Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie są Wasze ulubione piosenki

10.08.2012 14:41
1
karol27
55
Konsul

Jakie są Wasze ulubione piosenki

Tak jak w temacie. Chodzi mi zarówno o te "świeże" jak i te trochę "mniej świeże". Czy są jeszcze młodzi ludzie (poniżej 17 roku życia) którzy słuchają np. Queen, The Beatles, U2 czy Red Hot Chilli Peppers?

10.08.2012 15:59
piokos
😊
2
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

a takie różne, podaj rok to Ci wymienię kilka

10.08.2012 16:03
3
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

kategoria: ogłoszenia i ankiety

10.08.2012 19:59
4
odpowiedz
karol27
55
Konsul

piokos - powiedzmy, że od czasów Queen-a i Beatlesów.

Egoleech - Myślę, że gdyby była zła kategoria to moderatorzy by temat przenieśli.

10.08.2012 20:01
5
odpowiedz
zanonimizowany854075
0
Pretorianin
Wideo

Ostatnio coś nie słucham piosenek więc mam tylko jedną: http://www.youtube.com/watch?v=AWgJRZGEw68 i druga wersja http://www.youtube.com/watch?v=Lmd1K8lyR3s

Sam nie wiem co mi się w niej podoba. Po prostu jak słucham to tylko to :) Tekst w sumie łatwy do zrozumienia, wokalista ma dobry głos i że jest to typ piosenek co ja lubię.

10.08.2012 20:18
6
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Tak, to normalne, że są ludzie którzy w wieku 17 lat słuchają popularnej muzyki komercyjnej. Najczesciej dopiero pozniej zaczynaja odkrywac, ze istnieje jeszcze milion innych ciekawszych zespolow.

10.08.2012 20:30
7
odpowiedz
Mistrz_zen
4
Centurion

Najbardziej lubię piosenki, które już słyszałem.

10.08.2012 20:38
ppaatt1
8
odpowiedz
ppaatt1
95
Obieżyświat
10.08.2012 21:02
9
odpowiedz
karol27
55
Konsul

[6] - Właśnie to mnie trochę smuci. Większość osób w moim wieku słucha tylko hip-hopu i rapu w którym co drugie słowo to przekleństwo. A kiedy się ich pyta o takie zespoły jak właśnie Queen albo Beatles to albo nie znają albo się zaczynają śmiać, jak można czegoś takiego słuchać (oczywiście ja się takimi "żartami" nie przejmuję).

10.08.2012 21:23
pooh_5
😍
10
odpowiedz
pooh_5
96
Czyste Rączki

Czy są jeszcze młodzi ludzie (poniżej 17 roku życia) którzy słuchają np. Queen, The Beatles, U2 czy Red Hot Chilli Peppers?

Nie, nie ma ani jednego.

Ten wątek uosabia w sobie wszystko co najgorsze wśród samozwańczych konsumentów prawdziwej muzyki.

10.08.2012 21:29
11
odpowiedz
Łysy.
73
Konsul

[9] dokładnie, rap to nie muzyka.

10.08.2012 21:48
12
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Ten wątek uosabia w sobie wszystko co najgorsze wśród samozwańczych konsumentów prawdziwej muzyki.

+1 Jedyna właściwa muzyka to ta starsza - wtf ? To tak jak ze stwierdzeniem , że kiedyś gry były lepsze , robione z pasji , a teraz to populistyczne guano. Ogarnijcie się ludzie.

10.08.2012 21:54
fire
13
odpowiedz
fire
45
Spacz

Czy są jeszcze młodzi ludzie (poniżej 17 roku życia) którzy słuchają np. Queen, The Beatles, U2 czy Red Hot Chilli Peppers?

Nie. Jesteś jedyny. To chciałeś usłyszeć?

Proszę o plażę.. =.=

10.08.2012 21:58
szymonmac
14
odpowiedz
szymonmac
92
g_saberRealisticCombat 3

Queen, The Beatles, U2 czy Red Hot Chilli Peppers
Ojej, ale masz oryginalny gust muzyczny.

Ale masz rację, to jest dopiero prawdziwa muzyka, nie to co te plebejskie nuty, co ciągle w radiu puszczają.

Tak swoją drogą,
Czy są jeszcze młodzi ludzie (poniżej 17 roku życia)
to mam rozumieć, że jak ktoś ma 17 i powyżej to już stary człowiek stojący nad grobem?

10.08.2012 21:59
15
odpowiedz
karol27
55
Konsul

[13] - Nie, nie to chciałem usłyszeć. Mam wrażenie, że chłopacy (mężczyźni) słuchają tego hip-hopu i rapu (mówię o tym w których bardzo często przeklinają) bo przez to czują się bardziej męscy.

[14] - Nie chodzi mi o to, że jeśli masz więcej niż 17 lat to stoisz nad grobem. Mam odczucie, że ci starsi chociażby trochę wychowywali się na tej "starej" muzyce.

Gdyby mój kolega kilka lat temu nie puścił mi na YT "
We are the champions" to pewnie też słuchałbym teraz hip-hopu i rapu. Mimo, iż mam 15 lat, słucham (moim zdaniem najlepszych zespołów jakie kiedykolwiek istniały) i nie wstydzę się o tym mówić.

10.08.2012 22:03
😁
16
odpowiedz
Poohatch
27
Generał
10.08.2012 22:09
17
odpowiedz
zanonimizowany425280
118
Legend

U mnie to rodzynkami są raczej ludzie, którzy słuchają czegoś poza tymi nudnymi klasykami.(Metallica, RHCP, Black Sabath itp.)

Do [1]. Nie, nie jesteś wyjątkowy. Ba, jesteś w większości.

10.08.2012 22:11
😁
18
odpowiedz
Poohatch
27
Generał

Gdyby mój kolega kilka lat temu nie puścił mi na YT "
We are the champions" to pewnie też słuchałbym teraz hip-hopu i rapu. Mimo, iż mam 15 lat, słucham (moim zdaniem najlepszych zespołów jakie kiedykolwiek istniały) i nie wstydzę się o tym mówić.

Potrzebujemy takich, jak Ty!

10.08.2012 22:20
19
odpowiedz
karol27
55
Konsul

[17] - Dobrze, że nie jestem wyjątkowy. Jeszcze lepiej, że jestem w większości.

10.08.2012 22:30
20
odpowiedz
Mistrz_zen
4
Centurion
Wideo

http://www.youtube.com/watch?v=sj7Alk7S9Ek

Jak miałem 14 lat zakochałem się w tej kapeli. Chyba ze szkodą dla samego siebie, no ale...

10.08.2012 22:35
fire
21
odpowiedz
fire
45
Spacz

karol27 ---> Ludzie po prostu słuchają tego co im się podoba. Tak więc nie ma nic dziwnego ani w tym, że ktoś słucha Firmy i Waszki G, a ktoś inny Beatlesów czy Queen i nie należy potępiać żadnego z nich. Po prostu wszystko zależy od tego jak ktoś przyswaja dane teksty/muzykę.
Oczywiście jestem w stanie pojąć, że zagorzali słuchacze Popka i jemu podobnych mają raczej niskie wymagania co do wartości muzyki, ale to o niczym nie świadczy, to nic nie znaczy.
Mam nadzieję że wiesz też, iż w czasach kiedy The Beatles tworzyli swoje utwory, ich muzyka wcale nie była uważana za górnolotną i była kierowana przede wszystkim do młodzieży, po prostu z perspektywy czasu wydaje się, że muzyka która powstawała ileś tam lat temu jest bardziej wartościowa od tej która powstaje dziś. Zapewniam Cię jednak, że nie trzeba głęboko grzebać żeby we współczesnej muzyce znaleźć zespoły "ambitniejsze", silące się na coś więcej, zarówno od strony instrumentalnej jak i tekstowej, niż rzeczony Waszka G.

10.08.2012 22:41
👍
22
odpowiedz
zanonimizowany486144
68
Generał

Jakie są Wasze ulubione piosenki

Te, które znam.

10.08.2012 22:52
pooh_5
23
odpowiedz
pooh_5
96
Czyste Rączki

Ok, to od początku.

Mam wrażenie, że chłopacy (mężczyźni) słuchają tego hip-hopu i rapu

Jako hip hop generalnie rozumie się całą subkulturę, której częścią jest rap - gatunek muzyczny.

mówię o tych w których bardzo często przeklinają, bo przez to czują się bardziej męscy.

Czują się bardziej męscy, bo przeklinają? Ile oni mają lat, 15? Można by dyskutować czym jest męstwo, ale odpuszczę sobie tutaj pompatyczne tony i sprowadzę to do, powiedzmy, podnoszenia 150kg w martwym ciągu ;P

O przekleństwach nawet nie chce mi się pisać. Nadużywane przez większość populacji (uwaga uwaga, nie tylko wśród hip hopowców!!), w niektórych sytuacjach mają walor humorystyczny i podkreślający ekspresję uczuć autora :-)

Mam odczucie, że ci starsi chociażby trochę wychowywali się na tej "starej" muzyce.

Poddaję się. Na czym mieli się wychowywać twoim zdaniem? Na muzyce, która miała powstać za 10 lat? :D

Mimo, iż mam 15 lat, słucham (moim zdaniem najlepszych zespołów jakie kiedykolwiek istniały) i nie wstydzę się o tym mówić.

Sprawiasz wrażenie gościa, któremu poprzez słuchanie multimilionerów zdaje się że trafił do jakiegoś sekretnego klubu koneserów muzyki. Słuchaj sobie czego chcesz ale nigdy, NIGDY nie uważaj że twoja playlista jest w czymkolwiek lepsza od tej, której słucha Maciek z klatki obok. KAŻDA muzyka jest dobra (w każdym znaczeniu tego słowa), o ile wyzwala w ludziach emocje i pozwala chociaż na chwilę się w niej zatracić.

Postaraj się tylko nie zamknąć w tych Bitelsach i U2 na całe życie, bo będziesz kolejnym lolem słuchającym tych samych, nieistniejących od trzech dekad zespołów rozgłaszającym to wszem i wobec na jutjubie.

Zakładam że masz w domu internet i słuchawki. To oraz plus trochę czasu i chęci pozwoli ci na słuchanie praktycznie każdej muzyki jaka została kiedykolwiek opublikowana. Zapewniam, że zespoły wymienione przez ciebie w pierwszym poście nie są "najlepszymi jakie kiedykolwiek istniały". Poszukaj trochę, bo naprawdę warto :-)

10.08.2012 23:00
24
odpowiedz
karol27
55
Konsul

fire - Broń Boże żebym potępiał kogoś dlatego, że on słucha np polskiego hip hopu. Chodzi mi o to, że kiedyś w piosence nie było w ogóle przekleństw (a jeśli były to w małej ilości).

Wracając do głównego tematu - podajcie tytuły swoich ulubionych piosenek (nie ważne czy to nowe czy stare, czy hip-hopowe czy popowe)

Napisałem, że to są najlepsze zespoły MOIM zdaniem. Oczywiście nie jest tak, że słucham tylko Queen ale RHCP. Tacy muzycy jak Guetta czy Lady Pank albo Perfect nie są mi obce.

10.08.2012 23:09
25
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend
Wideo

Rany, ja mam nawet 19, a i tak Queen, U2, RHCP czy Beatlesów nie słucham. Bo nie lubię. Celuję w rock w najróżniejszych odmianach z lat 60-70 oraz metal.

A rap to nie muzyka. Jedyny rapowy kawałek, który mi wpadł w ucho to...
http://www.youtube.com/watch?v=QdhThZgPoQA

Forum: Jakie są Wasze ulubione piosenki