Jeśli ktoś chce się pośmiać, a dodatkowo lubi humor serwowany przez polskie kabarety, zapraszam przed telewizory od godziny 20:00, gdzie przez niemal 4 godziny na Polsacie będzie leciała 8. Sopocka Noc Kabaretowa. Wystąpią między innymi: Ani Mru Mru, Cezary Pazura, Neo-nówka, Paranienormalni, Łowcy. B czy Kabaret Skeczów Męczących.
Sobota, godzina 20:00, Polsat.
Oczywiście obejrzę:)
Mam też nadzieje na jakieś premiery.
A za tydzień kabareton w Opolu.
hehehe super polskie kabarety bemdzie zabawnie i smisznie najbardziej lubie kabaret ani mrumru i ten ich skecz o chinczyku xDDD
Szkoda że nie obejrzę od początku, a podłączę się gdzieś 21:30 dopiero, ale mam nadzieję że załapię się na Neo-nówkę, Łowców i Paranienormalnych - moim zdaniem najlepsze ostatnimi czasy kabarety. Ani Mru Mru już dawno nic nowego nie pokazali (chyba że mnie coś ominęło), Kabaret Moralnego Niepokoju już nie śmieszy mnie tak jak kiedyś, albo oni się zmienili albo ja ;) Chętnie zobaczyłbym też coś nowego od Formacji Chatelet
Tyle, że to Polsat, czyli 2 skecze-reklama i tak do północy. Co nie zmienia sprawy, że AMM i Łowcy.B najcześciej w Sopocie nowe skecze pokazują.
Mnie bardzo długo nie śmieszyli, ich absurdalny humor był dla mnie najwyraźniej zbyt absurdalny. Ale po jakimś czasie oni zmienili trochę zachowanie na scenie, ja się przestawiłem i może zrozumiałem o co w ich koncepcji biega i potrafię płakać ze śmiechu przy niektórych tekstach ;)
Obejrzę, ale mam nadzieję, że nie będą to wtórne skecze. Duża część kabaretów znana jest z jednego-dwóch sztandarowych skeczów.
Co nie zmienia sprawy, że AMM i Łowcy.B najcześciej w Sopocie nowe skecze pokazują.
Może ja jakoś nieuważnie oglądałem te kabaretony, ale wydawało mi się, że oni właśnie od dłuższego czasu niczego sensownego nie stworzyli. Wypalili się dobre kilka lat temu albo mięli ciekawsze zajęcie niż występowanie na scenach jeżdżąc po Polsce. Niemniej mam nadzieje, iż teraz coś pokażą nowego i przede wszystkim śmiesznego.
Tak samo liczę na Łowców. Kiedyś również nie do końca mnie brały ich żarty ale teraz to już się śmieje na sam ich widok. Nie wspominając już o tym jak coś śmiesznego mówią/robią.
UPnę, żeby nie zapomnieć ;)
Co do Łowców, to mnie jeszcze niedawno zupełnie nie śmieszyli, ostatnio jest z tym dużo lepiej.
Nie rozumiem was ludzie, jak kabarety typu: neonówka, łowcy, paranienormalni mogę was śmieszyć ?
Nie wiem jak wy, ale ja przynajmniej mam ochotę wyłączyć telewizor jedynie i złapać się za głowę gdy widzę tych pół mózgów. Nie mogę pojąć jakoś fenomenu świetnego show w postaci przebrania się za jakąś nierozgarniętą babe i robienie z siebie kretyna na scenie. Już o przewidywalnych sucharach i zakończeniach tych wspaniałych skeczy nie wspominając.
Dno i metr mułu. Robienie z siebie kretyna latając po scenie to za mało by mnie rozśmieszyć.
Po prostu no nie wiem jak ludzi może to bawić.
Nie ma Kabaretu Moralnego Niepokoju?!
Ten chyba się rozleciał.
grish -> czarny humor, ale bez przesady - to ostatnio. Zawsze mnie jednak śmieszył "abstrakcyjny" humor typu Naga Broń itp. w różnych wydaniach: czy to kino czy tekst jakiś.
wlodzix --> dość ciekawy masz gust w takim razie, bo ja przykładowo potrafię się śmiać zarówno z Nagiej Broni, jak i z - jak to określiłeś - robienia z siebie kretyna na scenie. No, ale o gustach się nie dyskutuje i tak samo jak Ty nie rozumiesz jak mnie może bawić np. Neo-nówka, tak samo ja nie bardzo rozumiem jak Ciebie, fana absurdalnego humoru, to nie śmieszy :)
Badziewie, wszytko w tych skeczach, to odgrzewane dowcipy z internetu. Szczególnie nienawidzę Paranienormalnych i Łowców B. ten facet z brodą tak działa mi na nerwy...
Ani Mru Mru - Byli zajebiści, ale od dłuższego czasu napieprzają w kółko te same skecze.
Kabaret Moralnego Niepokoju - Absolutnie nigdy mnie nie śmieszyli. Nie rozumiem ich fenomenu.
Paranienormalni - To ci od Mariolki? Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to jest żenujące.
Neonówka - Najgorsza gra aktorska jaką widział świat.
Łowcy.B - Jeszcze większe pajacowanie niż w wyżej wymienionych, tandeta straszna, choć Kałamaga to naprawdę spoko facet, to tu robi z siebie totalnego debila. Wtórne, przewidywalne teksty, no nie, nie.
Cezary Pazura - A jego to lubię, dobry stand-upowiec, nawija sam przez pół godziny, a ja leję ze śmiechu :))
Czyli jak widać nasza scena kabaretowa, przynajmniej według mnie, ale pewnie nie tylko, jest zajebiście żenująca. Przynajmniej dzisiaj. Ja nie pamiętam tych staroci z lat 70-80-90, jedyny który dawał radę, to zawsze było Ani Mru Mru, ale cóż... [*]
O, przypomniał mi się zajebisty kabaret - Smile. Ale oni też mają może z trzy fajne skecze, a reszta drętwa.
http://www.youtube.com/watch?v=1kGqUJAkz20
O, jeszcze Ireneusz Krosny jest Z A J E B I S T Y:
http://www.youtube.com/watch?v=UFNY_mbALWQ
http://www.youtube.com/watch?v=1p8QePlMPMw
http://www.youtube.com/watch?v=rqdkyunbRms
jeszcze kabaret Hrabi jest dobry, Limo, Grupa R. Kmity...
Majezon - Eye of the tiger?
Tak samo jak niektórzy, okropnie nie lubię piosenek kabaretowych. Szkoda, że nie ma Kabaretu pod Wyrwigroszem, wg mnie jest to jeden z lepszych kabaretów. Poza tym czekam na występ Czarka, bo jego występy są zawsze dobre.
kurde akurat mam problemy z kablowka i czarek mi sie nie nagral a widze po opiniach ze dal fajny wystep...
Zapowiedź reklamy przez klauna w czasie występu - w momencie, w którym pan magik zaczął się rozkręcać. Cały Polsat.
- Państwo na jedną literę?
- SamoA
- Z jakiego kraju pochodzi człowiek, który po wejściu do restaurację je kartę dań?
- z JeMenu
A ja ostatnio stwierdzam zaniżony poziom wśród naszych rodowitych kabaretów, skecze są mało śmieszne i lotne, nie bawi mnie prawie nic. I nie może to być moje poczucie humoru, bo tą opinię słyszę już od kilkorga ludzi. Zamiast ciekawych i ciętych pomysłów, jakieś podśpiewki, piosenki, Hudini, klauny, etc. Jestem na nie na en kabareton.
Neonówka połozyła mnie calkowicie na łopatki tym skeczem o niemieckiej drużynie siatkarek :D Jak ten skecz się nazywał? Moge go obejrzec jeszcze raz w necie gdzieś??
mysli ze jak klnie to jest zabawny, zalosne.... ogolnie poziom zenujacy
Pazura, Kryszak, Neonówka, tylko oni wywołali dzisiaj u mnie uśmiech
Łowcy jak zwykle w formie :)
Haters gonna hate, krytykanci za dychę z humorem rodem z demotów ;]
Kabareton bardzo dobry, Bałtroczyk i Pazura rewelacja, parę skeczów wbiło się w pamięć jak np ten z kierowcą tira.
Trochę tylko Kempa poniżej oczekiwań.
Co to był za motyw muzyczny przed Formacją chatelet? Z góry dzięki za odpowiedź :P
Tak chwile pomyślałem i mi się skojarzyło z Ojcem chrzestnym ^^
Dał radę jedynie Pazura i to:
http://www.youtube.com/watch?v=4Y8WnM5T4yo
Ani Mru Mru coraz gorzej...
Polsat przerwał wczoraj Bałtroczyka reklamami w połowie. Nosz ku***
Jest już on i Pazura gdzieś w necie dostępny? Obaj zarządzili. :)
Coraz gorsze te Kabaretony. Mysle, ze w Opolu bedzie podobnie slabo.
Gdzie jest prawdziwy sopocki Festiwal ? Dlaczego go zlikwidowano ?
nie ogladalem wczesniej pazury w zadnym takim kabaretonie ale widze ze daje rade. :)
potem kabaret smile, neonowka i paranienormalni niezle, ale stare skecze juz kilka razy widzialem, a reszta tak sobie.
ani mru mru od kilku juz lat odcinaja kupony, tym razem tez bez rewelacji. podziwiam ludzi ktorzy wysiedzieli tam 5h. :P
Ani Mru Mru skończyło się gdzieś na 2005 roku. I każdy dobrze o tym wie.
Ani mru mru już dawno nie zajmują się skeczami. Prowadzą różne noce kabaretowe, kabaretony i inne imprezy oraz programy na tvp. Mają taką pozycje że już odcinają kupony i jeżdżą po kraju ze starymi numerami. Skoro ich wszędzie biorą to nie muszą się silić na nowe skecze.
Kto sypnie linkiem do stand upu Czarka i Bałtroczyka bo nie widziałem akurat...
Gdzie jest prawdziwy sopocki Festiwal ? Dlaczego go zlikwidowano ?
Nie zlikwidowano, tylko Opera Leśna jest w remoncie.
Chyba, że Ci chodzi o ten gdzie śpiewali i był na TVP a później na TVN - to jego rzeczywiście chyba zlikwidowali.
Edit:
Występ Bałtroczyka: http://youtu.be/Qk3Lbc1pya8?t=1m
Występ Czarka post 55.