Poszukuję taniego, wygodnego i wytrzymałego krzesła obrotowego, na kółkach do biurka. Ważę 95 kg. Kiedyś kupiłem takie "cienkie", teraz tył jest cały wygięte, w ogóle się nie trzyma, czwarta śruba z dołu co jakiś czas wypada, gwint rozszarpany. Rączka z boku rozwalona, nie da się zbytnio podwyższyć poziomu krzesła.
Co proponujecie?
Chłopie weź schudnij najpierw. Nie dziwne, że krzesło pęka, jak masz 20-30 kg nadwagi. Zamiast w krzesło to zainwestuj w rower, bieganie, odejdź od kompa, nie bądź no-lifem.
Podziwiam ludzi którzy nie znając wzrostu i postury danego osobnika potrafią stwierdzić u niego nadwagę.
Do 1.80 to pewnie tak. Pytanie, czy da się za pomocą czegoś zabierającego tylko kilka minut dziennie, schudnąć w długim okresie czasu? Tzn. drobne rzeczy każdego dnia przekładają się na dużą pracę w skali roku? Codziennie robię 3 km w ok godzinę, ale to chyba bez znaczenia...
Codziennie robię 3 km w ok godzinę, ale to chyba bez znaczenia...
Jesli nie robisz tych 3 km czolganiem sie, albo przynajmniej podskokami w przysiadzie, to tak, bez znaczenia.
Co do krzesla, to jakies dobrej firmy powinno wytrzymac takie obciazenia, ale bez znajomosci budzetu to nie ma jak szukac.. A dobre krzesla potrafia kosztowac.
[7] O 6:30 po zrobieniu 1,5 km marszu w 25/30 minut przy 10 stopniach w samym sweterku (? A może to bluza na kształt?) zalewam się potem...
[7] 50-100 zł da radę? Ciężko by mi wydać większe sumy, to krzesło...
Za 50-100 zl to se mozesz taboret kupic a nie porzadny fotel obrotowy, z 250 zl uzbieraj chociaz
I powaznie odchudz dupe ja przy podobnym wzroscie waze 66 kg i wg bmi mam idealną wage
Bosze, jesteście gorsi niż baby z tym "odchudź dupę".. :P
Pewien znany mi facet przy wzroście ~173cm dobija do 9 dych. I wygląda lepiej niż dobrze, bo cały nadbagaż ma w mięśniach. Także może się przestańcie czepiać cyferek, hm? :)
ludzie, koleś chce kupić krzesło a wy pieprzycie ze jest gruby...
Jesli po 20 minutach MARSZU jest cały mokry to znaczy, ze te dodatkowe kilogramy to raczej nie jest masa mięśniowa...
Ale fakt, to watek o fotelu a nie wadze wiec dajmy temu pokoj. Budżet za niski na dobry fotel obrotowy
Dodalbym tylko, ze kilometr w 20 minut to raczej tempo spokojnego spaceru, niz marszu:)
Tanie i wytrzymałe krzeslo obrotowe?
NIE DA RADY.
Wszystko tanie co miałem łamało się. Albo odpadało oparcie, albo podłokietniki, a w jednym siedzisko złamało się w pół :D
Za to w pracy miałem fotel doskonały. Z regulacją, z odchyłem, z blokadami... Ale on był za ponad 1000 zł :D
Pomyliłem się.
Robię 6 km w około godzinę, na dwa razy po 3 km.
3 km w 25/30 minut z pięcioma światłami na rondach i skrzyżowaniach + plecak z książkami. Wtedy jestem mokry.
Pare lat temu kupiłem sobie to: http://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/gold/krzeslo-biurowe-theo-czarne. Jest bardzo wygodne i nawet nie widać po nim śladów zużycia. Jedyny jego problem jest taki, że całosć jest wykonana z siateczki, do której wpadają okruszki ;) Najlpeiej kupić sobie dodatkowy pokrowiec pod siedzisko, żeby nie wpadały. Bo odkurzyć to, to problem.
Nie pamietam gdzie kupilem swoje, bo ma juz jakies 5 lat, ale ja waze na chwile obecna 105 i nic nigdy nie zatrzeszczalo. Wiec musial miec jakies felerne
[22] Firma? Model?
Może warto zaryzykować? http://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/plus/krzeslo-biur-sebastian-czarne-niebies przecena z 499 na 250 zł. Jak z oparciem? Odchyla się, czy sztywne?
Krzesło nie może być też skórzane.
Osobiście nie polecam foteli z Jysk... kupiłem zachwalanego Magnusa i niedługo po upływie gwarancji wysiadł podnośnik. Do tego zrobione z materiału, który chętnie zbiera kurz czy np. okruchy jedzenia i ciężko się tego pozbyć (odkurzacz może uszkodzić powierzchnię siedziska).
[24] Ok, jednak jako a zespół Gry-OnLine, powinieneś odróżniać producenta krzeseł o firmy sprzedającej krzesła różnych producentów.
Co ma to, że współpracuję z GRY-OnLine wspólnego z moją prywatną opinią na temat pewnego krzesła biurowego? Czy może coś przeoczyłem? ;)
Poza tym to nie jest tak, że mówię o jakimś chińskim krześle no-name z Tesco tylko o rzeczy, która jest oficjalnie oferowana we wszystkich sklepach sieci Jysk. Poza tym zauważ, że Jysk nie podaje informacji kto jest producentem poszczególnych krzeseł, tak więc klient teoretycznie nie dowie się, że fotel Magnus to produkt firmy A, a fotel Theo to produkt firmy B (o ile tak faktycznie jest). :) Zresztą gdybyś sobie poczytał na forach opinie to zauważyłbyś, że wielu klientów Jyska skarży się na niską trwałość pneumatycznych podnośników nie tylko w Magnusach. Można więc śmiało powiedzieć, że różne fotele z ich oferty mają jednak ze sobą coś wspólnego, bo to nie jest przypadłość, na którą cierpi każdy fotel niezależnie od ceny, producenta i miejsca zakupu. ;)
Poszukuję taniego, wygodnego i wytrzymałego krzesła obrotowego, na kółkach do biurka.
Herman Miller Aeron spełnia 80% kryteriów.