Witam, posiadam laptopa Dell Inspiron 15 Gaming 7566, który ma Nvidia GeForce Gtx 960M wraz z Intel Corem i7-6700HQ. Zastanawiałem się nad kupnem monitora 144hz, lecz nie wiem czy moja karta graficzna będzie w stanie go udźwignąć. Jeszcze jedną kwestią jest to, że ten oto laptop nie ma Display Port, czy istnieją przejściówki typu usb-Display Port ?
W wiekszosci gier twoja karta grafiki niewyciagnie powyzej 60 klatek (25-30 w wieksozsci pewnie i to po zjechaniu wszystkim na low), a gdzie dopiero 144 klatki. Lepiej sobie kup dobry 60hz, albo widescreen wiekszy bedzie z tego pozytek. No i nie kupuj na matrycy TN. IPS to jest teraz norma.
pisze 100 ale tak naprawdę masz 60 .
Kolejna ofiara laptopowej propagandy. Jeszcze brakuje tego zeby środowiska LAPTOP manifestowały na ulicach swoją równosc. Laptopy nigdy nie beda równe z PC. To wynika z naturalnych wzgledow.
Nie dość, że nie potrafisz poprawnie nazwać sprzętu, to jeszcze spamujesz i trollujesz przy każdej wzmiance o laptopach.
PC jest to skrót od Personall Computer, czyli będzie nim zarówno laptop jak i komputer stacjonarny.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Komputer_osobisty
Nie spamuje. Zwracam uwage na problem. Nieświadome gimbusy nie wiedza w co sie pchaja. Wydaja mase pieniedzy, a pozniej jest plac bo cs go nie wyciaga 60 fps "a to taka stara gra". Rozumiem, ze studentowi czy graczowi udajacemu sie czesto w delegacje laptop jest potrzebny i jego zakup jest wymuszony ale kazdy zdrowo myslacy czlowiek-gracz powinien inwestowac w komputer stacjonarny ewentualnie konsole.
laptop za 1000-2000 zł odpali cs go w 60 fps .
Przecież po prawej stronie masz złacze hdmi :P
A monitor 144 - "dźwignie" go każdy komp. Po prostu w zależności od gier będziesz różne ne fps wiec tych mitycznych 144hz nie będziesz używał :P
im starsza i mniej wymagająca gra tym lepiej - bo co ci odświeżanie 144 przy grze która daje mniej 40 fps
https://www.chip.pl/2018/06/do-czego-jest-potrzebny-monitor-144-hz/
Nie to żebym marudził ale kupowanie laptoka i do niego monitor to niezbyt mądre jest.