Witam, mam problem z ww. kartą - tak wiem, że są wymienione 2 różne, ale na karcie napisane jest że to 9550, a wykrywa ją jako 9600. Nie jest ona moja, także zastanawiam się czy aby nie była podkręcana? Można to sprawdzić?
Problem jest taki, że po zainstalowaniu sterowników - catalysty 11.1? wcześniej próbowałem 4.8 (miała być stabilna) i działo się to samo. Już wyjaśniam - są to paski na całym ekranie, artefakty o jaskrawych kolorach. Co najdziwniejsze, np. w przeglądarce Chrome właściwie wszystko poza paskiem adresu wygląda OK i nie ma problemu z niczym, wszystko wyświetla się ok. Zgaduję, że to jakiś problem ze sterownikami, bo przed zainstalowaniem jakichkolwiek - problem nie występuje w ogóle. Wszystko jest pięknie, ale bez sterowników. Powie mi ktoś w czym leży problem? NIe mam zamiaru próbować setek różnych sterowników, bo to się mija z celem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ta generacja nie jest wspierana już od sterowników 9.x...
Zobacz jakie ma taktowania i posprawdzaj temperatury. Najprawdopodobniej karta po prostu pada i możesz ją wyrzucić w kosz.
PrzemoDZ - ale karta tak samo zachowuje się "na zimno", nie ruszana przez jakiś czas. Czy po prostu już wczesniej została przegrzana na amen i nie da się odwrócić tego procesu?