTA SA w trybie multiplayer (która wcześniej działała bez przeszkód) i co zauważyłem: Na wstępie czcionki menu głównego które były rozmyte i widoczne były piksele pomimo że rozdzielczość była natywna. Następnie sama gra nie była płynna, chodziła ciężko, nie dało się grać. A więc odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie i problem nadal istniał. Dodam że gra Mafia działała dobrze i obraz był poprawny. Zrobiłem więc przywracanie systemu do dnia w którym Mafia 2 jeszcze nie istniała na moim lapku. Niestety bez rezultatu. Zrobiłem więc format i na nowo zainstalowałem sobie system, sterowniki itp. Jest świetnie i gra GTA SA w trybie multiplayer (korzystam z Multi Theft Auto) wyświetla poprawny obraz i działa płynnie.
Wywnioskowałem więc, że cały problem "mogła" stworzyć gra Mafia a dokładniej sterownik nVidia PhysX, który automatycznie zainstalował się z grą. Jednak to są tylko moje przypuszczenia dlatego mam do Was pytanie:
Czy sterownik graficzny nVidia PhysX może kłócić się z kartami Intel/AMD Radeon ? Dodam że czytałem o tym w necie i "podobno" niektóre tytuły wymagają tego pliku do prawidłowego działania. Proszę o wypowiedź kogos obeznanego w tym temacie.
Pozdrawiam
Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ gra bardzo mi się spodobała i chciałbym w nią sobie grać a teraz boję się ją nawet zainstalować bo nie mam pewności czy problem faktycznie był spowodowany tym sterowniiem nVidia PhysX czy czymś innym.