Weźcie coś doradźcie! :D Ma ktoś nowe GoPRO HD Hero (to najtańsze za 550)? Jakieś opinie na ten temat? Ogólnie potrzebuje sprzętu, który nagra w co najmniej 720p i posiada dobrą stabilizację obrazu. Tylko jeden zasadniczy warunek: cena do ~600 złotych. Nie potrzebne mi żadne super wystrzały i fajerwerki, jakiś normalny sprzęcik :D. Aha, jak możecie to piszcie "polecam" jak macie, czy widzieliście urządzenie w działaniu :D. Dzięki ;)
Te najtańsze to wiadomo - mała rozdzielczość nagrywania i mały framerate. Da się nią nagrywać i nawet nie wstyd potem pokazać co się nagrało (chociaż zależy akurat CO się nagrywa...), ale szału nie ma.
Stabilizacji obrazu za cholerę nie będzie - chyba że znajdziesz sobie kurę i przykleisz jej kamerkę.
Posiadam GoPro 2 Hero. Dobry sprzet, ale o stabilizacji raczej zapomnij. Namnozylo sie ostatnio roznych kamer ( markowych i niemarkowych ).Poczytaj, poogladaj testy - wybierz cos. Nie wiem czego od kamery dokladnie oczekujesz. Moja sprawdza sie np w nagrywaniu skokow ( czyli pracuje przy stosunkowo dobrej pogodzie, dobrym oswietleniu i na dworzu ).
Nie mam żadnej kamerki ale wiem, że w cenie do 600 zł dobra jest SJ4000 i właśnie to nowe GoPro Hero.
SJ4000 to chińska kamerka w cenie około 400zł, jakość obrazu praktycznie taka sama jak w GoPro. Plusem w porównaniu do GoPro jest wymienny akumulator, a minusem czas jego działania. Dlatego trzeba posiadać więcej niż jeden. No i przy kupnie trzeba uważać na podroby, mimo iż to chińska kamerka to jest ponoć podrabiana na dużą skalę.
Jezeli nie zalezy Ci na maksymalnie malym pudelku poszukaj czegos starszego nagrywajacego na kartach. np Sony cx115 - rewelacyjna kamera do dzialan sportowych, bardzo dobra optyka, bardzo dobra stabilizacja. Spokojnie zamontujesz nawet na kasku. Ewentualnie cos innego z rodziny Sony CX. Naprawde fajne sprzety. Uzywke kupisz za paczke gwozdzi. Na poczatek "tuninguje" sie ja wkladajac 2x wieksza baterie. W terenie bardzo przydatne.