Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Karta Dzwiękowa + słuchawki za około 300zł

13.06.2013 18:47
1
zanonimizowany925275
1
Junior

Karta Dzwiękowa + słuchawki za około 300zł

Zastanawiam się czy wogóle warto kupować Kartę dźwiękowa tylko i wyłącznie do słuchawek. Gram we wszystkie nowe gry lecz nie gram w gry typu FPS np COD albo BF na komputerze ponieważ wolę grać w nie na xboxie ale nie ważne prosiłbym o doradzenie mi czy opłaca się wydawać pieniądze gdy nie gram w gry typu FPS. Przeznaczenie to nagrywanie filmów na yt więc wolałbym słuchawki z mikrofonem.

Zastanawiałem się nad
Kartą dzwiękową Asus Xonar DX/XD PCI-E 7.1 24 bity
Słuchawkami np Siberia V2 lub Razer Carcharias

Jestem otwarty na propozycje mam nadzieję że mi doradzicie :) maks cena Karty dźwiękowej i słuchawek łacznie to 700zł ale poszukuje czegoś za około 500zł razem. Lub jeśli według Was nie opłaca się kupować karty dźwiękowej to słuchawki za około 350zł

Dziękuje za odpowiedź :)

13.06.2013 19:01
ambu_
2
odpowiedz
ambu_
96
Smoke Mid Everyday

Posiadam sluchawki XD-200 od sony od dlugiego czasu. Do dzis nic sie z nimi nie dzialo, wiec postanowilem je zostawic, a zakupic karte dziwiekowa. Zrobilem to dokladnie 3 dni temu. Kupilem Asus Xonar DG za 20GBP i powiem ci szczerze, ze roznica jest olbrzymia. Sluchawki dostaly basu, glebi, a srednie tony sa bardziej slyszalne.
Po pierwszym uruchomieniu bylem troche rozczarowany ale to byla kwestia dobrego ustawienia karty pod siebie. Kup karte i nawet sie nie zastanawiaj, bo kazde sluchawki, kazde glosniki dostana drugie zycie.

Pomine nawet, bo w moim odczuciu to drobnostka ale procesor nie marnuje potencjalu na uzywanie integry. Poza tym zniknal problem zawieszen gry z integra w Empire Total War.

Ja jestem zachwycony, a teraz zaczalem zbierac na mocniejsze sluchawki. Mimo wszystko, to za smieszne pieniadze dostaniesz te soniaki. Wiem, ze masz do wydania troche wiecej, wiec pewnie zdecydujesz sie na cos lepszego. Za 350 kupisz na prawde porzadne sluchawki. Moze nie dla audiofili ale na pewno solidne.

O sluchawkach dla "graczy" nie wiem nic, bo zawsze omijam takie sprzety szerokim lukiem.

tu moje sluchawki, moze to nie jest sprzet z najwyzszej polki ale maja dobre pare lat i dalej dzialaja jak nalezy!
http://www.ceneo.pl/219955#tab=reviews

13.06.2013 19:11
PrzemoDZ
3
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Do gier nie opłaca się kupować słuchawek za więcej niż 150zł, i dźwiękówki za tyle samo.

Koss UR-40 + Zalman mic-1 + Xonar DG/DGX.

13.06.2013 19:43
4
odpowiedz
koksu121313
0
Konsul

mam steelseries siberia v2 polecam jak spędzasz dużo przed kompem są wygodne itp
micro mają schowany więc nie musisz się bawić w odłańczanie itp
dzwięk mają super - super bas

ale na forum to ci każdy będzie pisał o swoich bo wie na 100 że s dobre albo nie i będzie odradzał
ja Polecam swoje steelseries siberia v2 (miałem już w cześniej inne )
i żadne nie były tak dobre jak te (były nie wygodne itp)

13.06.2013 19:49
5
odpowiedz
koksu121313
0
Konsul

3 zależy
w co grasz i na jakim poziomie grasz z kim grasz
fajnie się gra np w dead space z fajnymi słuchawkami
albo jak próbujesz coś poważniejszego

13.06.2013 19:58
PrzemoDZ
😱
6
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

nie musisz się bawić w odłańczanie

W co się bawić?

dzwięk mają super - super bas

Super bas, to nie super dźwięk.

ale na forum to ci każdy będzie pisał o swoich bo wie na 100 że s dobre albo nie i będzie odradzał

Niekoniecznie.

13.06.2013 19:59
7
odpowiedz
zanonimizowany925275
1
Junior

Głownie LOL Diablo Guild Wars i inne :) ale w przyszłości Watch Dogs assasin gram średnio po 3h dziennie w weekendy dłuzej i mam z kim grać zawsze i nagrywam na yt

14.06.2013 00:25
8
odpowiedz
koksu121313
0
Konsul

to do 300 zł najlepszy wybór to siberia v2
i to nie tylko moje zdanie
w każdej recenzji je chwalą
i nawet na lanach większość je ma Nie biorę pod uwagę tych wielkich gdzie grają sponsorowani gracze
tylko tych mniejszych
Są wygodne
dobry dzwięk
i chowane micro
ps nie kupuj na allegro tych za 150 bo to podróby

Forum: Karta Dzwiękowa + słuchawki za około 300zł