1. radio ok 200-250 zl
2. antena ok 100 zl
proszę o porade bo ja w tym temacie zielony jak kOMOROWSKI wczoraj (brawo piłkaże <lol>)
Zdaję sobie sprawę, że na TYM forum same eksperty wszechrzeczy ale czy nie byłoby pewniej zadać to samo pytanie na bardziej specjalistycznym forum? :)
Tak swoją drogą to zawsze mnie ciekawi po diabła CB radio ludziom w takich osobówkach.
Sarkazm zupełnie nie potrzebny. Na prawdę uważasz, że znajdziesz szerokie spektrum użytkowników CB radia na forum głównie dotyczącym gier, którzy będą potrafili polecić Ci relatywnie tani zestaw?
Przede wszystkim... 70% zestawu to antena a radio to tylko dopełnienie.
Co do radia to w przedziale cenowym ktory podałeś to Alan/midland 78 Plus będzie dobry bo sam go mam w osobówce od 2 lat i sobie chwalę, President Teddy mam w ciężarowym i robi swoją robotę, pracowałem na Alan 109, Alan 199 dają radę ale szału nie ma. Również lafayette atena obiło się o uszy z dobrymi opiniami ale styczności już nie miałem. Popatrz, poczytaj opinie i spróbuj sam wywnioskować coś :)
Co do anteny to temat jest bardzo krótki, im dłuższa tym lepsza. Tak samo z podstawą, na magnesie będziesz miał straty w jakości(oczywiście nie jakieś rażące bo sam mam Sirio AS-100 na osobówce i złego słowa nie powiem). Z podstawą montażową jest więcej zabawy ale po założeniu śmiga aż miło :)
W skrócie, jak często będziesz "nadawać do gruchy" to bierz antene z podstawą montażową do 1,5 metra długości szukaj miejsca na samochodzie. Jak bardziej będziesz latać weekendami to wygodniej na magnesie max metr. Długość też zależy na jakim samochodzie i w jakim miejscu będzie stać. Tyle w tym temacie :)
EDIT: Omijaj marki typu sunker, hustler :)
Polecam: LEMM, President, Sirio - modele już wg własnego uznania :)