Witam. Mam do przeznaczenia coś koło 5 baniek, max 6. Chciałbym kupić wydajną kartę, głównie pod battlefielda 3. I niestety nie mogę się zdecydować. W tej sytuacji chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, co sądzicie? Co polecaciee? Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Podaj resztę sprzętu- przede wszystkim markę i model zasilacza.
GTX560, jest konkurentem dla HD6870, a nie HD6850.
sprzęcior to amd fx-4100 potocznie zwany bulldozerem quadzik 3,6 ghz/8gb ramu/zasilacz bodajże 450 w.
god damn, czekajcie, obudowę zdejmę :) EDIT: tracer highlander 500w.
No to niestety, ale zasilacz też wypadałoby wymienić. Najtańszy, porządny zasilacz to Tacens Radix V 450W.
Ok, a jakie to koszty drogi kolego? A co do karty, jak myślisz? Co będzie bardziej wydajne na ten moment?
Radixa V 450W dostaniesz za 140zł.
Jeśli chodzi o kartę - GTX 560 jest o klasę lepszy. Jak napisał PrzemoDZ, GTX 560 jest konkurentem HD6870, więc logiczne, że HD6850 to model o mniejszej wydajności. Tylko różnica w cenie jest całkiem spora. GTX 560 kosztuje od 620zł, HD6850 od 490zł. To już twój wybór - obie karty są opłacalne, pytanie tylko ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na zakup. Weź pod uwagę jeszcze zakup zasilacza.
Mhm, a czy konieczna jest zmiana zasilacza? Czy to tylko taki swoisty pro tip? Dzięki za pomoc, niedługo wybiorę się po gtxa w takim razie!
No przecież masz wyżej napisane- GTX560, to półka wyżej, niż HD6850.
Radix 450W, to koszt ok 140zł.
edit: o, za późno. ;)
@Przemo taak, nie doczytałem uważnie, dzięki. EDIT: A, jeszcze pytanko. Co do procesora, to czy nada się jeszcze? Jeśli chodzi o komputery jestem strasznym noobkiem, hehe.
Mi na 6850/8gB ram/AMD phenom II x4 960T 3.0Ghz śmiga bardzo dobrze na high detalach AFx8.Framerate nie spada poniżej 40FPS.Nie wiem czy ci warto dokładać kasę do 6870/gtx560, bo będzie może 5fps więcej.
sprzęcior to amd fx-4100 potocznie zwany bulldozerem quadzik 3,6 ghz
FX4100 to tak na prawdę 2 rdzeniowiec ładnie przez AMD reklamowany jako x4. Nic więcej niż HD6850 bym nie wsadzał.
Nawet jeśli to dwa rdzenie porównywalny jest jakościowo do phenoma x4. Poza tym, procesor to nie wszytko. Myślę że w tej sytuacji nada się bardziej 6850 dlatego że muszę jeszcze kupić zasilacz. Dzięki.