Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kamera sportowa

11.11.2014 19:26
1
NicoMarcin
43
Pretorianin

Kamera sportowa

Weźcie coś doradźcie! :D Ma ktoś nowe GoPRO HD Hero (to najtańsze za 550)? Jakieś opinie na ten temat? Ogólnie potrzebuje sprzętu, który nagra w co najmniej 720p i posiada dobrą stabilizację obrazu. Tylko jeden zasadniczy warunek: cena do ~600 złotych. Nie potrzebne mi żadne super wystrzały i fajerwerki, jakiś normalny sprzęcik :D. Aha, jak możecie to piszcie "polecam" jak macie, czy widzieliście urządzenie w działaniu :D. Dzięki ;)

11.11.2014 19:51
Toshi_
2
odpowiedz
Toshi_
175
Got sarcasm?

Te najtańsze to wiadomo - mała rozdzielczość nagrywania i mały framerate. Da się nią nagrywać i nawet nie wstyd potem pokazać co się nagrało (chociaż zależy akurat CO się nagrywa...), ale szału nie ma.
Stabilizacji obrazu za cholerę nie będzie - chyba że znajdziesz sobie kurę i przykleisz jej kamerkę.

11.11.2014 19:52
3
odpowiedz
NicoMarcin
43
Pretorianin

A co do HeroHD?

11.11.2014 21:03
PanSmok
4
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

Posiadam GoPro 2 Hero. Dobry sprzet, ale o stabilizacji raczej zapomnij. Namnozylo sie ostatnio roznych kamer ( markowych i niemarkowych ).Poczytaj, poogladaj testy - wybierz cos. Nie wiem czego od kamery dokladnie oczekujesz. Moja sprawdza sie np w nagrywaniu skokow ( czyli pracuje przy stosunkowo dobrej pogodzie, dobrym oswietleniu i na dworzu ).

11.11.2014 21:14
5
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Nie mam żadnej kamerki ale wiem, że w cenie do 600 zł dobra jest SJ4000 i właśnie to nowe GoPro Hero.
SJ4000 to chińska kamerka w cenie około 400zł, jakość obrazu praktycznie taka sama jak w GoPro. Plusem w porównaniu do GoPro jest wymienny akumulator, a minusem czas jego działania. Dlatego trzeba posiadać więcej niż jeden. No i przy kupnie trzeba uważać na podroby, mimo iż to chińska kamerka to jest ponoć podrabiana na dużą skalę.

11.11.2014 21:22
PanSmok
6
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

Jezeli nie zalezy Ci na maksymalnie malym pudelku poszukaj czegos starszego nagrywajacego na kartach. np Sony cx115 - rewelacyjna kamera do dzialan sportowych, bardzo dobra optyka, bardzo dobra stabilizacja. Spokojnie zamontujesz nawet na kasku. Ewentualnie cos innego z rodziny Sony CX. Naprawde fajne sprzety. Uzywke kupisz za paczke gwozdzi. Na poczatek "tuninguje" sie ja wkladajac 2x wieksza baterie. W terenie bardzo przydatne.

Forum: Kamera sportowa