Witam, tak więc ostatnio doszedłem do wniosku , że przez tą zmianę czasu będę więcej siedział w domu. A to równa się z tym, że albo zmarnuje życie na facebooku, albo na graniu. Szczerze mówiąc nie przepadam za FB więc wolałbym ten czas stracić na grach. I tu pytanie, jakie gry pójdą mi na sprzęcie
512ram
proc. AMD Sempron 2500+ 1.75 GHz
graf. GeForce Ti 4200 with APG8X (64mb, mało co nie?)
Nie znam się na komputerach więc mogłem coś pominąć ;).
Czy pójdą na takim sprzęcie np.: Gothic 3, TDU , Crysis ?
Proszę składać propozycję gier na ten sprzęt, jakieś FPSy mile widziane :).
Czy pójdą na takim sprzęcie np.: Gothic 3, TDU , Crysis ?
GTA 3, VICE CITY, SAN ANDREAS,
Te 3 gry już dawno mam za sobą :P
Quake 3, Quake 2, Quake...Duke Nukem 3D :D
Need For Speed 3, może Porsche Challenge ?
ogólnie gry do 2004 roku mniej więcej :>
Tdu crisis i gothic 3 nie będą działać. half life2, far cry czy fear możesz grać jeśli nie zdazyles jeszcze
Gdybyś miał lepszą kartę graficzną i co najmniej 1024 mb RAMu, mógłbyś odpalić Gothica 3 i TDU.
kiedyś grałem w Battlefield 1942 (pierwsza cześc serii) na podobnym sprzecie.
Raczej same stare gry do ok 2001 roku powinny hulać.
przykłady: Deus Ex 1, Sports Car GT, Viper Racing, Shogun Total War, Myth 1 i2, sporo cRPG (ale na pewno nie Gothic 3, tylko jedynka co najwyżej).
O tych grach które wymieniasz możesz spokojnie zapomnieć.
Koledzy, nie ma "gry" do 2004 roku, tak samo można znaleźć coś znanego z 2008 ale z wymaganiami niskimi, jak i można grać w grę 2002 i mieć ścinki na dobrym sprzęcie...
ale na pewno nie Gothic 3, tylko jedynka co najwyżej
Dwójka i noc kruka też będą hulać aż miło.
Jeśli chodzi o NFS - Carbon i MW w miare przyzwoicie chodziły ;)
Fifa 08 też daje rade.
/edit Ostatnio miałem propozycję zwiększenia ramu do 1gb, ale dodanie ramu a nie ruszanie grafiki raczej nic nie pomoże. Albo mogę się mylić, co Wy na to?
Snakepit,
Może Porsche? Może NFS3? Spokojnie na tym uruchomi duuuuużo nowsze NFSy. W Porsche to ja grałem na Duronie 800, 256MB Ram i jakimś starym Radeonie (7200?, nie pamiętam). Underground 1+2, Most Wanted, a nawet Carbon (chociaż tutaj może różowo nie być).
Pichtowy,
w Gothica 2 grałem na Athlonie 1,6, 512MB Ram, GF2 Ti w 1024x768 max. Jego sprzęt jest lepszy więc spokojnie tą część pociągnie. No i bredzisz pisząc "gry do 2001 roku" - GF4 miał premierę w 2002 roku!
No dobra a co z tym zwiększeniem ramu do 1gb? Dałoby to coś, czy nie bardzo? Na możliwość grania w lepsze gry chyba i tak nie mógłbym liczyć. Co Wy na to?
kjx -> napsiałem że będą hulać, czyli dobrze chodzić, potem to już moze być różnie.
Ja w gothica 2 grałem na athlonie 2500 karta 4200 Ti więc niemal tosamo co on i grało sie średnio. Trzeba było obcinać detale i w mniejszej rozdzielczości grać. Tylko zastanówcie się - jest rok 2011 a więcraczej Loczkowsky nie będzie chciał grać w 20fpsach jak to robiliście wy w czasach, gdy gra była hitem i grało sie bo to był hicior.
Loczkowski -> 1 gb RAMu nic nie da, co najwyżej szybciej sie będzie wszystko ładować, będa mniejsze spadki fps, na lepsze gry nie ma co liczyć.
Ten komputer jest wart ok. 150 zł. Kup coś nowego, bo naprawdę aż żal patrzeć, że ludzie mają takie kompy.
Kupiłbym coś nowszego gdyby było mnie stać, narazie odkładam kasę na coś innego. Ojciec miał kupować sobie laptopa ale zrezygnował - gdyby kupił to za jakieś 200zł oddałby mi swojego PCta, jeszcze na gwarancji ;P.
Loczkowsky -> czasem ludzie maja po chałpach stare kompy które sie kurzą i nie sa używane, a moga być lesze niże ten sempron, popytaj wśród rodziny albo znajomych i może ktos da ci sprzet za darmo albo za symboliczną kwotę.
edit-> jak byś wyrwał kompa ze złalczem PCI express to będzie już łatwiej znaleźć jakąś lepszą kartę graficzną w dobrej cenie
Kolega nie ma pieniędzy, pyta się o gry, a wy mu polecacie kupić nowy komputer.
Dokup sobie tego ramu 512mb, wyniesie Cie to tyle co flaszka a sprawniej będzie się wszystko ładować.
Stalker może Ci pójdzie, ale nie znam tej karty graficznej... Najlepiej jak Ci napiszę w co ja grałem na podobnym sprzęcie:
Athlon 2000+, podkręcony do 2500+
Radeon 9600 (podkręcany)
1024mb RAM
Stalker 1
Star Wars: Knights of the Old Republic 1&2
Gothic 1&2&Noc Kruka
NFS: Most Wanted
GTA San Andreas, Vice City, 3,
Return to castle wolfenstein
Max Payne 1&2
Więcej nie pamiętam :P
[edit]