chcąc zaoszczędzić trochę energii chciałem zmniejszyć troche jasność ekranu lecz kiedy zmieniam tym suwakiem widocznym na foto w doł nie widać kompletnie róznicy by ekran się przyciemniaj?
w takim razie do czego to jest? jak zmniejszyć zużycie energii?
nic sie nie zmienia
Albo sprawdz kombinacje Fn + strzalki...
A tak w ogole, to poszukaj takich klawiszy ;) --->
klawisze, które są na strzałkach to te, które zaznaczone sa na dodanym przez Ciebie zdjęciu. robiłem i strzałkami i pod F5 mam takie słoneczko też nic się nie zmieniło
Jezeli ten windowsowy suwak nie dziala, to cos jest nie tak. Dzialalo kiedys?
nie pamiętam dobrze ale na początku było ok chyba. to jest nowy lapek
ps. jasność idzie zmieniać tylko tym miejscu --->
tutaj zmienia się jasnośc obrazu. wszelkie skróty klawiszowe nie wpływają na jego jasność
Komputer po świeżym włączeniu, czy po hibernacji? U mnie na lapku często po wstaniu z hibernacji nie działa regulacja jasności, muszę parę razy klapą pomachać, żeby ekran się włączał i wyłączał i w którymś momencie zacznie reagować na jasność. Lub zresetować system, też pomaga.
po hibernacji. hmm sprawdzę jutro jak komp będzie ponownie włączany
kompa włączyłem dziś lecz bez zmian nadal nie idzie zmieniać jasności w miejscu z 1st screena
Toshiba?
Narmo --> samsung n150
pokazuje się tylko coś takiego kiedy zrobię FN+strzałki jasności ale idzie tylko o jeden w górę i w dół więcej nie chce zejść..
up
up
Spróbuj kliknąć w "Przywróć wartości domyślne"
[13]
Może masz zainstalowane na kompie jakieś dziwne oprogramowanie do zarządzania energią, które w tym momencie jest ustawione na maksymalną wydajność i dlatego nie pozwala ręcznie sterować ustawieniami. Zazwyczaj jak się kupuje kompa z preinstalowanym systemem to producenci dorzucają mnóstwo jakiegoś badziewia, które ja generalnie usuwam od razu jak tylko dostanę maszynę do rąk :)
--->
tutaj jest wszystko co mam w Panelu Sterowania dodaj/usuń
up
u mnie z kolei zeby mozna bylo sciemniac/rozjasniac przez kombinacje klawiszy to musialem najpierw zainstalowac odpowiednie sterowniki, inaczej skroty nie dzialaly. Ale jesli z poziomu Win sie nie da to cos nie teges
tak jak mówiłem idzie tylko o jedną z górę i w dół
ostatni up bo nie wiem co zrobić w internecie nie moge nic znaleźc na ten temat
up
up
w BIOS'ie nie ma nawet żadnych opcji dotyczących ekranu by coś wyłączyć jakieś zabezpieczenia... ehh