Witam. Założyłem ten wątek w celu zapoznania się ze sprzętem, jakiego używacie do grania na PC. Chciałbym aby każdy zainteresowany pochwalił się tu jakiego rodzaju audio używa, lub będzie używał bo np. ma w planach zmianę. Wątek ten pomógłby mi wyciągnąć wniosek i wybrać w niedalekiej przyszłości jakąś ciekawą konfigurację, która dołożyłaby trochę smaczku do grania od strony audio. Styl wolny, od typowych głośników komputerowych(2.0) poczynając, poprzez zestawy 5.1, a na amplitunerach i kolumnach w zestawie 5.1, 7.1 kończąc.
W dzień zestaw 5.1, w nocy słuchawki Logitech G35.
erton--> Mam Logitecha G35, warto.
Stavik--> Karta muzyczna Creative X-Fi XtremeMusic plus zestaw głośnikowy 5:1 również od Creativ-a (Creative Inspire 5.1 T5900).
95% czasu słuchawki stereo. Lekkie, otwarte, bardzo komfortowe.
Ktoś używa słuchawek z dźwiękiem przestrzennym? Warto? W sumie mógłbym spróbować.
W dzień Yamaha RX-V 373 i zestaw głośników Jamo 5.1 (urywa głowę taka gra jeśli domowników nie ma i można zaszaleć) a w nocy słuchawki Creative Tactic 3D Alpha.
Jeśli chodzi o słuchawki to kupiłem ostatnio Kave XTD 5.1 Digital Gaming i powiem szczerze że granie na tym sprzęcie to czysta rewelacja, polecam każdemu zainteresowanemu headsetem 5.1. Zgred a jaki masz model tego 5.1?
Asus Xonar + logitech z906 dźwięk jest naprawdę świetny ale pokój w którym się znajdują niestety za mały jak na ich możliwości
Sound Blaster Audigy SE + Modecom MC-8320. Razem kosztowały mnie mniej niż 150zł a jestem szalenie zadowolony. Bardzo dobry dźwięk jak na zestaw 2.1, świetny bas mimo że subwoofer ma tylko 18W, nie potrzebuję i nie chcę nic więcej. Pewnie zaraz zostanę zjechany przez melomanów, no ale cóż, mimo że muszę mieć dobrą jakość dźwięku, do nich nie należę :) Do gry przez sieć, gdy potrzebny jest mikrofon, mam słuchawki Creative HS-320. Przeciętne, ale zadanie swoje spełniają.
8 letnie głośniki 5.1 Easy Touch ET-273 ale mało ich używam bo głównie siedzę w słuchawkach które szumią i są kijowe :P
Logitech Z-5500 zamiennie z Sennheiserami HD 555 podłączonymi do NuForce uDAC
@Love&Pain... - po co ci Xonar do tych głośników? Przecież one, tak jak moje Z-5500 mają własny układ dźwiękowy.
Od paru lat mam głośniki Creative I-Trigue 2200 i mi to wystarcza, przynajmniej do grania, bo muzyki słucham głównie na starym Technicsie co ma 12 lat już.
W każdej sytuacji (nie ważne, czy dzień czy noc) Asus Xonar DX + Microlab Solo1 (2.0).
Sound BlasterAxx SBX 10 (karta dźwiękowa, głośniki) + Sennheiser MM 550-X (słuchawki).
Do muzyki: Creative X-Fi XtremeMusic + Microlab Solo6C.
A do gier competitive Superlux HD681EVO mkII.
w dzień stereo (po optyku/analogowo w zależności na czym gram) do Arcam A22 + Castle Stirling 3, na noc arcam -> mikroforum608 -> Sennheiser 380 pro.
Muzyka: Onkyo TX-NR515 + Taga Harmony TAV-606 SE
Gry: Integra :D + Superlux HD 681 Evo MkII
Mam jeszcze podpięte do pieca głośniki Logitech X-230, ale praktycznie ich już nie używam.