Karta graficzna GeForce GTX 550 Ti Pytanie
Czy pójdzie mi ta karta graficzna na kompa?
Mam Zasilacz Silentline 420w
4gb ram
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 2.50GHz
Pociągnąć to może pociągnie.
Pytanie jak długo. Generalnie Qoltec to nie jest jakaś dobra firma zasilaczy.
A jeszcze jak zdecydujesz się kiedyś podkręcić procka to już przyszłość może nie być taka kolorowa.
Ta karta nie nadaje się do twojego procesora, bo 1. NVIDIA + procesor 2-rdzeniowy = kiepska wydajność, 2. sam procesor jest wiekowy i większość dzisiejszych gier pewnie nawet na minimalnych detalach by cięła.
Oczywiście już nie wspominam o zasilaczu z czarnej listy... Po prostu komp z marketu.
Nie narzekam na procesor ponieważ nawet teraz gry typu bf3 - low
Left 4 Dead 2 -full
Batman Arkham city na średnich
nie jest tak żle ale może być też dobrze więc chcę kupić karte graficzną
Ale zrozum, że nowa karta nie da ci lepszej wydajności, BO TWÓJ PROCESOR JĄ BĘDZIE OGRANICZAŁ. Zbieraj na nowy komputer, bo tu nie ma co ulepszać.
No super... BF3 na low, a co ty tam widzisz ? Pixele bez tła i grafiki ? Puste bryły bez szczegółowości ? Proszę cie.. Taka karta do takiego złomu, nic ci nie da. Nie poprawi ci wydajności i gry lepsze i tak ci nie pójdą. Jak będzie lagować, tak lagować będzie nadal. Co więcej, komputer może chodzić gorzej, bo procesor nie będzie wstanie obsłużyć takiej grafiki. Po prostu będzie się dławił. Zasilacz też z pupy. Przy większej temperaturze i nie tylko procesora, który będzie na siłę próbował obsłużyć grafikę, to jeszcze temperaturę grafiki. Pewny restart kompa co 3 minuty.
Kup lesze podzespoły pod taką grafikę, jeśli już ją masz. Płyta główna, ram, procesor i zasilacz to podstawa, jeśli chcesz GTX'a pod zestaw brać. Ja mam quada z poprzedniej generacji i bałbym się brać coś takiego do siebie. Teraz siedzę na GTS 250.
[7] +1