Witam
Mam w kuchni stare, trochę popękane kafelki. Chciałbym położyć na nie wykładzinie PCV (tzw gumolit) i zastanawiam się czy dać coś pomiędzy nimi.
Pianka wyrównująca, taka sama co pod panele, minimum 7mm grubości. ewentualnie specjalna folia termoizolacyjna. Domyślam się, że nie masz ogrzewania w podłodze, więc będziesz miał bardzo zimną podłogę. Najlepszym jednak wyjściem będzie zbicie kafelek. Jak zaczną bardziej pękać, to za jakiś czas zacznie ci to wszystko "chrupać" pod gumolitem.
Osobiście nie polecam gumolitu do kuchni bo jest to miejsce, gdzie nie raz coś na podłodze wyląduje, a kiedy woda dostanie się pod gumolit to będzie tam siedzieć do usranej śmierci i powodować grzyba i nieprzyjemne zapachy. Sam miałem w kuchni gumolit do niedawna i mimo, że z wierzchu było wszystko super to po jego ściągnięciu nieźle się zdziwiłem, kiedy zobaczyłem w jakim stanie pod nim była podłoga przez wilgoć.