Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Karta visa debit z lloydsa w Polsce

10.04.2013 17:14
😁
1
zanonimizowany860688
3
Konsul

Karta visa debit z lloydsa w Polsce

Używa/ł ktoś?
O ile transakcje bezgotówkowe działają to żaden bankomat nie chce kasy wypłacic.
Próbowałem Euronet, polbank, multibank, pko bp - karta nieobsługiwana. Pewnie przez to, że to visa debit (produkt kompletnie u nas nie znany, za to na wyspach wyparł visy electron) xD

10.04.2013 17:27
XaRaF
2
odpowiedz
XaRaF
147
Konsul

Nie miałem żadnych problemów z bankomatami ING i WBK przy czym ostatni raz sprawdzałem je pewnie ponad rok temu

10.04.2013 17:30
3
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

ok dzięki. to wysyłam gościa do wbk, zobaczymy co będzie.

10.04.2013 17:31
wysiak
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Lloydsa ostatnio uzywalem lata temu i nie pamietam jak z nia bylo w Polsce, ale Visy Debit z First Direct (HSBC) uzywalem w co najmniej kilku roznych bankomatach roznych sieci w Polsce, i nie bylo zadnego problemu (nigdzie indziej na swiecie zreszta tez nie).

10.04.2013 17:42
5
odpowiedz
zanonimizowany302122
19
Pretorianin

wysiak, a jakie opłaty Ci wychodziły przy wypłatach w innej walucie w HSBC? Wydaje mi się, że dużo korzystniej wychodzi przelać sobie środki na polskie konto korzystając z usług np. http://www.grosik.com/PL/ ? Oczywiście o ile istnieje taka możliwość.

10.04.2013 17:45
Ronnie Soak
6
odpowiedz
Ronnie Soak
76
Lollygagger

mikam22 - uzywalem juz wiele razy. nie mialem zadnych problemow i zadnych dodatkowych oplat pobieranych przez lloyds. niestety nie pamietam z jakich bankomatow uzywalem (z uzywalem kilku roznych)

10.04.2013 17:51
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

pisuar --> Drogo, chyba kolo 3 funtow od jednej wyplaty z bankomatu (podobnie jest i w innych krajach), za to placenie w sklepach bez oplat, wiec wolalem tak uzywac. Btw, ten grosik to ciekawa sprawa, wrzucilem sobie w ulubione - w banku za przelew na zagraniczne konto tez kasuja 25 funciakow, wiec jak bede potrzebowal przelac sobie troche gotowki, to powinno byc taniej..:)

Ronnie Soak --> Bez jaj, serio lloyds nie bierze zadnych oplat za wybieranie kasy z obcych bankomatow?

10.04.2013 17:58
8
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

bierze, bierze. jest to w toipie.

When you withdraw cash abroad normally we convert a withdrawal
to sterling on the day it is processed by Visa using the Visa Payment
Scheme Exchange Rate. We will charge a non-sterling transaction
fee of 2.99% of the value of the withdrawal and we will charge a
non-sterling cash fee of 1.5% of the value of the withdrawal which
will be a minimum of £2.00 and a maximum of £4.50. Where you
elect to allow the ATM operator/financial service provider to make
the conversion to sterling we will charge a foreign cash fee of 1.5%
of the value of the withdrawal which will be a minimum of £2.00
and a maximum of £4.50. The provider of the foreign currency may
make a separate charge for conversion.

10.04.2013 18:00
Ronnie Soak
9
odpowiedz
Ronnie Soak
76
Lollygagger

wysiak - nie przypominam sobie zadnych oplat. moze dlatego ze mam konto platinum i do wszystkich dupereli dolaczonych do tego konta dorzucaja tez darmowe wyplaty.

szczerze mowiac mam konto w lloyds od samego poczatku pobytu w uk (7lat) i nie narzekam. jedyne problemy jakie mialem to jak nie przeszedl mi przelew za karte kredytowa, i probowali zrobic mnie w czlona z pozyczka, podnoszac oprocentowanie w ostatniej chwili o 150%. duzo wiecej problemow mialem z pko bp w polsce za czasow studenckich.

edit: literowka

Forum: Karta visa debit z lloydsa w Polsce