Witam, pomóżcie mi wybrać dobrą karte graficzną do średniego komputera - pod szyne PCI-E. Jakiś super nowych produkcji nie wymagam, ale żeby była wydajna w starszych grach takich jak LOL czy nowsza FIFA.
Parametry mojego kompa:
Zasilacz LOGIC 400 PRO
Płyta Główna MSI N1 966
procek pentium 3GHZ
1gb ram ddr2
Używana?
jeżeli nie chcesz pchać się w stare serie typu 9800GTX to możesz rozważyć taką:
http://allegro.pl/karta-graficzna-geforce-gts-450-1gb-gddr5-pcie-i3378285464.html
Z tym prockiem nic nie zdzialasz. no i ramu mało
wchodzi w grę tylko używany radeon hd 4850
Może być i używana, ramu moge dokupić, ale procka nie chce na razie zmieniać - nie mam aż tyle hajsu
Jak go nie zmienisz to nic nie zmieniaj bo to nie ma najmniejszego sensu.
Wielka Wieśniaro, ale musze sobie kupić jakąś karte bo mój stary poczciwy 7300GT wysiadł.
X@Vier455 -> dzięki, ale wolałbym karte której wystarczy same zasilanie z płyty głównej, bez dodatkowego, bezpośrewdniego zasilania
http://allegro.pl/komputer-pc-amd-athlon-ii-x2-3-2ghz-4gb-ram-500gb-i3369266330.html i dołóż kartę i już masz 10 razy mocniejszego kompa
Zasilanie z plyty głównej nie pociagnie dobrej karty więc zapomnij o graniu w fife i o fps'ach w lol'u
A ten mój zasilacz pociągnie 4850?
ten zasilacz jest do wymiany... to "czarna lista zasilaczy".
moim zdaniem nie ma sensu pchać w tego Peceta pieniędzy, ale to twoja kasa. w każdym razie ten "zasilacz" trzeba wymienić.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3374317387
Bardzo wydajna karta, sam byłem kiedyś w posiadaniu takiej.
Pociągnąć pociągnie ale z tego co w necie piszą to ciężko o większy badziew:D
Te geforce'y są dobre ale awaryjne. dużo jest na allegro naprawianych które szybko padaja. sam dalem się zrobić w balona.
To w moim przypadku która lepsza 4850 czy 9800GTX?
Nie chce 'pchać' w tego kompa, tylko jestem zmuszony wymienić karte, a nie mam pieniędzy żeby zmieniać jeszcze coś innego.
Wydajność jednakowa ale szansa że karta będzie długo sprawna jest przy radeonie.
Nie zgodziłbym się. Z 8 kart graficznymi, z jakimi miałem do czynienia, z GF spaliła mi się tylko jedna karta, na dodatek po awarii chłodzenia (długo nie czyściłem kompa i kurzu się dużo nazbierało przy wentylatorze). 3 Radeony mi się po prostu sfajczyły. Resztę sprzedałem, zmieniając na inny model. Także sprawność kart długoterminowa to raczej kwestia subiektywna.
Nie nie to potwierdzone. występują w tej serii tzw "zimne luty".
Nie ma najmniejszego sensu wrzucać do tego komputera 4850 czy 8800/9800 o szybszych już nie wspominając.
Za ok. 70 zł kupisz GF 8600, ale nawet on nie osiągnie pełni możliwości przy takim CPU. Jednak w LoLa czy Fifę zagrać się da.
Najlepszym wyjściem w Twojej sytuacji byłby zakup nowej płyty głównej, procesora i ramu. Nowe zintegrowane karty graficzne są znacznie szybsze od starego GF 7300, a do tego miałbyś fundament na którym mógłbyś w przyszłości zbudować przyzwoity komputer. Jeśli to rozwiązanie absolutnie nie wchodzi w grę, to kupuj kartę za 30-70 zł, a resztę odkładaj, albo wydaj na inne przyjemności:)
Haytham--> Akurat seria GF8800 była awaryjna. Moja karta umarła rok temu, a dopiero jak kupiłem nową doczytałem o wygrzewaniu w piekarniku. Może kiedyś jak będę wybitnie się nudził spróbuję ją naprawić.