Jak wyglada zakup startera w Angli? Chce kupic od razu na lotnisku i wlozyc do telefonu bo musze od razu z lotniska zadzwonic do paru osob w Angli.
- Czy startery normalnie sie kupi w kiosku, czy trzeba isc do salonu.
- Czy sa gotowe prepaidy za powiedzmy 5-10 funtow gdzie place wkladam do telefonu i gotowe? Bez zadnego dzwonienia, aktywowania ect.
- Czy jesli kupie taka karte na allegro http://allegro.pl/karta-starter-micro-sim-o2-uk-do-iphone-4-i-4s-i3023239387.html To jak mam ja doladowac w angli? W kiosku, w salonie? Oplaca sie to kupic na allegro przed wyjazdem?
Ogolnie wszystkie porady do osob ktore sie orientuja sa bardzo mile widziane:)
PS: Karta tylko do rozmow z Anglikami (do Polski uzywam Skype)
Z tego co pamiętam na przylotach powinien być automat z różnymi duperelami podróżnymi, między innymi są tam karty sim. W każdym razie na Heathrow był za mojej tam bytności, spodziewałbym się też że będą na innych lotniskach.
Każdy prepaid ma kilka funtów na początek. Plus jakieś bonusy za doładowania w konkretnej wysokości.
Na miejscu bez problemu kupisz cos do telefonu. Wybor przeogromny - O2, Vodafone, 3, Lebara, GT...
Doladowane kupujesz w dowolnym skepie "ze wszystkim - ichni odpowiednik Zabki" prowadzonym przez lokalnego autochtona pochodzenia Pakistanskiego lub Hinduskiego.
kilka razy w salotoach wizzair-a rozdawali startery O2 - doladowac go mozna nawet w niektorych bankomatach.
Kharman --> Na pewno nie bedzie w Anglii automatu z kartami sim, nie wiem gdzie i kiedy takie cos widziales - od lat 90tych sprzedawcy maja tu obowiazek rejestracji tozsamosci osoby, kupujacej karte.
wysiak --> taaaa...
To że mój brat po przylocie kupił sobie prepaida O2 za gotowiznę i nikt się nie zająknął o jego dane to pewnie przypadek...
No to przyznaje, ze sie zdziwilem, szczegolnie tym, ze mozna kupic za gotowke (bo przy platnosci karta to karta robi za ID).