Karta graficzna do 300 zł
Witam !
Rozglądam się za kartą, właśnie do 300 zł. W grę wchodzi tylko allegro, a karta taka, aby posłużyła jeszcze. Myślałem o Radeon 4850, czy to dobry wybór ? Czy za taką cenę mogę kupić o wiele wydajniejszą ?
Sprzęt:
Gigabyte GA-MA7GMT-S2
AMD Athlon II X2 250
Kingstone 4GB Ram
Ati Radeon 2100 (Zintegrowana)
Delta 400w
Proszę o dobre propozycje i aukcje allegro.
Ja kupiłem GeForce GT 440 za 280zł w komputroniku. Ma obsługę tych wszystkich programów Nvidii, do tego ma 1GB pamięci i jest akurat jeśli chcesz pograć w najnowsze gry
Ciekawa karta, ale proszę jeszcze o inne propozycje.
@darth koza
Nie bierz GT440 bo to syf. Za tą kasę można mieć lepszą kartę graficzną. Możesz poszukać Radeon'a 5770 ( trochę powyżej 300zł ) jest wydajnościowo lepszy od GTS'a 450...
PS : Komputronik to też chyba najmniej opłacalny sklep... Najlepiej szukaj ofert na porównywarkach cenowych typu skąpiec.pl nokaut.pl ceneo.pl itd.
Widziałem 5770, ale jest za drogo, a co myślicie o 4850 ?
To poszukaj lepiej 4870. Będzie lepszy od 4850 a nie jest dużo droższy. Powinieneś na allegro znaleźć jakąś dobrą używkę.
Cóż... Na allegro rozbieżność cen pomiędzy 4850 a 4870 jest dość duża. Może inne propozycje ?
Z kartami jest tak, że chcesz jakąś za 300zł ale dokładając 50zł możesz już mieć ciut wydajniejszą, dokładając drugie 50zł już bardziej. Aż dojdziesz do wniosku, ze najlepiej mieć 2000zł i wtedy kupić. Wejdź na jakąś stronę sklepu komputerowego (taniego !) i wpisz cenę od 300 do 400, zobacz jakie to karty a potem na stronach typu benchmark . pl czy pc lab sprawdź je, jak się sprawują w testach :) Bo zaraz będzie tysiąc postów i kilkanaście różnych polecanych modeli, firm, i chłodzeń.
Żeby nie było to polecam HD6750 lub 6770. Cena waha się około 380zł.
Właśnie korzystam z benchit, patrząc na wydajność.
Są inne karty ale gorsze :)
Wydajnościowo najlepsza by była 4870, jednak nie obsługuje DX11 ( w sumie to na radku 5770 na DX11 na wysokich też nie pograsz ).
Jeżeli koniecznie nie masz tylu pieniędzy to 4850 to też bardzo dobra karta.
PS : Na benchit nie patrz bo tam wyniki są w benchmarkach a nie w grach a to często robi różnicę. Wyniki sprawdzaj na stronie techpowerup.com wpisując w reviews model karty.
Czyli przychylny jestem karcie radeon 4850.
Poszukaj na forum PClaba korzystnych ofert
http://forum.pclab.pl/forum/8-Sprzedam/
Mnie osobiście udało się dorwać na tym forum parę miesięcy temu GAIWARDA GTX275 za 300zł
Ok dzięki, postaram się znaleźć najodpowiedniejszą dla mnie.