Witajcie, w tegoroczne wakacje wybieram sie w góry i potrzebuje solidnych butów. I tutam wybiegam z prosba do was internauci czy jestescie w stanie pomoc mi w wyborze? Najlepiej za kostke rozmiar 41 do 150-200zl (+/-). Moga byc uzywane.
Pozdrawiam!
Używanych butów bym nie polecał.
A w tym przedziale cenowym to się rozejrzyj za najbliższym Decathlonem.
W tej cenie chyba najlepiej Quechua Forclaz 500 z Decathlonu.
http://ngt.pl/981,quechua-forclaz-500.html
[3] pisząc "grzyby" masz na myśli chyba grzybicę xD
Używane górskie buty to bzdura, but taki trzeba co najmniej 3 miesiące rozchodzić i dopasować do swojej stopy, by potem w górach ze skarpetki krwi nie wylewać.
I przede wszystkim nie kupuj idealnie dopasowanych pod względem rozmiaru. Kup większe (ja stosuje zasadę 2 - 3 rozmiary). To nie jest przesada, bo stopa podczas górskich wędrówek puchnie.
Poza tym jak pojedziesz do sklepu zrób to wieczorem gdy już cały dzień będziesz chodził w innych butach. Wtedy zabieraj się za przymierzanie.
W tej cenie? Tylko i wyłącznie mony 928 (tylko nie produkcji demaru ;) ), najlepiej kupczaki.
Na allegro w cenie ~200zł znajdziesz nowe, sprzedawane przez wojaków (nie zużyli starych więc sprzedają to co dostali z przydziału). Ciężko o lepsze buty w ogóle, co dopiero w tej cenie ;)
http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=s0-default-0113&department=wszystkie+dzia%C5%82y&description=1&order=p&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=928+kupczak (weź pod uwagę inna formę wojskowej rozmiarówki)
Nie kupuj używanych butów ;)
[5] co Ty bredzisz. krew ze skarpetek wylewają idioci nie potrafiący dopasować rozmiaru buta (stąd np. zła opinia desantów, nikt nie bierze pod uwagę różnic w anatomii stopy zależnie od rasy. Polak w standardzie musi brać szersze)
Nie no co jak co ale nawet ja używanych butów po prostu nie kupuję bo to jakoś sensu zdecydowanie nie ma : ) uważam właśnie, że dobrze jest iść w takich co jest nam wygodnie. Ja jakoś słyszałem takie opinie, że trekingowe są najlepsze ale nie są one dla mnie z tego to powodu, że po prostu są one niewygodne i wole adidasy