Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie słuchawki do grania kupić?

13.05.2015 22:06
1
Volkejnus_PRG
7
Legionista

Jakie słuchawki do grania kupić?

Witam. Szukam dobrych,wygodnych słuchawek z dobrą jakością dźwięku (najlepiej 7.1) a także z dobrym mikrofonem dla graczy . I mam problem bo znalazłem dobre ale kolega mi je odradza a mianowicie chodzi mi o Razer Kraken 7.1 Chroma. Jak dla mnie idealne ale słyszałem że są nie wygodne i takie tam. Dlatego pytam się czy opłaca się je kupić bo z tego co wiem mają bardzo dobry mikrofon (lepszy podobno od Blue Yeti i słuchawki w zestawie) i dźwięk (no i wygląd). Z chęcią posłucham opinij posiadaczy oraz sprawdzę propozycje innych.

SP. Bardziej mi zależy na mikrofonie ale chyba wole wydać więcej na słuchawki niż kupować mikrofon stacjonarny i jakieś kiepskie słuchawki z braku funduszy.

13.05.2015 22:12
2
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

mam problem bo znalazłem dobre ale kolega mi je odradza a mianowicie chodzi mi o Razer Kraken 7.1 Chroma. I dobrze że ci odradza.

Polecam SteelSeries Siberia V2.

13.05.2015 22:14
Marcin19PL
3
odpowiedz
Marcin19PL
29
Konsul

Nie kupuj za drogich ani za tanich ja używam słuchawek creative ;]

13.05.2015 22:21
4
odpowiedz
Volkejnus_PRG
7
Legionista

Na ja obecnie używam słuchawek Gioteck EX-05 (tą wersje dla ubogich) a chciałem krakeny ze względu że mam klawiaturę Razer BlackWidow Ultimate Chroma. Ale nad Siberią V2 się zastanowię.

14.05.2015 08:50
Matysiak G
5
odpowiedz
Matysiak G
154
bozon Higgsa

Voljejnus_PRG

Nigdy nie kupuj słuchawek bez wypróbowania. Same parametry to za mało. Każdy ma indywidualne preferencje co do brzmienia. Idź do jakiegoś marketu elektronicznego, weź ze sobą swój telefon, albo otwarzacz mp3 i potestuj je rzeczami, które tam wrzucisz. Jakieś kawałki z dużą ilością basów i wysokich tonów. Sam środek to za mało, choć jest bardzo ważny.I tak aż znajdziesz takie, które ci pasują. Możesz też ponagrywać audio z ulubionych gier i sprawdzić jak to brzmi. Choć 7.1 w ten sposób nie uzyskasz. Ale moim zdaniem 7.1 w słuchawkach to zbędny bajer.

27.08.2015 19:28
6
odpowiedz
sarasens
1
Junior

Dla graczy polecam taki model: [link] Znakomite

Forum: Jakie słuchawki do grania kupić?